Supermarkt shoplog
Gezonde producten Voeding

Supermarkt Shoplog #4 – Semi-gezonde Boodschappen

Door

Jullie blijven me vragen om supermarkt shoplogs! Ik besloot daarom afgelopen zaterdag om er weer eentje op te nemen. Ik kocht boodschappen voor een paar dagen bij de Albert Heijn. Zoals je misschien weet, eet ik gezond. Dat betekent echter niet dat elke maaltijd die ik maak 100% gezond is. Dat zie je in deze shoplog duidelijk terug :).

Ik ben niet vegetarisch of veganistisch. Als je dat vervelend vindt, wil ik je graag verwijzen naar andere YouTubers.

Balans in avondmaaltijden

Ik probeer dus gezond te leven. Mijn vriend Sven is daar een stuk minder mee bezig. Ik probeer daarom in onze avondmaaltijden een middenweg te vinden tussen zijn en mijn wensen. We eten lang niet altijd hetzelfde, we maken vaak verschillende maaltijden. Deze keer aten we wél 3 maaltijden samen. Eentje was heel gezond: zilvervliesrijst met verse groenten en kip. De tweede was een hartige taart, die ik iets gezonder maakte door tomatenpuree te gebruiken in plaats van roomsaus. Bovendien deed ik op mijn deel wat minder geraspte kaas en deed ik veel groenten in de taart. De derde maaltijd is minder gezond, maar Sven zijn favoriet! Ik maakte andijviestamppot met puree uit een pakje en spekjes. Ik stamp er dan zo veel mogelijk groenten doorheen en neem zelf geen rookworst.

Genietmomentjes

Omdat ik deze boodschappen op zaterdag deed, zie je voor het eerst ook chocolade terug komen. In het weekend nemen we namelijk altijd ons genietmomentje. Ik nam deze zaterdag wat hapjes van Sven z’n chocolade. Mijn echte genietmoment was zondag. Ik nam een stuk taart op een verjaardag, at een Amercain cookie en daarna ook nog wat chocolade :).

Balans is naar mijn idee het meest belangrijk! Het hoeft echt niet allemaal helemaal gezond te zijn.

Groetjes, Marloes

Verschillen jouw boodschappen heel erg met die van mij? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Tamara 5 jarengeleden

  Ik kies juist altijd de kleine appels. Die kunnen de kinderen tenminste helemaal op. Bovendien vind ik grote appels wat sneller melig.
  Leuke shoplog!

  Reageer
 2. Kim 5 jarengeleden

  Hele leuke vlog!!
  En zo herkenbaar dat van de grote appels haha. Vanmorgen nog bij mn ontbijt, de grootste van de fruitschaal pikken?
  Een tip voor een video: misschien een keer een bloopervideo maken. Lijkt me wel grappig! Tenzij je filmpjes natuurlijk in 1x lukken 😉

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dat zou inderdaad grappig zijn! Ik maak alleen inderdaad niet veel bloopers…hihi

   Reageer
 3. Lise 5 jarengeleden

  Oh je vroeg laatst nog over ideen voor video’s, misschien weer met (rare) combinaties van eten!

  Reageer
 4. Rianne 5 jarengeleden

  Die hartige taart klinkt heel lekker! Heb je voor ons misschien het recept? Als ik het goed gezien heb, staat het niet op je website…

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ik krijg vaak deze vraag! Ik zal er dus waarschijnlijk wel iets mee doen 🙂

   Reageer
  • Jenny 5 jarengeleden

   Komt in meerdere vlogs voor bv vlog#50 ?

   Reageer
 5. Fien 5 jarengeleden

  Ik vind uw eeuwige enthousiasme zo leuk en zo aanstekelijk. Je hebt het perfecte evenwicht gevonden tussen toch gezond leven en genieten, zonder schuldgevoel. Ik geniet zo van uw video’s,, zo leuk en ontspannend en toch gefocust op wat je wil bereiken in uw leven! Ben ik soms zo jaloers van als mama van drie kids, een man en een hond (jawel) ….en een eigen zaak met heel wat personeel, ikzelf zou ook soms die rust en die heerlijke genietmomentjes willen zoals jij ze altijd zo heerlijk omschrijft (en met veel smaak:)) Top.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Snap ik Fien! Maar ik worstel weer met het feit dat kinderen misschien ook wel leuk zijn ;). wel/niet/wel/niet!?!? Wij weten het gewoon nog niet!

   Reageer
 6. Will 5 jarengeleden

  Hoi!
  misschien is plastic besparen ook een leuke uitdaging, gezien je boodschappen bijna allemaal in plastic verpakt zijn….:-)

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: