Bezoekster Laura tipte me over een heel leuk recept dat ze vond op een andere website. Ik heb dat recept geprobeerd (na het iets te hebben aangepast) en was er zo enthousiast over dat ik het jullie zeker niet wil onthouden. Ik laat je zien hoe je een soort cakeje/taartje kunt maken van banaan, ei en havermout. Heerlijk bij het ontbijt of bij de lunch. Ik weet dat veel van jullie het fijn vinden om een recept in videovorm te zien, dus bij deze!
Dit cakeje is super gemakkelijk te maken en binnen een paar minuten klaar. Je hebt geen oven nodig, want we maken het in 2 minuten in de magnetron! Ik weet dat sommige van jullie moeite hebben met de straling die de magnetron geeft, dan is dit recept misschien niets voor jou. Ik heb er persoonlijk geen moeite mee. Je kunt natuurlijk ook de oven gebruiken, houd dan goed in de gaten wanneer je havermoutcake klaar is. Ik denk dat het ongeveer 10-15 minuten duurt.
Ingrediënten (1 cakeje)
- 1 goed rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels havermout
Verder kun je vulling naar keuze gebruiken. Ik deed er een lepel chiazaden, een lepel rozijnen en wat kaneel in. Denk ook eens aan (gedroogd) fruit, noten, andere zaden, goji-bessen, kokosrasp etc.
Bereiding
Prak de banaan zo fijn mogelijk en doe deze in een grote mok of in een bakje dat magnetronbestendig is. Doe hier ook het ei en de 3 eetlepels havermout bij. Nu kun je jouw vulling naar keuze toevoegen. Roer alles goed door elkaar en zet het voor 2 minuten in de magnetron, klaar is je heerlijke gezonde gebakje! Draai de mok om op een bordje en garneer het eventueel met wat banaan en de vulling die je erin hebt gedaan.
Het originele recept vind je hier, er wordt aangeraden om er honing bij te doen. Ik vind dit niet nodig, omdat het door de banaan zoet genoeg is. Honing is voor je lichaam eigenlijk hetzelfde als suiker, af en toe een beetje is niet erg, maar liever niet als het niet nodig is. Ik vind het daarom fijner om de honing weg te laten in dit recept, ik mis het namelijk niet!
Ik vind dit havermout-taartje heerlijk! Ook Albert smulde er van zoals je al in de video zag :-). Het is een super gezond ontbijt, maar je kunt het ook gebruiken als aanvulling op je lunch of als tussendoortje. Ik raad als tussendoortje een halve portie aan.
Laura, dank je wel voor de leuke suggestie! Als jij ook een leuk receptje hebt dat je met de rest wil delen, laat het me dan zeker even weten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Ga jij dit leuke receptje maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Hey Marloes,
Weer een super leuk en lekker recept!
Ik heb zoiets al een keertje proberen te maken in de oven, alleen was ie bij mij mislukt… Haha! Ik had even een vraagje: als je een ei in de magnetron doet, is deze dan wel voldoende gestold?
Ik ga het morgenvroeg maken!
Groetjes, Tessa
Jahoor, het ei is helemaal hard geworden! 🙂
Ik zag het filmpje gisteravond in bed al, dus heb het vanochtend meteen gemaakt! Moet bekennen dat ik er ook wel een beetje voor vreesde dat ie niet uit de mok zou komen, maar hij was echt perfect en superlekker! 😀
Yeah 🙂 Thanks
Leuk dat jullie de mugcake ook ontdekt hebben! Er zijn echt eindeloze creaties mee te maken. Kijk eens op de site van tasty-health.se (Zweeds) of volg haar op instagram (@tastyhealth) want daar geeft ze de lekkerste mugcake recepten in het Engels. Als je de foto’s ziet, loopt het water je in de mond!
Ik heb hem vanmorgen ook gemaakt en een lepel cacao en wat vanille extract toegevoegd, jammie!
🙂 Thanks voor de tip
Haha, leuk spontaan filmpje. Ben benieuwd geworden!
Dank je!
Wat een heerlijk recept! Altijd fijn om wat nieuwe havermout variaties te ontdekken.
Wat een eer dat je mijn tip hebt gebruikt 🙂 Ik ben blij dat iedereen het net zo lekker vind als ik!
🙂 Vast wel. Nogmaals dank je wel!
Suuuper lekker!
mmm het is echt lekker ik heb het net gemaakt en had niet verwacht dat het zo lekker zou zijn!!! ga ik vaker doen!!
😀
Ik had hem vanochtend gemaakt hmmm was erg lekker dankje! Ga ik vaker maken:D
Dank je!
Ik heb het gemaakt met 1 lepel cocosmeel en 2 eetlepels amandelmeel. Gojibessen en blauwe bessen.
Lekker hoor, rest morgen mee naar werk!
groetjes Anneke N
Klinkt goed Anneke!
Lekker! Ik heb het geprobeerd met pindakaas, heerlijk!
Klinkt goed!
Ik heb het net geprobeerd en het was lekker, vooral met de aanvulling van rozijntjes. In de magnetron heb ik het wel wat extra tijd gegeven (3 minuten), om het ‘flutssscchhh-effect te voorkomen 🙂
Hahah, I saved you from the flutsscchhhh 😀
Ik heb hem ook gemaakt en ja supper lekker .
Voor mij was de portie voor het ontbijt te groot .
Ik had er een heel vol gevoel gevoel van en heb de rest aan mijn collega’s laten proeven .
Ja die vonden het ook heel lekker.
Ik had er granberries aan toegevoegd.
Deze komt ook in mijn receptmapje.
Dank u wel Marloesje
Ja precies 🙂 (@ Marloes)
Ik heb hem inmiddels ook een paar keer gemaakt, super lekker! Wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het is echt een blijvertje. Het is wel machtig als ontbijt, heb het vanmorgen op voor de spinningles (en daarbij nog een halve spelteierkoek) en dan is het echt genoeg.
Oooo jummeh! Dit ga ik zeker een keer maken, want we hebben sinds een paar weken ook havermout in huis! Heel erg bedankt voor het delen 🙂
Ik kende dit recept helemaal niet, maar het leek me erg lekker (en snel om te maken). Ik heb er nog een handvol rozijntjes door gedaan en een eetlepel zadenmix (o.a. Pompoen en zonnebloem). Erg lekker en zeker zoet genoeg, er hoeft geen honing bij).
Heb het als lunch gegeten, heerlijk!
🙂 Leuk Linda!
Ik heb hem vanmorgen gemaakt maar dan alleen met havermout, ei, zout peper, een beetje geraspte kaas en wat kleine stukjes olijf.
Was ook echt lekker, ik hou nu eenmaal meer van hartig.
Maar de zoete variant met banaan vond ik ook lekker, nam ik s’avonds een stukje van bij de koffie.
Klinkt ook goed Carmen!
Ben nu aan het smullen van dit lekkere taartje. Wat een heerlijk ontbijt. Dank je wel Marloes. De hartige variant die Carmen hierboven beschrijft ga ik ook een keer maken. Wat een goede tips allemaal. Super!
Dank je wel 🙂
morgen ochtend …dan ga ik dit zeker maken, ik moet er nog van groeien
Beste Marloes,
Mijn dochter stuurde mij bovenstaande recept. Ze was zelf erg enthousiast. Nu wil ik het liever in de oven doen. Je geeft wel aan 10 tot 15 minuten, maar geen ovenstand. Graag wil de ovenstand weten. Gewoon of hetelucht.
Gewoon is prima Anja! Succes 🙂
En de stand van de oven Marloes? Aantal graden.
180 tot 200, varieert een beetje per oven. Succes!
Wat een heerlijk recept! Wordt een blijvertje!
😀 Leuk!
Wauw, heerlijk!
Ik heb hem net op en na een rondje hardlopen is dit echt wel een goed ontbijtje!
Ik heb nog wat chia/lijnzaad toegevoegd en wat blauwe bessen! Heerlijk!
Dank je wel!!
Hallo Marloes,
Heb het uitgeprobeerd met een kant en klaar zakje havermout van Quaker hier zijn 2 versies van eentje met allee havermouten een multi-graine met rogge en gerst erbij. Beide versies gebruikt en gewoon in de magnetron. Als extra toevoeging naast de banaan heb ik kaneel, goji bessen en gedroogd fruit gebruikt. Is prima gelukt en erg lekker.
Gaat zeker vaker als ontbijt langskomen
Tja die ijstaart was echt te lekker om te laten staan. Maar ik ben heel erg blij dat we konden delen. Anders had ik hem vast alleen opgegeten. En dat is niet echt goed voor mij 😉
Hahahah, hij was top! Ook totaal geen spijt hoor 🙂
Hoi!
Vanmorgen dit recept gemaakt met als extra vulling walnoten en kokosrasp, erg lekker en inderdaad vullend voor het ontbijt! Thnx! Nog wel een vraagje, vond hem een beetje droog. moet ik dan de banaan nog meer verdelen of ligt het aan het aantal watts op de magnetron en moet ik hem misschien wat korter erin zetten?
Ja, wat korter is dan een goed idee!
Honing kan helpen !
Hei Marloes!?
Kun je ook iets anders gebruiken in plaats van havermout? Een andere toevoeging zonder havermout?
Liefs Anke
Brinta!