Jullie weten ondertussen dat ik dol ben op banaan, je kunt er zoveel kanten mee op. Vandaag een van mijn favoriete recepten met banaan: ijs! Voor dit heerlijke receptje heb je alleen een banaan nodig, daarnaast kun je zelfs een topping kiezen. Perfect als toetje, maar zelf als zoet tussendoortje op een warme dag. Kijk mee hoe ik het maak.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 goed rijpe bananen
- Topping naar keuze, ik gebruikte een paar macademianoten en wat geraspte kokos
Bereiding
Snijd een paar uur voordat je het toetje gaat maken, de bananen in stukjes en zet ze in de vriezer. Na ongeveer 4 uur is de banaan bevroren, haal hem uit de vriezer pureer de stukjes met een staafmixer. In het begin kom je moeilijk door de bevroren stukjes, maar na een tijdje ontstaat een soort romige massa. Blijf doormixen! In totaal zal het zo’n 4-5 minuten duren tot je een gladde bananenijs-massa hebt.
Verdeel het ijs over kommetjes of glazen en doe een topping erop. Ik hakte wat ongezouten macademianoten in stukjes en voegde een theelepel kokosrasp toe. Je kun ook denken aan bosbessen, aardbeien of ander fruit, hagelslag (dan is het toetje alleen niet meer suikervrij!) of wat kleine marshmallows.
Dit toetje is heerlijk voor een gezellig avondje met z’n tweeën, maar ook perfect voor als er familie of vrienden op bezoek komt. Zo heb je een heerlijk zelfgemaakt toetje, dat ook nog eens super verantwoord is!
Eet smakelijk,
Groetjes, Marloes
Goed om te weten dat je dit ook moet een staafmixer kan maken! Ik was altijd bang dat ie dan kapot zou gaan maar dit is makkelijker dan met een blender.
Ik hoef niet meer te zeggen dan LEKKER! Goed idee hoor!
Oh dat klinkt lekker! En eigelijk heel simpel! Wat me ook lekker lijkt is een theelepel pindakaas er doorheen mixen en pecannoten erop..
Pindakaas..? Gaa ‘k proberen!! 😉
Klinkt lekker! Binnenkort maar eens proberen! 🙂
Leuk! Ik maak dit heel vaak, alleen gebruik ik samen met banaan ook ingevroren blauwe bessen. Het is heerlijk en het “ijs” krijgt een mooie paarse kleur.
Heerlijk ik hou ontzettend van banaan!
Aanrader voor een ieder!
blijven de vitaminen en vezels er ook inzitten of gaat dat deels verloren door het invriezen?
De vezels wel, vitamines gaan altijd iets verloren als je een product snijd en wat langer bewaard.
zou dit ook met appel kunnen?
Ik weet niet of appel de juiste substantie heeft, maar met mango lukt het wel!
Ik heb vandaag dit bananenijs gemaakt. Kinderlijk eenvoudig en toch super lekker. Ik heb een beetje chocolade er overheen geraspt en vervolgens opgediend met bosvruchten. Jummy, Jimmy !!!
Hoi !
super lekker recept! ik heb het vandaag voor het eerst zelf gemaakt, echt enorm trots hahah, en echt super lekker. nu had ik wel een vraagje, ja het is een late reactie, vergeleken de rest, maar is zoveel banaan eten wel goed voor je? ik bedoel ik had 2 of 3, maar hoeveel bananen mag je eten op een dag, of maakt dat niet uit.?
xx