Tussendoortje: Warm fruit met yoghurt

Als ik halverwege de middag trek heb en het is koud of regenachtig, dan is warm fruit met yoghurt één van mijn favoriete tussendoortjes. In onderstaande video laat ik je zien hoe ik het maak.

Ingrediënten (1 persoon)

 • 100g fruit naar keuze
 • 150ml yoghurt
 • 1 eetlepel haverzemelen

Meet de gewenste hoeveelheid fruit af en verwarm het in een pannetje op laag vuur. Ik gebruik in het filmpje fruit uit de diepvries. Zorg dat het fruit door en door warm is, blijf goed omroeren. Doe het warme fruit in een kom en voeg hier yoghurt en eventueel een eetlepel haverzemelen aan toe. Roer het geheel goed door.

Haverzemelen zijn voedingsvezels, deze trekken vocht aan in maag en darmen waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Bovendien zorgt het voor een goede darmwerking. Maak dit gerecht ook eens met een in stuk gesneden appel of banaan.

Ik gebruik dit receptje vaak als tussendoortje, maar het is ook een prima ontbijt! Eventueel kun je in dit geval wat extra fruit en een extra eetlepel haverzemelen gebruiken.

P1000901

Op deze manier voorkom ik dat ik naar ongezonde tussendoortjes ga grijpen als ik flinke trek heb.

Eet smakelijk!

Welk fruit zou jij gebruiken in dit recept?

8 reacties

 1. Hoi!
  Wat een fijne site! Past precies waar ik op dit moment mee bezig ben: bewuster bezig zijn met gezond eten/leven. Ik volg je!
  Dit tussendoortje/ontbijtje lijkt me heerlijk.

  Ik eet de laatste tijd als ontbijt dit fruit of blauwe bessen met warme sojamelk & weetabix of brinta. Jouw receptidee is dus een welkome afwisseling! Ik heb gisteren sojayogjurt gekocht en ga er dit recept eens mee maken!
  Liefs.

 2. Hoi Marloes, ik heb de website door gekregen van je trotse moeder waar ik onder behandeling ben! En dat mag ze terecht zijn op je 🙂 Ik heb je work out al een x gedaan en het was idd zweten en lekker om mee te beginnen
  Ik blijf je volegen hoor 🙂

  Groetjes Aaf v/d Berg

  1. Hallo Aaf, ontzettend leuk dat je me volgt! Vind het zo leuk om te horen dat jullie massaal de workouts mee doen! Succes verder 😉 Groetjes, Marloes

 3. Net ontdekt.. Wat kijkt en leest het lekker allemaal! Ik ga je volgen . .ook al heb ik geen Facebook 😉
  Fijn dat je er bent!

 4. Grappig, dit maak ik zelf ook heel vaak maar dan met warme kersen! Ik hou juist van warme snackjes `9dan heb ik het gevoel dat ik langer vol zit). Ik doe een klein beetje vanille essence in de yoghurt om het een nog lekkere smaak te geven. Haverzemelen toevoegen is een goeie tip! Loving this blog!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram