Recepten Tussendoortje Voeding

Super gezond toetje: Ijs van banaan!

Door

Jullie weten ondertussen dat ik dol ben op banaan, je kunt er zoveel kanten mee op. Vandaag een van mijn favoriete recepten met banaan: ijs! Voor dit heerlijke receptje heb je alleen een banaan nodig, daarnaast kun je zelfs een topping kiezen. Perfect als toetje, maar zelf als zoet tussendoortje op een warme dag. Kijk mee hoe ik het maak.


Ingrediënten (2 personen)

  • 2 goed rijpe bananen
  • Topping naar keuze, ik gebruikte een paar macademianoten en wat geraspte kokos

Bereiding

Snijd een paar uur voordat je het toetje gaat maken, de bananen in stukjes en zet ze in de vriezer. Na ongeveer 4 uur is de banaan bevroren, haal hem uit de vriezer pureer de stukjes met een staafmixer. In het begin kom je moeilijk door de bevroren stukjes, maar na een tijdje ontstaat een soort romige massa. Blijf doormixen! In totaal zal het zo’n 4-5 minuten duren tot je een gladde bananenijs-massa hebt.

1

Verdeel het ijs over kommetjes of glazen en doe een topping erop. Ik hakte wat ongezouten macademianoten in stukjes en voegde een theelepel kokosrasp toe. Je kun ook denken aan bosbessen, aardbeien of ander fruit, hagelslag (dan is het toetje alleen niet meer suikervrij!) of wat kleine marshmallows.

3

Dit toetje is heerlijk voor een gezellig avondje met z’n tweeën, maar ook perfect voor als er familie of vrienden op bezoek komt. Zo heb je een heerlijk zelfgemaakt toetje, dat ook nog eens super verantwoord is!

Eet smakelijk,

Groetjes, Marloes

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
  1. Bente 7 jaargeleden

    Goed om te weten dat je dit ook moet een staafmixer kan maken! Ik was altijd bang dat ie dan kapot zou gaan maar dit is makkelijker dan met een blender.

    Reageer
  2. Esmée 7 jaargeleden

    Ik hoef niet meer te zeggen dan LEKKER! Goed idee hoor!

    Reageer
  3. Berdie 7 jaargeleden

    Oh dat klinkt lekker! En eigelijk heel simpel! Wat me ook lekker lijkt is een theelepel pindakaas er doorheen mixen en pecannoten erop..

    Reageer
    • Anoniem 6 jaargeleden

      Pindakaas..? Gaa ‘k proberen!! 😉

      Reageer
  4. Annelies 7 jaargeleden

    Klinkt lekker! Binnenkort maar eens proberen! 🙂

    Reageer
  5. Juliette 7 jaargeleden

    Leuk! Ik maak dit heel vaak, alleen gebruik ik samen met banaan ook ingevroren blauwe bessen. Het is heerlijk en het “ijs” krijgt een mooie paarse kleur.

    Reageer
  6. Anoniem 6 jaargeleden

    Heerlijk ik hou ontzettend van banaan!
    Aanrader voor een ieder!

    Reageer
  7. anoniem 6 jaargeleden

    blijven de vitaminen en vezels er ook inzitten of gaat dat deels verloren door het invriezen?

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      De vezels wel, vitamines gaan altijd iets verloren als je een product snijd en wat langer bewaard.

      Reageer
  8. isabel 5 jaargeleden

    zou dit ook met appel kunnen?

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Ik weet niet of appel de juiste substantie heeft, maar met mango lukt het wel!

      Reageer
  9. Jack 5 jaargeleden

    Ik heb vandaag dit bananenijs gemaakt. Kinderlijk eenvoudig en toch super lekker. Ik heb een beetje chocolade er overheen geraspt en vervolgens opgediend met bosvruchten. Jummy, Jimmy !!!

    Reageer
  10. marijke 5 jaargeleden

    Hoi !
    super lekker recept! ik heb het vandaag voor het eerst zelf gemaakt, echt enorm trots hahah, en echt super lekker. nu had ik wel een vraagje, ja het is een late reactie, vergeleken de rest, maar is zoveel banaan eten wel goed voor je? ik bedoel ik had 2 of 3, maar hoeveel bananen mag je eten op een dag, of maakt dat niet uit.?

    xx

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: