Twee Heerlijke Salades voor bij de BBQ

 

Afgelopen zondag hadden we een personeelsuitje van de sportschool, inclusief barbecue. En wie kan je dan beter vragen om een salade te maken dan de diëtist!? Ik maakte twee super simpele salades, die ik zelf erg lekker vind. Natuurlijk maakte ik er voor jullie foto’s van.

Ik begin met de favoriet van mijn collega’s, een salade met geitenkaas, appel en walnoten. Ik heb de ingrediënten simpel gehouden, maar de smakencombinatie maakt de salade ontzettend lekker.

Ingrediënten

  • Sla naar keuze, ik mixte ijsbergsla, veldsla en verse spinazie.
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 appel
  • 100g geitenkaas
  • 2 flinke handen walnoten
  • 1 lepel honing
  • 1 lepel mosterd
  • Een scheutje water

Doe de sla in een kom. Snijd de komkommer en de tomaat in stukjes.

1

Snijd ook de appel in stukjes en snijd of brokkel de geitenkaas. Ondertussen kun je de dressing maken. Meng de honing en de mosterd en doe hier een klein scheutje water bij. Roer dit goed door elkaar.

2

Meng nu de komkommer, tomaat, geitenkaas en de appel door de sla. Sprenkel de dressing over het geheel en strooi bij het serveren de walnoten erover.

Geitenkaas

En klaar is je salade! Ik vind deze smakencombinatie echt heerlijk, de zoute smaak van de kaas met de zoete appel en de pittige mosterd is echt top!

De tweede salade is nog gemakkelijker! Het is er eentje met zongedroogde tomaten en olijven.

Ingrediënten 

  • Sla naar keuze (ik nam weer dezelfde soorten)
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • Groene olijven
  • Zongedroogde tomaten

Snijd de tomaat en de komkommer in stukjes. Ik ging deze keer voor andere vormpjes ;-). Ook de zongedroogde tomaten en de olijven maakte ik wat kleiner.

3

Vervolgens de sla in een kom, de tomaat, komkommer, olijven en de zongedroogde tomaatjes erover. Ik lepelde nog een klein beetje van de olie van de zongedroogde tomaatjes over de salade, als dressing.

Olijf

En dan is ook deze klaar! De eerste is toch echt mijn persoonlijke favoriet, maar niet iedereen houdt van geitenkaas. Ik vind dit soort salades ideaal voor bij de barbecue. Ze zijn simpel te maken en toch super lekker!

Groetjes, Marloes

Wat zou jouw favoriet zijn?

23 reacties

  1. Deze salades komen als geroepen!!! ga ze voor as weekend maken,dan verzorg ik een bbq. Lijkt me heerlijk,Pas deze ook in een gluten/lactose vrij dieet?
    Deze vraag ga ik ook stellen bij de muffins van gisteren.

    1. De geitenkaas bevat een klein beetje lactose. Bij een intolerantie is dat vaak geen probleem, maar als de persoon totaal geen lactose kan verdragen dan raad ik je aan een harde kaas te gebruiken. Bijvoorbeeld oude kaas. Ook mosterd kan lactose bevatten, check even de ingrediëntenlijst! De salade met olijven is geen enkel probleem!

  2. The first salad with goat cheese is the best salad I’ve ever tasted. I ate lots of salads, but something so deliciuos – never before. Keep up the good work Marloes.

  3. Sinds een tijdje volg ik je op Youtube. Daarna ontdekte ik je blog!
    Wat een superfijne blog met goede tips en volgens mij heerlijke recepten.
    Ik denk dat ik er veel van ga maken! Dankjewel!

    Deze salades lijken me ook heel lekker, alleen lust ik geen olijven.
    Heb je hier nog een goede vervanger voor?

  4. Ik ga vandaag de salade met walnoten maken. Helemaal zin in! BBQ met vriendinnen en kids.
    I love salades met weinig ingrediënten en veel smaak…thkx

  5. Hoi Marloes , ik heb de salades allebei al meerdere malen gemaakt en zijn erg lekker en snel klaar, zo heb ik van mijn diëtiste ooit een saladerecept gekregen met mango rucola sla en gerookte kipfilet ken je die ook ? Dat is ook een super lekkere salade om hier te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram