Rijstwafels, ideaal voor snacktrek!

1

Ken je dat…je hebt niet echt honger, maar wel gewoon zin om iets te eten! Ik vind rijstwafels op zo’n moment ideaal. Rijstwafels zijn niet echt voedzaam, ze bevatten weinig vitamines en mineralen en weinig calorieën. Ze zijn echter wel lekker crunchy en hebben een licht zoute smaak die je snacktrek eventjes kan bevredigen. Rijstwafels kun je natuurlijk gewoon ‘kaal’ eten, maar met beleg zijn ze zoveel lekkerder. Ik vertel je vandaag over mijn favoriete rijstwafel-snacks!

Als ik puur even trek heb om iets te knabbelen, dan neem ik genoegen met een droge rijstwafel. Meestal neem ik er dan een stuk of drie. Veel lekkerder vind ik een rijstwafel met beleg en vooral met bepaalde combinaties kun je me erg blij maken. Mijn favoriet is niet zo heel moeilijk te raden: een rijstwafel met pindakaas en banaan! Ik houd enorm van zowel pindakaas, als banaan….deze twee combineren is dus voor mij echt ideaal! Bovendien maakt het de rijstwafel gelijk wat meer voedzaam, goede vetten en eiwitten uit de pindakaas en vezels, kalium en magnesium uit de banaan.

2

Geen aanrader om mee te nemen naar school of werk, want je krijgt gegarandeerd klachten dat je stinkt ;-).

Een van mijn andere favorieten is een rijstwafel met appelstroop en gerookte ham! Deze combinatie ligt misschien iets minder voor de hand, maar de zoute ham combineert echt super lekker met de zoete appelstroop. Als je het niet kent, zou ik het zeker eens proberen!

3

Andere heerlijke combinaties zijn:

 • Avocado, tomaat en kruiden naar keuze.
 • Humus en komkommer
 • Kaas en augurk
 • Geitenkaas en appel, vooral warm erg lekker! Ik maakte daar eerder een video van.
 • Kipfilet en een beetje pesto, ook heerlijk met een tomaatje erop.
 • (Light) kruidenkaas en gerookte zalm
 • Filet americain met een klein beetje fijngehakte ui
 • Hüttenkäse, ei en bieslook.

Zo wordt een super simpele rijstwafel een heerlijke verantwoorde kleine snack. Heb je meer trek? Neem er dan gewoon twee of vervang de rijstwafel voor een volkoren- en speltcracker. Je hebt op die manier een tussendoortje dat iets meer vult. Bij sommige winkels heb je tegenwoordig trouwens zelfs volkoren rijstwafels! Deze vullen iets beter dan de normale variant.

Groetjes, Marloes

Houd jij van rijstwafels? Wat is jouw favo beleg?

 

10 reacties

 1. ik maak die ook vaak met pindakaas en banaan alleen soms doe ik er nog een klein beetje honing op maar dat doe ik alleen als ik eens zin heb in iets zoets 🙂

 2. In Duitsland bij de DM krijg je voor minder dan een euro een rol crackers die precies zo uitzien als rijstwafels maar dan gemaakt van 100% spelt en een klein beetje zout (Spelt heet Dinkel in het Duits) deze zijn een stuk lekkerder en voedzamer. In Duitsland wordt spelt veel meer gebruikt dan ik Nederland en liggen de prijzen vele malen lager. Gelukkig woon in aan de grens 🙂

 3. Heb vanmorgen jou webpagina gevonden, en heb direct boodschappen gedaan. De havermoutkoekjes zijn net klaar en heb 2 rijstwafels op met pindakaas en banaan.

  Kom vaker kijken op jou pagina.
  Groetjes Marian

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram