optima vita fluff
| 12 september 2019

Top 10 meest populaire gezonde recepten

Het leek me leuk om eens te kijken naar welke recepten het meest populair zijn op optimavita.nl. In 2015 heb ik dat ook al eens gedaan, maar inmiddels staat er ZO veel meer op mijn blog. Ik pakte google analytics erbij en keek naar welke artikelen het de afgelopen jaren het het beste hebben gedaan qua kijkcijfers. Maar twee van de huidige top 10 zaten er in 2015 ook al in. Hieronder zie je de 10 meest bekeken recepten op optimavita.nl

1. Gezonde wafels met banaan en havermout

Wow, wat mij betreft is dit echt een verrassende nummer 1. Relatief weinig mensen zullen namelijk een wafelapparaat in huis hebben. Ik moet ook zeggen dat mijne een paar jaar terug is gesneuveld en ik nooit een nieuwe heb aangeschaft. Toch is dit recept het meest bekeken van allemaal. Al tijden denk ik erover om een nieuw (goed!) wafelijzer aan te schaffen. Ik ga toch maar sparen denk ik. Het water loopt me in de mond nu ik het recept terug lees.

2. Zelf chai latte of chai tea maken

Deze had ik ook niet direct in de lijst verwacht. Aan de andere kant is het echter ook wel weer logisch. Mensen houden (net als ik) van Chai Tea, maar weten dat veel varianten boordevol suiker zitten. Ik drink nog steeds heel graag zelfgemaakte Chai Tea. Gelukkig zijn er steeds meer varianten kant en klaar te koop! Fun fact, ook in 2015 stond hij al in de lijst.

3. Gezonde ovenschotel met kip en broccoli

Dit is echt bizar. Ik moet je heel eerlijk toegeven dat ik vergeten was dat ik dit recept ooit heb geplaatst. Ik heb het dus minimaal al 2 jaar niet gemaakt. Wel herinner ik me nu dat het best heel lekker was! Misschien is het daarom populair? Ik vind de foto namelijk ook niet de beste die ik ooit heb gemaakt ;).

4. Wrap met kip uit de oven

Yay! Ik ben oprecht blij dat ik deze terug zie in de lijst. We eten dit recept namelijk nog vrijwel elke week. Toevallig vanavond ook, nu ik dit typ. Ik blijf het heerlijk vinden en ik denk dat het nooit gaat vervelen. Bovendien is het super simpel te maken. Als je dat nog nooit gedaan hebt, zeker dus even doen!

5. Bloemkoolrijst met kip en groenten

Bloemkoolrijst is ideaal voor mensen die koolhydraatarm/-beperkt eten. Ik raad het in specifieke gevallen dan ook zeker wel eens aan. Waarschijnlijk staan er niet mega veel recepten mee online (en was dat zeker niet het geval in 2017 toen ik hem plaatste), dus is het begrijpelijk dat deze populair is.

Kwark havermout aardbei

6. Havermout met kwark recepten

Dit is eigenlijk een setje van 3 verschillende recepten. Toch vond ik dat hij in de lijst mocht. Ik kreeg destijds zo vaak vragen over de combinatie van havermout en kwark, dat ik besloot er een artikel aan te wijden met voorbeeldrecepten. Jullie namen me dit overduidelijk in dank af, want hij staat op plaats 6 in de lijst van meest populaire recepten.

7. Super simpele pastasaus zonder potje of pakje

Ik ben ook mega blij om deze terug te zien in de lijst. Veel mensen denken nog steeds dat het lastig is om zelf pastasaus te maken. Dat hoeft echter absoluut niet zo te zijn. Deze saus is vrijwel net zo snel als het opentrekken van een kant en klare pot. Bovendien is hij veel gezonder. Ook dit recept stond in 2015 al in de lijst.

8. Gezonde dressing maken voor de sla

Ook hier kreeg ik mega veel vragen over. Hoe maak/koop je gezonde dressing voor de sla. Ik geef een aantal recepten maar vertel je ook wat je kant en klaar kunt kopen.

optima vita fluff

9. Optima Vita Fluff

Woop woop woop!! Optima Vita fluff verovert de wereld! Wat leuk jongens! Jullie hebben massaal naar mijn fluff recept gekeken. Verstandig vind ik dat, want man wat is het lekker. Ik maak dit zelf ook vrijwel elke week wel een keertje. Vaak als grotere snack op dinsdagavond na het sporten.

10. Gezonde apple crumble zonder suiker

We sluiten de lijst af met weer een verbazing. Dit recept heeft namelijk niet een specifiek zoekwoord in de titel (zoals bijvoorbeeld gezonde ovenschotel) waarvan ik verwacht had dat hij het goed zou doen. Toch is het zo! Dit recept is mega vaak bekeken. Ik moet ook zeggen dat het super lekker is. Toch maak ik het persoonlijk VEEL te weinig. Ik moet dat echt weer eens gaan doen. Desnoods in een mini-ovenschaaltje voor mij alleen.

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Heb jij een favoriet recept van optimavita.nl?

2 reacties

  1. Ik was een tijdje geleden opzoek naar variaties met havermout en kwam toen bij de ontbijtrecpten van Optimavita terecht. Zo veel variaties! Love it.
    Ik moet zeggen dat van de apple crumble het water me in de mond loopt. Het zal ook weer het seizoen zijn, maar samen met een chai tea (zonder latte) lijkt me heerlijk!
    Morgen maar eens lekker bakken. Dat is trouwens wat ik heel erg mis. Voordat ik mijn levensstijl omgooide bakte ik regelmatig taart of iets anders lekkers. Gelukkig blijf ik creatief in het avondeten, maar mis het bakken soms wel. Met dit gezonde recept moet dat wel weer gaan lukken en lijkt me heerlijk met wat kwark in de ochtend 🙂

  2. Heyy Marloes, op vakantie in het buitenland miste ik 1 ding m’n Fluff. 3x raden wat ik als eerste nam toen ik weer thuis was? Haha heerlijk!!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram