Tussendoortje: Volkoren cracker met Avocado en Tomaat

Cracker avocado

Vandaag een snelle tip voor een heerlijk en voedzaam tussendoortje. Zoals jullie weten, gebruik ik regelmatig avocado in mijn gerechten. Heel vaak gebruik ik geen hele en blijft er nog een stukje over. Ik doe dit in een plastic zakje in de koelkast en maak dan de volgende dag deze heerlijke cracker als tussendoortje.

Ingrediënten (voor 1 cracker)

  • Een volkoren cracker
  • 1 tomaat
  • Een klein stukje avocado
  • Snufje zout
  • Peper, tijm of andere kruiden naar keuze

Bereiding
Ik gebruik voor dit tussendoortje een volkoren cracker, omdat deze meer voedingsvezels bevat dan een normale cracker. Zo houd ik langer een verzadigd gevoel en bovendien zorgen voedingsvezels voor een goede darmwerking. Snijd de tomaat en de avocado in stukjes. Besmeer de cracker met halvarine of andere boter naar keuze en leg de tomaat en de avocado om en om op de cracker. Strooi er een heel klein beetje zout en wat tijm, peper of andere kruiden over.

Dit gerechtje is supersimpel, maar boordevol goede voedingsstoffen. De cracker bevat B-vitamines en vezels,  de tomaat vitamine C, kalium en magnesium, de avocado goede vetten, vitamines C en E in en tot slot goed vetten en vitamines A en D in de halvarine.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram