Review: Zonnatura Soja Knabbels

zonnatura-soja-knabbels

Ik liep laatst in de Kruidvat tegen deze jongens aan…Zonnatura Soja Knabbels. De voorkant van de verpakking belooft me een snack met veel eiwit en vezels, daar word ik altijd ontzettend nieuwsgierig van! Ik houd van een gezonde snack, ik houd ervan om iets te knabbelen te hebben én ik houd van veel eiwit. Deze MOEST ik dus wel even testen. Ik vertel je vandaag wat mijn oordeel is.

Het product
Je koopt een doosje waarin 3 zakjes met knabbels zitten. Deze zijn bedoeld als snack, die je gemakkelijk in je tas kunt gooien om onderweg te eten. Het zijn knapperige stukjes soja, gemengd met geroosterde pompoenpitten en zonnebloempitten. Ik kocht ze bij de Kruidvat in het tijdelijke schap, in de smaken naturel en tamari. Op internet vond ik dat er ook nog een tomaat-variant zou zijn. De Albert Heijn heeft ze als het goed is in sommige vestigingen, maar ik heb ze nog niet gevonden. De verkrijgbaarheid zou dus een probleem kunnen zijn. Als iemand weet waar je deze verder kunt kopen, let me know!

soja-knabbels

Wat belooft de fabrikant
Op de voorkant staat dus ‘rijk aan eiwitten en vezels’, dit trok me direct aan. Verder is alles van zonnatura 100% biologisch. Zoals je hierboven ziet, staat aan de zijkant ook dat de knabbels rijk zijn aan magnesium, ijzer, zink en calcium. Er staat verder dat het een lekker tussendoortje is, boordevol goede eigenschappen. Een hoop mooie beloftes dus, ik ben erg benieuwd of ze dit kunnen waarmaken…

De ingrediënten
Hieronder zie je de lijst met ingrediënten. Die van de tamari-variant is langer, hier zit namelijk ook sojasaus in verwerkt. Het zijn allemaal natuurlijke producten. In de naturel variant zit zeezout.

ingredienten

De voedingswaarde
So far so good, ik ga ook eens even kijken naar de voedingswaarde. Die zie je hieronder per 100g en per zakje van 30g.

sojaknabbels3

Ik ben enthousiast over de voedingswaarde! Relatief weinig suiker en verzadigd vet en veel eiwit en vezels. Ook vind ik de hoeveelheid calorieën prima voor een tussendoortje! Als je 30g noten zou nemen, zou je in calorieën en vetten hoger uitkomen. Vooral voor mensen die willen afvallen, is dat niet zo gunstig. Bovendien zit in noten iets minder eiwit, als fitnesser ben ik heel blij dat deze snacks wel lekker wat eiwit bevatten!

De prijs
Dit is voor mij (naast de verkrijgbaarheid) ook een nadeel, ik betaalde namelijk €2,99 per pakje. Dit betekent dat deze snack ongeveer €1,- per stuk kost, wat ik niet heel goedkoop vind. Aan de andere kant is het goedkoper dan de gemiddelde natuurlijke reep die je in de supermarkten vindt tegenwoordig…

De smaak
Ik vind dit heerlijk! De naturel variant is inderdaad vrij naturel van smaak, licht zout. Ze zijn wel heerlijk knapperig. De tamari variant is een stuk zouter door de sojasaus. Niet echt aan te raden als je een hoge bloeddruk hebt, maar ik houd er ontzettend van! Zeker rond een uur of vier in de middag, heb ik soms echt behoefte aan een zoute snack. Vooral op warme dagen.

sojaknabbels2

Mijn conclusie
Ik ben enthousiast! Ik vind dit echt een leuke en lekkere snack, die je gemakkelijk kunt meenemen. Een groot nadeel is de verkrijgbaarheid, want ik ben bang dat de Kruidvat deze niet lang gaat hebben. Ik hoop dus dat ik ze alsnog bij de Albert Heijn kan vinden. Ook de prijs is een nadeel, maar ik vind deze niet heel gek in vergelijking tot andere gezonde snacks die je makkelijk kunt meenemen. Dit zou mij persoonlijk dus niet tegenhouden. Ik zou deze soja knabbels niet dagelijks eten, maar bijvoorbeeld meenemen als ik een lange dag weg zou gaan.

Weet jij waar je deze snack kunt kopen? Laat het me dan zeker weten!

Groetjes, Marloes

Zou jij deze snack kopen na mijn review?

14 reacties

  1. Jaaa ik ben ook gek op de Soja Knabbels! Naturel en Tamari zijn ook mijn favoriet. Heel lekker, gezond en je doet best wel lang met een zakje. Niet in één keer op. Zo fijn! (:

  2. Body & fitshop heeft een (bijna) vergelijkbaar product dat iets goedkoper is (zakjes hebben wel wat meer inhoud); het heet Protein Snack Mix Bio.

  3. Hoi Marloes!

    Ik heb gisteren je blog ontdekt, en vind het echt tof! Ik heb dan ook een vraagje, zou je misschien een review willen doen over soja toetjes? Ik ben al een tijdje overgestapt op soja producten en zag vandaag het toetje: Alpro Creamy Caramel Dessert in de winkel liggen. Ik wil dan ook graag weten of dit product (en andere soja toetjes) gezond zijn! Want gezond(ere) toetjes zijn altijd welkom 🙂

    Groet,

    Pien

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram