Lunch: Tosti met Ham, Brie en Walnoten

Tosti

Vandaag weer eens een heerlijk recept voor de lunch! ๐Ÿ™‚ Afgelopen zondag kwamen mijn vader en moeder op visite, ik vind het dan altijd leuk om iets lekkers te maken. Deze keer ging ik voor lekker รฉn nog redelijk gezond ook! Ik maakte een tosti uit de pan, met brie, ham en walnoten. Lees verder voor het recept!
In de intro gaf ik aan dat deze lunch ‘redelijk’ gezond is. De reden dat ik niet kan zeggen dat het 100% gezond is, is dat brie best heel veel verzadigd vet bevat. Daarnaast gebruik in een beetje honing, dat voor het lichaam vrijwel hetzelfde is als suiker (niet helemaal, I know). Omdat dit maar een klein deel van de lunch is, vind ik dit recept absoluut Optima Vita – waardig. Voor mij behoort dit gewoon tot de categorie ‘gezonde lunch’.

Ingrediรซnten (per tosti)

  • 2 volkoren boterhammen (of speltboterhammen)
  • +- 3 plakjes brie
  • 2 plakjes gerookte ham
  • Een paar walnoten
  • Een handje sla
  • Eventueel een klein scheutje honing
  • Eventueel boter voor op brood.

Ik kies voor volkorenbrood, omdat dit meer voedingsvezels bevat dan normaal bruin brood of meergranenbrood. Hierdoor houd je langer een vol gevoel. Bovendien stimuleren voedingsvezels een goede darmwerking.

Bereiding
Besmeer de boterhammen met boter (als je dat wilt) en bak de gerookte ham even kort aan in een droge pan. Snijd een paar plakjes van de brie en beleg hier een boterham mee.

Collage1

Als de ham wat harder is geworden, kun je deze uit de pan halen en op de brie leggen. Ik deed hier een klein beetje honing over. Als je minder suikers in je lunch wilt, kun je dit weglaten. Maar het is wel ontzettend lekker! :-). Op de ham legde ik wat walnoten en vervolgens de andere boterham. Nu kan je de tosti bakken, ik vind dit het lekkerst in een droge pan! Een tostiapparaat maakt de tosti veel platter, dat vind ik zonde. Na ongeveer 2 minuten aan iedere kant, is je tosti goudbruin.

Collage2

Ik deed nog een handje sla tussen de tosti’s, voor wat extra frisheid. Dit is een beetje een gefriemel, je kunt het beste de boterham aan de kant van de walnoten optillen. Die aan de kant van de kaas zit namelijk vast gesmolten :-).

Als je de tosti schuin door midden snijdt, staat dat super leuk op het bord.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Lijkt deze lunch jou iets? Als je hem gemaakt hebt, hoor ik het graag!

12 reacties

  1. Ik heb de pangebakken tosti ook ontdekt :-). Veel lekkerder dan de variant in het tosti ijzer. :-). Wel goed opletten dat de tosti niet aanbrandt. Gebeurde mij de eerste keer. ;-). Denk dat ik binnenkort eentje ga maken met ham, tomaat en mozarella ๐Ÿ™‚

  2. Als je er dan toch voor kiest om boter op de boterhammen te smeren, doe de boterhammen dan andersom, zodat de besmeerde kant aan de buitenkant zit, dan brandt de tosti wat minder snel aan. ๐Ÿ™‚

  3. ik doe dat inderdaad ook met boter aan de buitenkant anders brand de tosti bij mij aan. Maar misschien is het een kwestie van het vuur minder hard zetten ๐Ÿ˜‰ Heb overigens vandaag de tosti’s gegeten met ham en mozzarella. Duurt wel even voordat de mozzarella goed warm wordt dus even wat langer op het vuur dus. Wat peper en italiaanse kruiden erover en voilร ! Superlekker

  4. Ziet er zoooo lekker uit! Dit ga ik zoizo proberen ๐Ÿ™‚ Tosti’s in de pan bakken is inderdaad lekkerder en deze combo ziet er verrukkelijk uit!

  5. ziet er top uit!! mijn vraag: is brie niet te vet en zit er niet te veel zout in? kan ik dan bbeter geitenkaas nemen? alvast bedankt! echt een hele leuke site!! ๐Ÿ™‚

    1. Brie is inderdaad vrij vet en zout, daarom niet te veel. Geitenkaas is iets minder vet, maar ook zout. Van mij hoeft niet altijd elk ingrediรซnt in een maaltijd 100% gezond te zijn, zeker niet als de andere producten wel gezond zijn! Vandaar. ๐Ÿ™‚

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram