Gezonde producten Leefstijl Voeding

Thee van Teasenz.com

Door

Boven

Regelmatig krijgen we mailtjes van bedrijven die producten aanbieden voor een review. Ik ga er lang niet altijd op in, want het moet wel toevoeging hebben voor jullie! Ook wil ik zelf feeling hebben met het product. Bij dit product was dat zeker het geval, ik vertel jullie vandaag over een webshop met thee die geïmporteerd wordt vanuit China! Zoals jullie weten ben ik een enorme theeleut, bovendien heb ik sinds afgelopen zomer een zwak voor alles wat met China te maken heeft. Ik vertel jullie daarom vandaag over de website www.teasenz.com, ik ben namelijk enthousiast over hun thee.

Ik ontving zakjes met verschillende soorten van hun thee. Daarnaast kreeg ik de ‘tea bar’, een reep van thee in de vorm van een chocoladereep!
Theesoorten

Vriendin Annelies kwam op de thee en werd gelijk enthousiast bij het zien van de soorten. We zijn gegaan voor de ‘Red Dragon Pearls’. Volgens de site zijn het balletjes zwarte thee die smaken naar ‘vallende blaadjes, cacao, gekruide appel en bloemige aroma’s’. Wij werden in ieder geval al enthousiast van de ballen op zich! We besloten ze gewoon in onze kop heet water te gooien, om de smaken zo veel mogelijk vrij te laten komen. We hebben gefascineerd zitten kijken naar de bollen die langzaam uiteen vielen. De smaak van de thee was goed! Ik ga me niet wagen aan een omschrijven, maar we waren het er beiden over eens dat het een heerlijke thee is. 70g van deze ‘Pearls’ koop je op de site voor $9,95 (Is ongeveer 7 euro).

Dragon balls collage

Op het werk besloten Daniëlla en ik de ‘Milky Oolong’ te proberen. We gingen deze keer voor een thee-ei en deden daar een beetje van de thee in. Deze thee heeft volgens de site een ‘romige een diepe smaak die zelfs na 5x gebruiken nog blijft’. Ook deze thee was erg lekker, de smaak bracht me helemaal terug in China! Het gebruik van het thee-ei was een minder succes, de thee komt meer tot zijn recht als hij door je pot/kopje kan ‘zweven’. Een nadeel is dat je vervolgens door de blaadjes heen moet drinken, hieronder lees je daar een oplossing voor.

Milky oolong

De ‘Jasmine Dragon Pearls’ testte ik thuis. Dit zijn hele kleine bolletjes handgerolde jasmijnthee. Ik houd van jasmijn, maar ik snap dat anderen er niet zo’n fan van zijn, de thee ruikt namelijk erg bloemig. Ook deze vond ik lekker, maar ik ben dan ook niet voor niets een theeleut!

Jasmine dragen pearls

De teabar heb ik helaas niet kunnen testen, ik heb namelijk geen theepot! Schandalig voor een theeliefhebber als ik, dus die ga ik snel aanschaffen.

Theepot

Kopen en bereiden
De theesoorten die ik heb besproken, kun je kopen via de website www.teasenz.com. De verzendkosten zijn 5 dollar (ongeveer €3,60), wat ik helemaal niet gek vind voor thee uit China! De thee die ik ontving was goed stevig verpakt.
Als je deze thee gaat kopen, raad ik je aan om te overwegen om een geschikte theepot erbij te kopen. Het meest ideale is naar mijn mening en theepot met een ingebouwd filter, zoals je bijvoorbeeld hierboven ziet. Vooral voor de tea bar lijkt me dit handig. Deze kun je via de site kopen, maar ook in veel winkels. Vooral bij kookwinkels zal je zoiets kunnen krijgen! Ook ideaal is een zeef die je op je kopje kunt plaatsen, zoals rechts op de afbeelding hierboven. Zo hoef je niet een hele pot te zetten.

Mijn conclusie
Ik vind de thee van deze website super leuk voor theeliefhebbers. Je krijgt echt het originele thee-gevoel. Het is een aanrader voor als je jezelf eens wilt verwennen, of bijvoorbeeld als cadeautje. Hoe leuk is het om met een pakje uit China aan te komen op de verjaardag van een theeleut!? De verzendkosten vind ik heel redelijk, maar ik zou er wel voor kiezen om een wat grotere bestelling in één keer te plaatsen, bijvoorbeeld samen met een vriendin of buurvrouw. De prijzen van de theesoorten liggen rond de €7,- per 70g. Best prijzig, maar dan heb je ook wel écht iets speciaals.

Groetjes, Marloes

Houd jij van thee? Wat zijn jouw favoriete soorten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Marion 9 jarengeleden

  Ik hou niet zo van thee, maar voor wie een liefhebber is, lijkt me dit een interessant stuk 🙂
  Toch een tip: Veel theebenodigdheden (pot met zeef en dat hangende theezeefje) kun je voor leuke prijzen bij de Xenos kopen. En ken je iemand met een Makro of Sligropas? Vraag die dan te leen en ga eens bij die winkels kijken. Zij hebben vooral de handige theedingen voor 1-kops thee.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Goede tip Marion! Heb zelf een Makro pas, dus ga zeker eens kijken!

   Reageer
 2. Lilian 9 jarengeleden

  Leuk artikel! Ik vind de thee vrij duur voor mezelf, maar een keer als cadeautje is het inderdaad erg leuk!
  Verder zag ik op de foto met de balletjes je ring, klopt het dat die zilver en goud is (ieder de helft)? Ik vind hem erg mooi 🙂

  Liefs

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Het is niet mijn hand, maar die van Annelies! 🙂

   Reageer
   • Lilian 9 jarengeleden

    Oh! Haha… Nouja, dan vind ik haar ring heel leuk 😉

    Reageer
 3. Rasheeda 9 jarengeleden

  Ze lijken me allemaal lekker zeg. Eens een keer wat anders dan de normale smaken van pickwick.

  Reageer
 4. Roeline 9 jarengeleden

  Nee, ben geen theeliefhebber, er moet bij mij teveel (lees 2 schepjes ong.) suiker door wil ik het lekker vinden, dit vind ik jammer dus drink ik nauwelijks thee. Pas wel de Blueberry Muffin smaak op van Lipton, weliswaar met suiker, maar die vond ik echt lekker! Maar doe mij maar mijn cappuccino 1 keer per dag 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Thee met suiker is inderdaad een minder goed idee 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: