nakd nibbels review
Gezonde producten Voeding

Review: Nakd Fruit & Nut Nibbles

Door

Mijn liefde voor lekkere gezonde tussendoortjes is bijna (BIJNA) net zo groot als mijn liefde voor een lekker ontbijt. Ik ben enthousiast over Nakd repen omdat ze natuurlijk zijn en niet teveel calorieën bevatten. Toen ik van ditzelfde merk ook ‘Fruit & Nut Nibbles’ in de schappen zag liggen, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ik test vandaag of ze gezond zijn en natuurlijk hoe ze smaken.

Het product
Het zijn kleine balletjes die komen in portiezakjes van 40g. Je kunt ze dus zo in je tas gooien en mee nemen als tussendoortje op school, op het werk of onderweg. Ik vond de smaken Coconut Bliss, Salted Caramel, Strawberries & Cream en Toffee Treat.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakkingen staat dat ze snack glutenvrij en tarwevrij is. Bovendien is hij vrij van zuivel en ‘Simply yummy’. Op de achterkant staat ‘Wholefood smooshed together’. Ook nog ‘Guiltfree’, Cold-pressed en ‘Never baked’. Daarnaast ‘100% yummy en 100% vegan’. Door al deze claims ga je haast denken dat dit het beste is dat je ooit zou kunnen eten 😉 ;). Zoals jullie misschien wel weten, ben ik fan van iets meer bescheiden verpakkingen. Maar hey, don’t judge a book by it’s cover.

De ingrediënten
Hieronder de ingrediënten van deze zakjes, per smaakvariant:

Coconut Bliss: dadels (48%), cashewnoten (24%), rozijnen (18%), cacao (4%), geroosterde kokosnoot (4%), rijstbloem en natuurlijke aroma’s.
Salted Caramel: dadels (54%), cashewnoten (24%), rozijnen (18%), rijstbloem, zout en natuurlijke aroma’s.
Strawberries & Cream: dadels (54%), cashewnoten (24%), rozijnen (19%), rijstbloem en natuurlijke aroma’s.
Toffee Treat: dadels (50%), cashewnoten (23%), rozijnen (18%), cacao (5%), rijstbloem en natuurlijke aroma’s.

Alleen maar natuurlijke en herkenbare ingrediënten, dat maakt me blij! Wel valt me direct op dat de basis van deze nibbles constant hetzelfde is! Alle varianten bevatten dadels, cashewnoten, rozijnen, rijstbloem en natuurlijke aroma’s. Ik ben heel benieuwd hoe verschillend de smaken zijn.

Dat de ingrediënten natuurlijk zijn, maakt het product voor mij trouwens nog niet perse gezond. Dadels en rozijnen zijn bijvoorbeeld heel rijk aan suikers. Het zijn natuurlijke suikers, maar voor ons lichaam maakt dat niet zo veel uit. We kijken daarom nog even verder voordat ik een conclusie trek.

De voedingswaarde
In deze tabel zie je de voedingswaarde van deze snacks per zakje van 40g.

De hoeveelheid calorieën vind ik best aardig voor een tussendoortje. Als je wilt afvallen en een kleine vrouw bent van boven de 50 dan kun je misschien beter niet elke dag zo’n zakje eten…maar ik denk ook niet dat iemand dat gaat doen :).

De soorten verschillen nauwelijks van elkaar wat betreft voedingswaarde. Ze bevatten allemaal nog best wat suiker, omgerekend zo’n 5 klontjes. Zoals ik al zei is natuurlijk suiker voor ons lichaam niet heel anders dan geraffineerde suiker. Aan de andere kant, sommige fruitsoorten (banaan, portie mango, portie druiven) bevatten ook deze hoeveelheid!

De prijs
Ik betaalde €1,19 per zakje (= per portie). Dit is niet het meest goedkope tussendoortje dat je kunt vinden, maar ook zeker niet het duurste! Als je iets zou kopen onderweg, op school of op je werk ben je sowieso ongeveer hetzelfde kwijt. Ik vind het helemaal geen gekke prijs. Het zou wat mij betreft wel fijn zijn om een verpakking met 3 zakjes te kunnen kopen voor een iets lager bedrag, als ik heel kritisch mag zijn :).

De smaak
Ik moet eerlijk toegeven dat je in je hoofd toch iets anders verwacht voordat je de zakjes opent. Mijn gedachten gingen al naar met chocolade overgoten bolletjes #m&msaddict. Dat is het zeker niet, het zijn zachte bolletjes met een zoete smaak. Ik vind ze lekker! Mijn absolute favoriet is de Toffee treat, daarna Salted caramel, dan Coconut bliss en tenslotten Strawberries & cream. Dit is echter compleet persoonlijk, ik ben nu eenmaal niet van de fruitsmaken (ook niet in bijvoorbeeld ijssmaken). Ik weet zeker dat Sven die met aardbei juist het lekkers vindt.

Mijn conclusie
Ja, ik ben enthousiast! Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf vaak liever voor een andere snack zou kiezen. Ik krijg snel meer zoete trek als ik zoete dingen eet. Ik weet echter dat het voor HEEL veel mensen juist heel prettig is om dit soort dingen te hebben. Ik zie veel voordelen:

 • Je gooit het makkelijk in je tas, het is lang houdbaar
 • De hoeveelheid calorieën zijn ok voor een snack
 • Het bevat natuurlijke ingrediënten en de hoeveelheid suiker is niet veel hoger dan een portie fruit.
 • Doordat het bolletjes zijn, kun je er langer mee doen dan met een reep.
 • Ze zijn lekker en er is voor ieder wat wils qua smaak.

Ik denk dat ik deze zakjes best nog eens ga kopen, bijvoorbeeld om mee te nemen tijdens een dagje shoppen. Je kunt dan af en toe een paar bolletjes uit je tas snoepen. Op ‘normale’ dagen kies ik persoonlijk dus voor andere gezonde snacks, maar ik zie zeker mogelijkheden!

Zou jij deze snack kopen na mijn review? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Vera 5 jaargeleden

  Tja, helaas….alle tussendoortjes met noten moet ik later staan (amandel gaat gelukkig wel). Ach, er Is gelukkig nog genoeg anders te krijgen!

  Reageer
 2. Ise 5 jaargeleden

  Goede snacks om mee te nemen vind ik ook altijd nog een uitdaging.. in mijn geval is dit meestal een gekookt eitje, mueslireep of stuk fruit.

  Reageer
 3. Ing 5 jaargeleden

  Ik vond de repen van so pure (verkrijgbaar nij kruidvat) vaak ook heel fijn. Volgens mij ook redelijk gezond (natuurlijke ingrediënten). Misschien ook leuk voor een review een keer. Bij de kruidvat vaak 6 repen voor €2,- (3 pakjes van 2 repen).

  Reageer
 4. Ing 5 jaargeleden

  Past niet bij dit onderwerp maar misschien leuk voor als je een keer een q&a doet. Hoeveel tijd besteed je aan je dietistenpraktijk, je site en je functie als fitnessinstructrice/groepsinstructeur. En zie je dat allemaal als werk? Of is het deels ook hobby/eigen sporttijd?

  Reageer
 5. Kim 5 jaargeleden

  Yup, ben fan van deze Nak’d.

  Reageer
 6. Lisa 5 jaargeleden

  Lijkt me ook handig voor zoontje als snack! Weer eens wat anders dan een doosje rozijntjes.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Als hij erg jong is….zou ik niet een heel zakje geven 🙂

   Reageer
 7. Mandy 5 jaargeleden

  Ik had deze laatst (de toffee treat – lekker inderdaad) en ik vond het ideaal voor een netflix avondje.
  Je hebt zo toch het idee dat je snackt, omdat je meerdere kleine balletjes uit een zakje eet ofzo. Misschien meer een mentaal dingetje dus.

  Reageer
 8. Brenda 5 jaargeleden

  Waar heb je deze gehaald? Albert Hein?

  Reageer
  • Vera 5 jaargeleden

   Die hebben ze ook…in de bonus nu ?

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.