Super summerfood: Aardbeien!

Aardbeien

Het wordt toch écht zomer, ook al doet het Nederlandse weer soms anders vermoeden. Één van de voordelen van zomer, naast het weer en de vakantie, is het lekkere zomerfruit! Fruit smaakt in de zomer altijd net een beetje zoeter en lekkerder, omdat het minder geforceerd gekweekt is. Wat mij betreft is de aardbei het optimale zomerfruit! Ik vertel je vandaag waarom de aardbei zo gezond is en ik geef je een aantal receptjes met aardbei.

Voedingswaarde aardbei
De aardbei bevat nog meer vitamine C dan de meeste soorten fruit! Daarnaast bevat het net als andere fruitsoorten voedingsvezels, die een goede darmwerking stimuleren en vitamine B11 (foliumzuur). Tenslotte zit er in aardbeien relatief weinig suiker in vergelijking tot andere fruitsoorten, ondanks dat ze lekker zoet zijn! Hierdoor bevatten ze weinig calorieën, namelijk slechts 36kcal per portie (125g).

Recept-ideetjes met aardbei
De aardbei is dus voedzaam, lekker en ook nog eens calorie-arm! Tijd voor wat simpele tips om aardbeien in je dagelijkse voedingspatroon in te passen.

    • Gewoon zo uit het bakje, waarom moeilijk doen met vruchtjes die op zichzelf al zó lekker zijn!?
    • In je ontbijt, gooi wat aardbeien bij je bakje muesli, havermout of vezelrijke flakes. Het is ook heerlijk om 125g aardbeien te mengen met magere yoghurt, een klein handje noten en 2 eetlepels haverzemelen. Een super gezond en voedzaam ontbijtje!

Ontbijt aardbei

  • Aardbeien op brood
  • Als tussendoortje op een volkoren cracker of beschuit.
  • Als toetje, dippen in een beetje gesmolten hele pure chocolade.
  • In een maaltijdsalade met een bladsla, geitenkaas en een dressing van balsamicoazijn
  • Een fruitsalade van aardbei, meloen en ander fruit naar keuze
  • Zelfgemaakte aarbei-shake: doe aardbeien in de vriezer, meng 75ml melk en 75ml yoghurt in een blender en doe de aardbeien erbij. Even blenden (of met de staafmixer) en genieten maar!

Gezond eten kan zo ontzettend lekker zijn! Veel plezier met het maken van jouw heerlijke aardbeiengerechtjes. Geniet van de zomer!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gerecht met aardbeien?

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram