| 2 januari 2014

Start van de 90 Dagen Challenge!

2 januari…..we starten met de 90 Dagen Challenge! Vanaf vandaag gaan we 90 dagen intensief werken aan een gezond en bewust leefpatroon. We besteden extra aandacht aan veel bewegen, gezond eten en optimaal genieten, om 2014 een super goed begin te geven. We vertellen je in de video globaal wat de bedoeling is en hoe je vandaag de eerste stap kunt zetten naar een gezonder leefpatroon.De komende 90 dagen gaan we dus veel aandacht besteden aan gezond leven. Wij zijn niet van de goede voornemens, maar na alle feestdagen is het wel ontzettend lekker om weer even extra aandacht aan gezondheid te besteden. We beginnen direct met de volgende opdracht:

Zorg ervoor dat je de komende 90 dagen elke week minstens 3 beweegmomenten hebt!

Dit hoeft niet te betekenen dat je 3x per week keihard gaat sporten, maar je kunt ook een stuk wandelen, fietsen of op een andere manier in beweging zijn. Zorg er wel voor dat je het tempo iets hoger legt dan normaal, zodat je hartslag even goed omhoog gaat. Voor deze beweegmomenten kun je uiteraard ook onze video’s gebruiken!
Beweeg jij al 3x per week en ben je toe aan iets meer uitdaging? Leg dan de lat iets hoger en ga voor 4 beweegmomenten! In de vorige challenge was dit ons uitgangspunt, maar voor veel mensen bleek dit รฉcht niet haalbaar. Daarom hebben we deze keer de challenge iets langer gemaakt en het aantal beweegmomenten iets lager. Voor veel van jullie is 4x bewegen echter wel te doen, ga hier dan ook voor!

Vanaf morgen verschijnt er elke donderdag een opdracht op het gebied van voeding, die opdracht is voor de week die dan volgt. Omdat we elke week een ander puntje aanpakken, werk je langzamerhand naar een volledig gezond voedingspatroon.

Daarnaast zullen we ook een aantal themaweken hebben. We gaan dan inzoomen op een bepaald onderwerp, dat we graag wat extra aandacht willen geven. Die themaweken zie je vanzelf voorbij komen.

Dan de opdracht voor vandaag:

Stel jouw eigen doel voor de komende 90 dagen op. Maak het zo specifiek mogelijk zodat je aan het einde goed kunt bepalen of je het behaald hebt.

Zoals we in de video al vertelden, probeer je รฉchte doel te ontdekken. Afvallen is geen doel, je doet afvallen namelijk om een bepaalde reden. Die reden is je doel. Daarnaast is gewicht niet altijd een goede leidraad, zoals je in dit artikel al kon lezen. Zorg er daarnaast voor dat je doel niet te groot is, houd het realistisch en haalbaar. Je kunt het later altijd omhoog bijstellen, dat is veel beter voor je motivatie, danย als je moet erkennen dat je te ambitieus was. Hieronder lees je onze doelen.

Marloes

 • Ik wil mijn vetpercentage verlagen, omdat ik weet dat ik me dan fitter ga voelen. De laatste tijd voel ik me minder fit dan een paar maanden terug, daar wil ik graag aan werken. Natuurlijk laat ik mijn vetpercentage meten, zodat ik mijn resultaten kan bepalen.
 • Ik wil weer bewuster gaan genieten van lekkere dingen. Dit blijft voor mij altijd een aandachtspunt, omdat ik geneigd ben om te gaan snoepen zonder echt te genieten.

Albert

 • Ik wil de komende dagen extra aandacht geven aan gezonde voeding.
 • Ik wil meer stilstaan en genieten van mooie momenten, ook al zijn het kleine dingen. Dit is voor mij direct verbonden met gezondheid, het gaat namelijk om mijn mentale fitheid en rust. Ik heb de neiging om ‘door te draven’.

Wij hebben heel erg veel zin in de komende periode, om met zijn allen te werken aan een fitter lichaam en een gezonde leefstijl. Laat hieronder zeker even weten of jij mee gaat doen en zet (als je het wilt delen) direct je doel erbij! Weet jij nog niet precies wat je doel gaat zijn? Denk er dan nog even rustig over na. Zoals we in de video al vertelden, is het hebben van een realistisch, haalbaar en goed omschreven doel ontzettend belangrijk om succes te behalen.

Zet hem op jongens!

Groetjes, Albert en Marloes

Doe jij mee aan de 90 Dagen Challenge? Wat is jouw doel?

70 reacties

 1. Leuk! Ik doe mee! Mijn persoonlijke doel is om mijn vetpercentage te verlagen en hierdoor een strakkere buik te krijgen! Succes allemaal in het nieuwe jaar!

 2. Hoi marloes en Albert,
  Ik doe mee, ik was vorig jaar al begonnen met gezonder leven, en ik voel me daardoor fitter! Ik merkte tijdens de feestdagen dat ik meer snoepte en me daar helemaal niet goed bij voelde, nu dus weer back to basic en dit volhouden! Dat is mijn doel! Ook wil ik inderdaad meer beweegmomenten krijgen zodat mijn lichaam van het afvallen er ook weer strakker uit gaat zien!
  Nou succes allemaal!

 3. jaa ik doe ook mee!! en mijn doel is om mezelf fitter te voelen, en ook mijn vetpercfentage omlaag je brengen, en om mezelf gewoon wat lekkerder in me vel te voelen.. als ik veel beweeg en goed op mijn eten let dan voel ik me zoveel beter dan dat ik een tijdje niet oplet. we gaan er weer lekker tegenaan met z’n allen!!

 4. Mijn doel de komende 90 dagen: meer bewust zijn van wat ik eet en meer genieten en langzamer eten. Ik betrap me er vaak op dat ik gedachteloos eet en dat is zonde want voordat je het weer is je bord binnen 5 minuten leeg. En gevarieerder eten, is ook een doel. Qua beweegmomenten geen specifiek doel. Dat gaat al helemaal prima met gemiddeld 4 x per week sporten vind ik zelf, oftewel qua bewegen is mijn doel, vooral zo doorgaan ๐Ÿ˜‰

 5. Hoi Marloes en Albert.

  Wat een lekker begin van de dag en 2014! Ik wilde graag mee doen dus bij deze mijn offciรซle bevestiging ;). Ik heb voor mezelf maar meteen opgeschreven wat mijn doel is.

  1. Het eten van ongezonde suiker beperken en dit ook volhouden na de challenge. Ik heb een snel stijgende en dalende bloedsuikerspiegel (en suikerziekte in de familie) en kan daardoor heel slecht tegen suiker. Maar ik eet het bijna elke dag, dat moet anders. Ik wil van mijn snoep momenten beperken naar 2x per week en ook het kunnen genieten als ik er voor kies om het dan te eten.
  2. Ik wil afvallen naar een gezond BMI. (nu 25.7) Omdat overgewicht gewoon niet goed voor je is.
  3. Sporten heb ik niet meer gedaan sinds mijn verhuizing in oktober. Mijn oude sportschool en sportmaatje zijn nu te ver weg en ik heb nog niets gevonden wat ik hier wil gaan doen. Door te gaan bewegen/sporten in de 90 dagen challenge maak ik hierin een start. Ik wil uitzoeken wat ik leuk vind om te doen, en kan doen bij mij in de buurt. En mijn missie is om te blijven sporten na de challenge. Minimaal 2 keer per week.

  Ik heb er zin in!

 6. Ook ik doe heel graag mee! Mijn doelen zijn voor de komende 90 dagen zijn:
  Veel verschillende lessen/sporten uitproberen en iets vinden wat ik รฉcht leuk vind en vol kan gaan houden (ik vind hardlopen onwijs leuk maar door een beenblessure die maar niet verdwijnt kan ik dit al bijna een jaar niet meer doen, waardoor mijn motivatie om te sporten ver te zoeken was). Mijn tweede doel is om weer in mijn oude broeken passen.
  Succes iedereen!

 7. Ik ga zeker mee proberen te doen :D. Mijn doel is mijn vet vrije massa te verhogen, mijn vetpercentage omlaag te brengen. Wil veel spiermassa ontwikkelen, nog iets minder snoepen en proberen gewoon nog gezonder te leven.

 8. Ik doe ook mee.
  Mijn doel is om bewuster en gezonder te gaan eten om fitter te worden en lichamelijk beter te voelen.
  Ik wil niet meer elke dag een opgeblazen gevoel hebben.
  Ik wil minstens 3x per week oefeningen doen om mij zowel lichamelijk als geestelijk beter te voelen.

 9. Ik doe mee! Mijn doelen zijn:
  1. Ik wil bewust eten en een gezonde balans vinden tussen ‘snoepen’ en gezond eten. Ik wil bijvoorbeeld niet meer gedachteloos ‘binge-eten’ als ik een stressvolle week heb op mijn werk (guilty!), maar ook niet al het snoepen afzweren en daarin doorschieten. Ik wil me richten op gezonde voeding die mijn lichaam opbouwt.
  2. Ik wil aan het einde van de 90 dagen mijn vetpercentage in die mate naar beneden hebben gebracht dat mijn rechte buikspieren zichtbaar zijn (zonder ze heftig aan te hoeven spannen).
  3. En ik wil graag de benchpress doen met aan iedere kant 5kg en dan minimaal 15 herhalingen behalen..

 10. Ik ga ook meedoen. Ik ben al een tijdje bezig om een gezonde balans te krijgen in gewicht. Daar is de klad in gekomen rondom de feestdagen. Sporten is niet mijn ding, maar wel nodig om me fitter te voelen. Deze challenge lijkt me een goede manier om vooral meer structuur in bewegen te krijgen, waardoor het bereiken en behouden van een gewicht rond een BMI van 24 haalbaar moet zijn.

 11. Ja, ik doe mee. Heel erg uitgekeken naar deze 2de januari om fijn te beginnen met de challenge.
  Mijn doelen:
  1) meer bewegen
  2) bewuster eten en koken, dus voornamelijk zonder pakjes en zakjes en zonder geraffineerde suikers
  3) mijn leven niet late bepalen door de weegschaal, maar door meer te voelen
  4) door bovenstaande hoop ik mijn gewicht naar beneden te krijgen en ook mijn BMI te verlagen.
  Ik wil jullie heel erg bedanken voor het starten van deze challenge, want het samen gevoel zal zeker helpen.
  P.S. Ga zo de salontafel aan de kant schuiven en via de tv mijn eerste workout youtube filmpje van jullie volbrengen!

 12. Ik doe mee!!
  Was het afgelopen jaar zo goed op weg om van mijn jojo-en af te komen.
  At bewust, sportte voor het eerst in mijn leven regelmatig en was al een paar maanden op mijn streefgewicht.
  Door stress en drukte in ons gezin, ben ik onbewust weer in mijn valkuil gedoken. De kilo’s vliegen eraan, ik voel me veel minder goed.
  Ik wil weer teug naar de basis: fit, bewust eten en gelukkig in mijn lijf.
  Dank voor jullie challenge!

 13. Super leuk dat er weer een challenge is! Ik doe zeker mee. Mijn doel is om fitter te worden. Ik hoef niet perse af te vallen, maar iets meer conditie zou ik fijn vinden.

  Veel succes voor alle andere bezoekers en ook voor jullie natuurlijk!

  Groetjes, Lies

 14. Hallo Albert, Marloes en medechallengers,
  Ik doe graag mee! Ik ben al 15 maanden bezig en heb in die tijd mijn BMI met 5, 6 punten kunnen verlagen. Voor een gezond BMI moeten er nog 6 tot 7 punten af. Dat is mijn doel voor dit jaar! Door met jullie mee te doen, heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ik sport 3x in de week en kan daar helaas geen 4x van maken, dus ik ga mijn trainingen intensiveren. Het bijkomende voordeel is (natuurlijk) slanker worden/afvallen/mooier gevormd figuur ๐Ÿ˜‰
  Iedereen succes!

 15. Ik doe ook mee! Mijn doelen zijn:

  1. Weer terug naar het bewuster en gezonder eten dat ik voor december ook al deed. Met de feestdagen heb ik dat helemaal laten vallen en dat voelde รฉcht niet goed!

  2. Ik wil graag een paar kilo kwijt, omdat ik me dan veel fitter en zekerder over mezelf voel en dus veel beter in mijn vel zit. Hiervoor wil ik niet op de weegschaal staan om de cijfertjes als bewijs te hebben, maar ik wil het echt aan mijn lichaam kunnen zien als ik voor de spiegel sta.

 16. Hoi
  Ik doe zeker mee met deze chalange! Mijn doel is om te proberen nog iets gezonder te gaan eten dan ik al doe en ik hoop daarmee fitter in mijn vel te komen en mezelf iets zekerder te gaan voelen ook wil ik deze zomervakantie mezelf zekerder in mijn bikini gaan voelen doordat ik gezond eet. ik ben de afgelopen tijd al super veel bezig met gezond eten en nu kan ik daar nog extra mee bezig zijn, normaal eten wij thuis op zaterdag altijd een bakje chips maar ik wil nu toch gezondere alternatieve gaan zoeken ik heb een vraagje kan ik daarvoor een klein beetje Japanse mix eten alleen dan de pinda’s eruit halen? of is dat net zo ongezond als chips? En wat zijn goede alternatieve voor chips??

  1. Leuk dat je mee doet Quinty! 1x per week chips moet je gewoon lekker blijven doen! Dat zorgt er juist voor dat je het vol houdt. Gezond leven betekent niet dat je nooit meer iets ongezonds mag eten :-).

 17. jaa! ik doe mee!

  mijn doelen:
  – ten eerste wil ik mijn conditie een stuk omhoog hebben, zodat ik in mijn zumbalessen (in wording) een heel uur kan blijven knallen! ik dacht dat mijn conditie aardig was, maar nu ik daar als voorbeeld sta en mezelf voor 150% moet geven, merk ik dat ik me daarop verkeken heb ๐Ÿ˜‰
  – ik wil naar 4 sportmomenten per week, en dan moet vooral de krachttraining omhoog!
  – dan wil ik graag nog een stuk strakker in mijn vel zitten.. ben al een heel eind op weg: 14 kilo kwijt, door gezonder te eten en niet door een afval dieet! het duurt wat langer, maar heeft zoveel positieve effecten en het is gewoon mijn nieuwe lijfstijl!! ik wil de laatste 4 kilo er nog af, zodat vooral mijn buik nog wat platter is!
  – nog een doel is om andere mensen te motiveren, door met ze te delen waar ik voor sta en door informatie te delen!
  – ook een heel belangrijk punt: ik wil graag bewuster leven.. MINDFULNESS!! meer positiviteit, meer liefde, meer ruimte!! (opruimen in huis en in m’n hoofd; op dit moment is ons huis zo’n chaos, dat mijn hoofd dat dus ook is en ik ben al zo’n chaoot, dus dat is een ontzettend slechte combi ๐Ÿ˜‰ ), dromen nastreven, meer DOEN (ipv alleen maar denken/willen), meer genieten!!! ik kan erg genieten van kleine dingen, maar door de drukte van alle dag schiet dat er vaak bij in en dat is zo jammer…

  dusss… dat is waar ik de komende 90 dagen voor wil gaan!!!!

  SUCCES iedereen!!

 18. Natuurlijk doe ik ook deze challenge weer mee! De vorige keer al mooie resultaten behaald zoals bewuster eten en meer sporten maar ook meer genieten van mijn sport momenten.
  Dit zijn nu mijn doelen:
  – ik wil gezonder en bewuster eten. En hierbij experimenteren met nieuwe recepten en kookwijzen met eerlijk eten. Zodat het wel bevredigend eten blijft. Ik hou namelijk van koken en lekker eten.
  – minder slechte suikers onbewust naar binnen schuiven. Ik ben ook een snoeper en eet vaak onbewust meer dan dat ik eigenlijk wil. Helemaal uitbannen doe ik niet omdat ik het dan des te meer wil.
  – tot slot heb ik als beweeg doel over ongeveer vier maanden een halve marathon te kunnen hardlopen en lichamelijk weer sterker te worden. Dit wil ik behalen door twee keer in de week hard te lopen en twee keer in de week bootcamp trainingen te doen.

 19. Geweldig dat er weer een nieuwe challenge is en hij komt voor mij precies op tijd! Het ging een hele tijd goed met gezond eten, maar ik moet bekennen dat na de feestdagen het voor mij toch moeilijk is om weer naar mijn oude (gezonde) leefstijl terug te gaan. Tijd om er weer vol tegenaan te gaan dus! Op sportgebied gaat het al heel goed eigenlijk, voeding is meer het probleem voor mij (enorme snoepkont).

  Mijn uiteindelijke doel:
  – Mijn vetpercentage (27%) omlaag brengen met minimaal 1% (laten meten bij sportschool). Zodat ik me fitter en energieker voel en ik makkelijker in nieuwe kleren pas.

  Subdoelen:
  – Elke week 4x (blijven) sporten, waarvan 2x cardio (zumba, hardlopen, dansen), 2x kracht
  – Deze 90 dagen zo min mogelijk suiker eten om af te kicken. Ik wil dat verslavende gevoel dat ik iets zoets MOET eten kwijt! In het weekend mag ik 2x iets lekkers (3 blokjes pure chocolade of een koekje bijv.)
  – Zorgen voor genoeg gezonde tussendoortjes in huis en voor onderweg (vooral rond 4 uur, ontzettende trek!), zodat ik niet grijp naar vette of suikerrijke producten voor snelle energie.

  Succes allemaal! Laten we dit jaar een geweldige start geven!

 20. Beste Marloes en Bert,

  Met grote belangstelling heb ik jullie fimpje gekeken dit heeft mij overtuigd om mee te doen.
  Momenteel weeg ik 111 KG resultaat hiervan is dicht geslipte aderen in de rechterbeen.
  Samen met mijn vrouw ben ik lid geworden van een fitness school hier train ik minimaal 5 dagen in de week 2 uur per keer.
  We zijn nu 1 maand bezig, het resultaat is dat ik niet zwaarder wordt maar wel meer spier massa krijg.
  Mijn motivatie om met jullie mee te doen is: ik wil me prettig voelen in mijn eigen lichaam, het naar mezelf bewijzen dat de eventuele operatie verdient moet worden door gezonder te leven.

  OP NAAR DE NEGENTIG DAGEN

  groeten Harold

 21. Super leuk dat jullie weer een challenge doen!
  Vorig jaar heb ik niet meegedaan maar wil dat deze keer wel doen!
  Mijn doelen zijn:
  – Bewuster worden van wat ik eet
  – Betere conditie krijgen
  – Meer tijd nemen voor gezonde en lekkere avondmaaltijden
  – 5km binnen de 25 minuten lopen!
  – 2x in de week hardlopen, dit is soms wel lastig te combineren met volleybal wat ik 2x in de week doe aangezien ik liever niet op de dag van een training/wedstrijd of de dag daarna ga hardlopen.

  Iedereen heel veel succes!
  x

 22. Ik wil heel graag meedoen met jullie challenge.
  Ik wil heel veel doelen bereiken maar weet dat een aantal niet haalbaar zijn in 90 dagen.
  Dus heb ik ze even goed overdacht en tot een conclusie gekomen.

  Mijn doelen in deze 90 dagen zijn:
  – ik wil beginnen met kilo’s kwijt te raken zodat ik meer energie heb om Veel leuke dingen met mijn 3 kindjes te kunnen doen.
  -ik wil leren heel bewust met mijn voeding bezig te zijn. Mijn lichaam geeft niet aan dat ik vol zit dus eet vaak en vooral als ik koolhydraten en suikers eet door en dan voel ik me erna vreselijk schuldig. Wil dus leren wat mijn lichaam nodig heeft.
  – als laatste wil ik weer meer gaan bewegen dit natuurlijk om af te vallen maar vooral omdat ik weet dat ik me dan een heel stuk gelukkiger voel.

  Deze doelen wil ik deze 90 dagen bereiken en vooral blijven doen.

 23. Ik doe zeker mee! Leuk dat jullie deze challenge organiseren!
  Mijn doelen zijn:
  – 4x in de week blijven sporten zoals ik nu al doe.
  – Bewuster worden wat betreft eten. Ik wil (net als marloes) kunnen echt kunnen genieten van iets lekkers. Daarnaast wil ik gezond blijven eten en minderen met light frisdrank.
  – Mijn belangrijkste doel is minderen met alcohol. Ik werk in een kroeg dus dit is een echte uitdaging.
  Succes iedereen!

 24. Wat een mooie challenge eigenlijk! Ik lees dit bericht eigenlijk pas nadat ik al aan mijn eigen doel ben begonnen. Mijn primaire doel is om lekker in mijn vel te zitten en inderdaad ook meer te genieten en bewuster eten. De secundaire doelen zijn om de 30 day shred te volgen, vijf kilometer aan een stuk te kunnen hardlopen (ik zit nu op 4,2 kilometer), een regelmatig eetpatroon te volgen en om me dus te beheersen op feestjes en bijvoorbeeld een stuk taart te eten welke mij heel lekker lijkt en hier echt te van genieten in plaats van eerst me te richten op de kleine hapjes omdat ik dat stuk taart eigenlijk niet wil eten en vervolgens wel het stuk taart te eten. Gewoon lekker genieten! Ik ben al aardig op weg moet ik eerlijk zeggen maar een nieuw jaar geeft mij toch wel een extra duwtje in mijn rug. Liefs

  1. Leuk om te lezen dat jij de 30 day shred gaat doen! Ik heb hem ook helemaal gedaan! Een super manier om er mentaal helemaal in te komen! Als ik je een tip mag geven: houd meer rustdagen tussendoor en geef extra aandacht aan de cooling down (die is erg kort in de filmpjes). Ik heb hem dus wel 30 dagen aan een stuk gedaan met als gevolg veel blessures, omdat ik te koppig was om op te geven. Ik wilde perse die 30 dagen volhouden. Terwijl het uiteindelijke doel natuurlijk is dat je gezonder wilt worden! Succes!

   1. Als je een alternatief wilt: Ripped in 30 van Jillian Micheals is ook erg leuk! (Meer rustdagen, betere cooling down, maar wel pittige oefeningen!)

    1. thanks voor de tips! ๐Ÿ™‚ merkte jij ook als je last kreeg van blessures? Ik heb nu drie dagen gedaan en het is best goed vol te houden. Maar ik wil natuurlijk niet onverwachte blessures

     1. Goed naar je lichaam blijven luisteren Kiki! Als het niet gaat, even wat exra rust nemen.

 25. Leuk leuk we zijn begonnen.
  Mij doel is om mijn vetpercentage omlaag te krijgen. Na mijn zwangerschap is er wat achter gebleven. En krijg steeds de vraag of ik weer zwanger ben. Dus hier wil ik graag wat aan doen.

  Verder wil ik leren hoe ik snel en gezond kan koken.
  Dit gaat al wel goed. Maar kan altijd beter.

 26. Leuk! Ga ook meedoen.
  Ik merk dat nu ik tegen de 30 loop er elk jaar wel een kilo bij komt.
  Vroeger had ik geen grammetje vet en merk nu echt het gevaar van een kilo per jaar (vooral op buik en heupen) en dat wil ik niet!
  Mijn doel is niet zozeer afvallen, maar wel bewust eten en meer bewegen. Ik eet vaak voor de tv en dat is zoooo slecht!

 27. Leuk, ik doe mee! Een goede manier om de gezonde leefstijl weer op te pakken na de feestdagen.. Mijn doelen zijn:
  – ik wil beter in mijn vel zitten
  – ik ben vorig jaar 20 kilo afgevallen. Ik ben na de tijd erg stabiel gebleven qua gewicht. Mocht ik gaan schommelen, wat ik niet verwacht dan wil ik zeker onder de 60 kilo blijven.
  – strakker in mijn vel zitten door te trainen
  – ik wil bewuster eten, beter kauwen zodat een maaltijd niet binnen een no time op is
  – vaker de tijd nemen om gezonde en nieuwe recepten uit te proberen. Mijn eerste maaltijd wordt linzensoep!
  – als mijn gezondheid het toelaat, wil ik beginnen met hardlopen tot de vijf kilometer. Dit is een doel voor het hele jaar.
  – komend jaar aan een wedstrijd meedoen. (Hardlopen of mountainbiken)

 28. Ha Marloes en Albert,

  Ik ga meedoen,

  Mijn hoofddoel is fitter te worden, door
  1. Gezond en bewust te eten. Dat lekker ook gezond kan zijn weet ik al.
  2. Mimimaal 3 keer per week buiten te lopen. Een half uur. Twee keer in de week ga ik het half uur gebruiken om het hardloopschema weer op te pakken, dus voor de conditie. Het derde half uur ga ik voor mindfullness, of zoiets.
  3. Elke dag weer 10 minuutjes oefeningen voor de rug.

  Allemaal veel succes!

 29. Hallo, wat een superleuke challange! Ik heb er voor mezelf eentje opgesteld maar k ga deze zeker volgen via de site en misschien doe ik er nog wat inspiratie uit op! Goed bezig! Marloes mag ik vragen waarom jij je vetpercentage naar beneden wil krijgen, waarom je dat doel gesteld hebt?

  Groetjes Sascha

  1. Hey Sascha! Leuk dat je mee doet. Ik heb het in het artikel toegelicht, ik weet namelijk dat ik me beter en fitter voel bij een lager vetpercentage. Ik merk dat het sporten gemakkelijker gaat en dat ik lekkerder in mijn vel zit. Vandaar ๐Ÿ™‚

 30. Echt super veel zin in de challenge!! Kom maar op!
  Mijn doel is om bewuster te gaan eten, niet alles maar te eten wat er voor me neus komt te staan. En ik wil weer een halve marathon gaan lopen in 2014!! Mijn 2e doel is dus fitter worden zodat ik een mooie tijd neer kan gaan zetten!

 31. Ik heb doelen gesteld voor mezelf die ik in 2014 wil voltooien. En deze challenge sluit bij een aantal doelen mooi aan. Mijn doelen voor over 90 dagen zijn ongeveer 9 kilo afvallen. (3 kilo per maand..). Hierbij moet ik wel zeggen dat ik het belangrijker vind dat mijn vetpercentage daalt. Maar de kilo’s is voor mezelf gemakkelijker om thuis bij te houden. Ik ga zeker mijn vetpercentage aan het einde weer laten opmeten, maar een concreet doet daarvoor heb ik niet.
  Verder wil ik afvallen om mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld te versterken. Ik ben in 2012 al 20 kilo afgevallen, en mijn verpercentage was met bijna 10 procent gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel lekkerder, zelfverzekerder en gelukkiger in het leven sta. Toch zitten er nog een paar kilootjes in de weg. En dan voornamelijk omdat ik me daardoor onzeker voel. Daar wil ik iets aan gaan doen. En nu weet ik dat het afvallen alleen geen oplossing hiervoor is, maar het is wel een stap in de (voor mij) goede richting ๐Ÿ™‚

 32. Ik doe ook mee. Eindelijk zijn de feestdagen afgelopen en kan ik weer zonder bezwaren gezond eten. Met de feestdagen is er toch veel lekkers op tafel en eet ik sociaal mee.

  Mijn doelen zijn: gezond eten, vooral qua tussendoortjes. Ik wil hierbij meer fruit en groeten eten.
  Ik wil minimaal twee keer in de week zumba of andere groepsles doen (liever drie keer) en รฉรฉn keer in de week boulderen.

  Dit wil ik doen om strakker te worden, minder ‘zacht’. En ook gezond eten, zodat mijn huid er goed uit (blijft) zien. Zodat ik op mijn bruiloft er top uit zie.

 33. Ik doe ook mee . Na deze 90 dagen wil ik graag fitter zijn .
  Gewoon je goed in je vel voelen.
  Bedankt Marloes en Albert want jullie kunnen echt heel veel mensen motiveren .

 34. Leuk om mee te gaan doen!
  Mijn doelen:
  – de 90 dagen challenge volhouden
  -geen gebruik maken van de lift, maar van de trap op het werk (loop aardig wat keren op en neer op een dag)
  -minstens 2x in de week een avondwandeling maken na het eten
  -“rustiger” te eten
  -1x in de week een chips en borrel moment ipv meerdere keren
  En het secundaire doel ๐Ÿ™‚ dat hieruit komt is dan 5 kilo lichter te wegen aan het eind van de 90 dagen, want dan kom ik op een iets gezondere BMI, waardoor de schadelijke gezondheidsrisico’s minder worden!

 35. Ik doe mee!

  Mijn doelen voor deze 90 dagen zijn:

  Meer leren over gezonde voeding
  Minder geraffineerde suikers eten
  Me minder moe/fitter voelen

 36. heb er super veel zin in!

  mijn doel is om meer zelfvertrouwen te krijgen door dat ik over 100 dagen (10 dagen op eigen kracht haha) een halve marathon ga lopen! dus ben benieuwt!

 37. Ben benieuwd naar deze challenge!
  Mijn doelen zijn:
  1. als allereerste letten op mijn eetpatroon: in mijn geval vooral NIET mijn ontbijt skippen en met name matigen in mijn chipsgebruik tijdens het tv-kijken en bankhangen
  2. dan gaat nummer 2 al een stuk makkelijker als ik 1 kan volhouden en dat is het verminderen van het vetkwabbeltje op mijn buik zodat ik deze zomer strakker in mijn bikini op het strand in Turkije kan liggen ๐Ÿ˜›
  3. en als laatste mijn workouts volhouden ter versteviging van de spieren de mijn ademhaling onder controle krijgen tijdens het hardlopen, zodat ik in juni de 10 km kan lopen bij Maastrichts Mooiste!

  Moet toch lukken zeg ik vol goede moed!!! ๐Ÿ™‚

 38. Ook ik doe mee! Ik ben iemand die er helemaal niet van houd om naar de sportschool te gaan, dus dit lijkt mij een goede alternatief.
  Mijn doelen zijn: bewuster worden mbt voeding om gezonder te eten en conditie opbouwen.
  Ik ga ervoor!

 39. Ik doe ook mee! ๐Ÿ™‚ Heb er enorm veel zin in, zo’n challenge is toch wel een beetje een stok achter de deur. Mijn doelen voor de komende periode:
  – toegevoegde suikers zoveel mogelijk vermijden. Ik merk dat ik als ik meer suiker eet, sneller vermoeid ben en me minder fit voel.

  – elke ochtend op een gezet tijdstip opstaan. Door onregelmatig opstaan merk ik ook dat ik veel moe ben.

  – op 2 maart ga ik een halve marathon lopen. Mijn doel is om deze in maximaal 1:50:00 te finishen.

  – op regelmatige/gezette tijden eten. Ik merk dat als ik niet bewust lunch, ik ‘s middags heel gemakkelijk grijp naar lekkernijen. Een ander doel dat daarbovenop komt is dus ook dat ik geen koekjes, chips e.d. meer in huis wil halen.

  – Ik wil ongeveer 5kg afvallen omdat ik weet dat ik me dan beter voel in mijn eigen lichaam en zekerder ben over mezelf.

  Verder wil ik iedereen heel veel succes wensen, ook jullie!
  Liefs,
  Lilian

 40. Een leuke challenge! Ik doe mee! Het lijkt me heel leuk om mezelf uit te dagen op gebied van voeding en beweging
  Mijn doelen zijn:
  1) bewuster gaan leven. Niet alleen qua eten maar ook beweging. Ik wil bewuster worden van wat ik eet, waardoor ik meer van het eten kan gaan genieten.
  2) me fitter voelen. Ik weet dat wanneer ik veel beweeg en gezond eet, ik lekkerder in me vel zit en me fitter voel. Echter heb ik mijn gezonde voedingspatroon de afgelopen tijd verwaarloosd. Tijd om daar iets aan te veranderen.
  3) als laatste doel wil ik mijn gewicht niet meer een grote rol laten spelen. Desnoods gooi ik de weegschaal het huis uit. Weg met de cijfertjes!

 41. Beter laat dan nooit, ik doe ook graag mee! Eind 2013 heb ik een tonsillectomie ondergaan en ben hierdoor flink afgevallen en m’n conditie is ook beneden peil. Na m’n operatie ben ik veel gezonder gaan eten dan voorheen, maar met de feestdagen heb ik het compleet laten varen. Mijn doelstellingen zijn: 1. Gezond eten en dit ook blijven volhouden. Ik vind het moeilijk om balans te vinden. Het lijkt bij mij vaak alles of niets. 2. Conditie opbouwen. Sinds mijn operatie heb ik niet meer gesport, wel vaak gewandeld en gefietst. Ik heb een abonnement op de sportschool, maar ik ga eigenlijk nooit. Ik vind het moeilijk om alleen te gaan en denk dan vaak.. Ach, laat maar zitten. Daar moet verandering in komen! Ik ben erg benieuwd naar jullie komende artikelen en hoop dat dit mij goed kan motiveren. Ik heb er zin in! ๐Ÿ™‚ Liefs

 42. Hoi hoi!

  Ik kwam net toevallig op deze site terecht en mij lijkt deze challenge echt super gaaf en leuk om aan mee te doen. Helaas ben ik wel een paar maandjes te laat.
  Toch wil ik er graag nu nog mee beginnen. Ik hoop dat het mij lukt.
  Mijn doelen zijn:
  – Mezelf fitter voelen
  – De challenge afronden: ik ben al aan zoveel challenge’s en schema’s begonnen en heb eigenlijk nog nooit echt iets afgemaakt. Ik ben dus benieuwd of me dat nu wel lukt!

  Groetjes,
  Lot

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram