magere kaas

Review: Protein Cheese Snack Bars (??)

Allereerst hele fijne tweede kerstdag! Ik gebruik deze dag om een van de meest vreemde producten te bekijken die ik in de afgelopen tijd in de supermarkt tegen kwam. In de koeling bij de Albert Heijn vond ik namelijk deze zak met ‘Protein cheese snack bars’ van het merk Eatlean. Alleen de productnaam en de merknaam beloven al veel goeds! Een super magere kaas. Toch sprak het me in eerste instantie niet zo aan…maar we blijven objectief tot na de review! 🙂

Het product
We hebben het hier over een zak gevuld met 7 repen magere kaas (210g) met veel eiwit, die je als snack zou kunnen gebruiken. Ik moet eerlijk toegeven dat het uiterlijk van de zak me TOTAAL niet aanspreekt. Wat mij betreft belooft het niet veel goeds wat betreft de smaak van dit product. Gek hè, wat een verpakking kan doen met je verwachtingen! Deze kaas is trouwens ook als blok te verkrijgen in een verpakking van 350g.

protein cheese snack bars

Wat belooft de fabrikant
Heb je even?? Op de verpakking vind ik namelijk heel veel claims die me hele hoge verwachtingen geven:

‘High protein, 11g per bar’, ‘Low fat, only 1g per bar’, ‘Re-charge your day’, ‘100% natural cheese’, ‘45% more protein’, ‘90% less fat’, ‘55% less calories’, ‘source of calcium’, ‘by expert cheesemakers’ en ‘bursting with benefits’.

Wow, dat is nogal wat! Zoals je misschien weet, ben ik niet zo’n fan van zo’n reeks aan beloftes. Ik ben dan direct benieuwd wat het addertje onder het gras is…

De ingrediënten
Hier de ingrediënten van deze protein cheese:

Gepasteuriseerde koemelk, vegetarisch stremsel, zuursel, zout.

Dit zijn hele normale ingrediënten voor kaas! Niets aparts aan. Wat ik opmerkelijk vind, is dat dit product geen kleurstof of conserveermiddel bevat. Bij veel kaassoorten is dit wel het geval. Ik ben dus enthousiast over de ingrediënten!

gezonde kaas

De voedingswaarde
Laten we ook eens kijken naar de voedingswaarde van dit product. Voor de duidelijkeheid zal ik het vergelijken met normale kaas en met 30+ kaas. Ik ga bij alle varianten uit van 30g product. Dit is het gewicht van 1 protein cheese snack bar. Dit komt ongeveer overeen met de gemiddelde voorgesneden plak kaas, dus de hoeveelheid die veel mensen op hun brood doen.

Wow…ik ben impressed! Deze kaas bevat echt veel minder vet,  zelfs in vergelijking met magere 30+ kaas. Ook de slechte vetten zijn flink lager. De hoeveelheid eiwit is hoger, wat ik als sporter natuurlijk erg fijn vind! Tenslotte is de hoeveelheid calorieën flink lager.

De prijs
Ik betaalde €2,99 voor een zak van 210g (7 bars). In eerste instantie leek me dat vrij duur. Kaas is echter altijd wel prijzig…en omgerekend is het €0,43 per snack. Dat valt eigenlijk best heel erg mee vind ik! Het blok van 350g is trouwens €3,99.

eiwit kaas

De smaak
Ik moet heel eerlijk toegeven, ik had GEEN zin om dit te proeven. Ik verwachtte een soort smaakloze, droge en plastic-achtige variant op fetakaas. Dat viel echter 100% mee! De kaas lijkt veel meer op ‘normale’ belegen kaas. Hij is alleen wat korreliger (logisch, want hij bevat minder vet). Ik vind de smaak echt best goed! Als het op een kaasplankje zou liggen, zou ik niet opmerken dat het een héle aparte soort kaas is. Hij is ook veel minder plastic-achtig dan ik verwachtte van zo’n magere kaasvorm. Ik ben oprecht enthousiast over de smaak!

kaas minder vet

Mijn conclusie
Niet vaak heeft een product met ZO verrast als deze. Ik verwachtte echt dat ik dit keer een negatieve review zou geven omdat ik het product onzinning en/of vies zou vinden. Dat is totaal niet waar! Deze kaas is inderdaad veel magerder dan andere kaassoorten. Ook bevat hij veel meer eiwit. Ik denk dat het super handig kan zijn in bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Als je wilt afvallen, maar toch houdt van een blokje kaas in de avond.
 • Als je een hoog cholesterolgehalte hebt, maar ontzettend van kaas houdt.
 • Als je minder slechte vetten wilt binnen krijgen, maar wel van kaas houdt.
 • Als tussendoortje voor mensen die koolhydraatarm eten (sommige mensen met diabetes!).
 • Als snack voor sporters die graag hun eiwitinname hoog houden.
 • Als caloriearm tussendoortje voor mensen die willen afvallen.

Als ik een nadeel zou moeten noemen, dan is het dat je dit product gekoeld bewaard moet houden. Ik denk echter dat deze kaasreepjes echt nog wel goed zijn als je ze meeneemt als tussendoortje naar je werk. Het is trouwens echt wel een kleinere snack. Je zou de kaasreepjes ook in plakjes kunnen snijden en op een cracker of rijstwafel doen! Dan heb je iets meer vulling van je tussendoortje.

Doe mij ook maar plakken van deze kaas voor op brood! Wat mij betreft geen addertjes onder het gras :).

Groetjes, Marloes

Ik ben heel benieuwd of jij dit product kende en of je het gaat kopen. 

15 reacties

 1. Nice!! 🙂
  ik heb ze dus ook in de koelkast liggen en vind ze ook erg goed te doen! Was superbenieuwd naar je review en eigenlijk stiekem ook naar wat er ‘mis’ mee zou zijn 😉 maar gelukkig is er geen addertje en kan ik gewoon genieten van deze healthy kaas!!

 2. Wat leuk om een review van jou hierover te lezen!
  Ik heb deze kaas een paar weken geleden ook gekocht en ik kan je vertellen: het is super lekker om te gebruiken op een pizza, in een tosti of geraspt over een ovenschotel. Ik verwachte ook echt een plastic smaak, maar ik als kaasmonster ben super tevreden hierover! Nu kan ik met wat minder schuldgevoel toch een lekkere tosti of wrappizza eten!

 3. Hee marloes! Ik wou even zeggen dat jouw foto gebruikt is bij een artikel op viraaltjes; ‘9 redenen waarom gourmetten verschrikkelijk is’. Weet niet of dat de bedoeling is ?
  Groetjes Emma

 4. Hoeveel zout zit hier in? Daar ben ik wel benieuwd naar. Deze kaas ga ik zeker kopen als ik ze kan vinden. Klinkt heel erg goed!

 5. Hey Marloes

  Ik heb afgelopen donderdag een gastric bypass gehad en ga deze kaas zeker proberen als ik weer normaal mag eten.

  Ik ben een enorme kaasboerin

  Fijne feesten nog

 6. Vult de kaas ook goed? Aangezien er 11gram eiwit inzit weinig calorieën en ongeveer evenveel verzadigde vetten als een ander tussendoortje ben ik wel benieuwd of dit mij als foodmonster vol houdt?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram