Recept: Smoothie met fruit, spinazie en munt!

Schermafbeelding 2015-02-23 om 11.48.09

Door Anneloes: Ik ben echt helemaal weg van smoothies en drink ook bijna elke dag wel een glas. Ondanks dat ik een paar favoriete recepten heb, zijn mijn smoothies nooit het zelfde. Meestal kijk ik wat er in huis is en daar maak ik iets van. Tijd om een keer vast te leggen wat er nou allemaal in mijn smoothie gaat. Ik neem jullie mee in mijn keuken!

Ik heb een aantal favoriete ingrediënten die standaard terug komen in mijn smoothies. Dit is bijvoorbeeld een zuivel product en de smaak van kokos vind ik ook erg lekker. Daarnaast vind ik het erg lekker om diepvriesfruit te gebruiken, omdat het naast veel gemak, ook een lekker koud ijs-gevoel geeft.

Ik ben echt een fan van fruitsmoothies, maar deze keer gaan we voor een smoothie met ook wat groente erin. Ik ben zelf heel benieuwd of je dat ook echt proeft of dat het fruit voornamelijk overheerst.

Ingrediënten
Ik heb dit recept in de Allerhande gelezen maar heb het aangepast naar producten die makkelijker te verkrijgen zijn.

  • Blender of staafmixer, 
  • 200g meloen,
  • 200g aardbei, ik gebruikte diepvriesaardbeien,
  • 1 banaan,
  • 100g spinazie,
  • 2 takjes munt,
  • 75ml vanille yoghurt. Ik ging voor de variant van Optimel, omdat hier geen vet in zit. Bovendien is er geen suiker aan toegevoegd. Normale vanilleyoghurt bevat veel suiker.

Schermafbeelding 2015-02-23 om 11.49.35

Bereiding
Doe alles in de blender of in een hoge bak om het vervolgens te pureren met een staafmixer. Doe dit net zolang totdat je een gladde smoothie hebt. Is de smoothie erg dik, vanwege het bevroren fruit wat je toe hebt gevoegd, dan kan je dit met kleine hoeveelheden water mengen en kijken of de smoothie gladder wordt. Wanneer jij denkt dat deze goed is, is de smoothie klaar en kan deze geproefd worden.

Schermafbeelding 2015-02-23 om 11.49.50

Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Ik vond de smoothie er op het eerste oog niet zo aantrekkelijk uit zien door de kleur, maar eenmaal geproefd te hebben vond ik hem erg lekker en fris. Van de spinazie proef je niets, maar aan de kleur te zien weet je dat het erin zit. Ik vond het erg verrassend en zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes Anneloes

Wat zijn jou favoriete ingrediënten in smoothies?

7 reacties

 1. Lijkt me lekker! Ik ben (nog) niet zo van de smoothies, vergeet het of heb de juiste dingen niet in huis. Een smoothie zou bij mij wel een aanvulling zijn bij ontbijt of lunch, ik kauw er graag ook nog iets bij omdat ik geloof dat kauwen belangrijk is. Nadeel van een smoothie bij het ontbijt is dat je daarna je tanden niet meteen kunt poetsen ivm met de vele zuren in een smoothie.

  1. Hoi Anneloes,

   Ziet er lekker uit Anneloes..!!!
   Persoonlijk zal ik de Optimel vanille yoghurt vervangen voor magere yoghurt of kwark… ( kwark vult wat meer ). De fruitsoorten die je hebt gekozen zijn al zoet van zichzelf . Anneloes de takjes munt is een goede tip …(lekker fris )…

 2. Heerlijk hoor smoothies! dit is ook weer een lekkere variant. Ik begrijp alleen niet dat mensen die gezond willen eten dan Optimel als Yoghurt beshouwen. In Optimel zit nauwelijks nog yoghurt, het zit vol met smaakversterkers en wat dacht je van de zoetstoffen? Die zijn nog slechter voor je dan suiker. Griekse Yoghurt die vol zit met eiwitten, daar weet je lichaam wel raad mee, en is geen onnodige ballast voor je lichaam. Wees ook niet bang voor het vet dat erin zit, het zijn goede bouwstoffen voor je lichaam. En anders is Griekse Yoghurt er ook nog in 0% vet.

 3. Ook heerlijk en lekker fris-zoet:
  Smoothie met twee bekers karnemelk, 1 banaan, een kleine mango en een handje spinazie…waanzinnig lekker vooral als alle producten lekker koud uit de koeling komen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram