Feiten en fabels Pasta Trends Voeding

Review: Is Zero pasta gezond?

Door

Zero pasta en rijst

Ik kreeg van meerdere van jullie te horen dat er tegenwoordig zero pasta te verkrijgen is. Er kwam een heel aantal verzoekjes binnen voor een review, dus dat gaan we doen! Ik ben zelf ook wel heel benieuwd…hoe kan dat nou, noodles, rijst of spaghetti  waar (bijna) geen calorieën in zitten!? Ik vertel je vandaag wat het precies is en wat ik ervan vind.

Het product
We hebben het hier over ‘Zero pasta’, ‘Zero rijst’ en ‘Zero noodles’, deze bevatten 90% minder calorieën dan de normale varianten. Dit komt doordat de producten gemaakt worden van vezels uit de wortel van de Konjac-plant. Deze plant groeit in Aziatische landen. Je vindt deze informatie ook op de site van deze producten.

In de verpakking zit een zakje met daarin het product in een vloeistof. Je moet het product afgieten in een zeef en je hoeft het vervolgens alleen even te verwarmen, je kunt het direct gebruiken. Het is super snel klaar dus.

Rijst1

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking staat een heel aantal claims, onder andere dat de producten glutenvrij zijn, veel vezels bevatten, vrij zijn van vet en geen suiker bevatten. Ook staat erop dat het klaar is in twee minuten en natuurlijk dat het weinig calorieën bevat. Wat ik heel bijzonder vind, is dat er specifiek wordt vermeld dat je moet oppassen bij mensen met slikmoeilijkheden. Dit heb ik nog nooit op een verpakking zien staan.

De ingrediënten

Er staat letterlijk op alle verpakkingen: ‘De inhoud van deze verpakking is gemaakt van plantaardige vezels uit de Konjac plant (Glucomannan) in de vorm van rijst, noodles of spaghetti’.

Op de website vind ik de volgende ingrediënten
Spaghetti: Water, Konjac (Glucomannan), Havervezels, Calciumhydroxide.
Rijst: Water, Konjac (Glucomannan), Calciumhydroxide.
Noodles: Water, Konjac (Glucomannan), Havervezels, Calciumhydroxide.

Ik had vooraf verwacht dat er een hoop chemisch-bewerkte troep in deze goedjes zou zitten. calciumhydroxide (E526) wordt gebruikt als verstevigingsmiddel in deze producten. Er is niet zo veel bekend over de schadelijkheid van dit ingrediënt. Vooralsnog wordt gedacht dat het alleen in grote hoeveelheden schadelijk is.

Rijst2

De voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde van deze pasta, vergeleken met die van volkoren pasta. Ik ga bij beiden uit van 100g bereid product.

Voedingswaarde

Zoals je ziet, bevatten de zero producten inderdaad nauwelijks calorieën. De calorieën die er wel in zitten, komen uit voedingsvezels. Gewoon helemaal prima dus!

De prijs
Je kunt deze producten krijgen bij de Action. Je betaalt €0,79 per pakje. Op de verpakking staat dat het voldoende is voor 1-2 porties. Als je het voor twee personen gebruikt, heb je wel een erg kleine portie. Het is dus wel aanzienlijk duurder dan normale pasta of rijst, waarvoor je ongeveer hetzelfde betaald voor véél meer porties.

pasta noodles2

De smaak
Tjah…hier hebben we wel een puntje. Toen ik het eerste zakje open maakte, schrok ik van de geur. Ik vond het écht stinken. De structuur vind ik ontzettend slijmerig, vooral de rijst. Er zit verder eigenlijk gewoon geen enkele smaak aan. Het commentaar van mijn vriend na één hapje: ‘Ik snap wel dat hier geen calorieën in zitten’. Een volgend hapje kreeg ik niet meer bij hem naar binnen.

Ik moet wel zeggen dat wij het ‘kale’ product proefden, om zo goed mogelijk de smaak te kunnen waarnemen (die er dus niet was….haha). Ik denk de geur en de slijmerige structuur ontzettend verminderd als je het mengt met je groenten, vlees en eventueel saus.

Mijn conclusie
De enige hele kleine ‘maar’ die ik kan vinden qua voedingswaarde en ingrediënten, is de calciumhydroxide. Verder is er niet echt veel op aan te merken. Toch merk ik dat ik een hele grote afkeer heb tegen dit product. Ik vind het gewoon gevoelsmatig niet o.k. om simpelweg voor een ‘zero calorieën variant’ te gaan. Eigenlijk heel stom, want ik doe het zelf met cola ook! Bij de warme maaltijd vind ik het echter gewoon iets anders. Ik eet omdat ik het ontzettend lekker vind, maar ook om mijn lichaam te voeden. Ik vind het dus geen enkel probleem om calorieën en koolhydraten binnen te krijgen. Bovendien stond de geur van het product me zo tegen, dat ik er eigenlijk al geen trek meer in had.

Ik kan me wel voorstellen dat dit product ideaal is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Soms heb je gewoon behoefte aan de structuur van pasta, die heb je op deze manier wel! Ik zou koolhydraatarm eten echter niet snel aanraden…en al helemaal niet als je graag pasta eet :).  Ook kan het eventueel van pas komen als je moeite hebt om minder te gaan eten, hiervan kun je namelijk veel eten zonder veel calorieën binnen te krijgen. Ik denk alleen dat je dan een bezig bent met het ontwijken van het probleem. Wil je je hele leven deze pasta blijven eten? Naar mijn idee moet je vroeg of laat toch beginnen te wennen aan minder eten.

Voor mij dus een grote nee, niet zo zeer op basis van de feiten, maar meer op gevoel. Ik ben echt ontzettend benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Groetjes, Marloes

Zou jij deze pasta of rijst kopen? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (122)
 1. L 7 jarengeleden

  Bij het lezen van deze zin moest ik lachen.

  Ik snap wel dat hier geen calorieën in zitten’. Een volgend hapje kreeg ik niet meer bij hem naar binnen.

  Overduidelijk voor mij, ik ga het niet eens kopen! Haha. Ik houd het maar op af en toe volkoren pasta of rijst.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hahah 🙂

   Reageer
   • Merel 7 jarengeleden

    Marloes, sorry maar hier moet ik echt op reageren. Ik heb nog nooit een review gelezen, gebaseerd op “gevoel”, en al helemaal niet als het over voedsel gaat.
    Een review baseer je op feiten en bevindingen en laat het vervolgens aan de lezer over!!
    Feit is dat het een koolhydraatarm product is en voor mensen die willen afvallen lijkt me dit een heel goed alternatief. Het is toch niet gezegd dat je altijd koolhydraatarm moet eten maar wil je een keertje “zondigen”, dan kun je dit doen zonder je daarna schuldig te voelen omdat je teveel koolhydraten/calorieeën hebt gegeten.
    Door jouw review schets je bij mensen vooraf al een beeld die afkeer oproept.
    Ikzelf heb dit product nog nooit geprobeerd maar ga het, ondanks jouw negatieve kritiek, toch proberen. Misschien deel ik je mening voor wat betreft de smaak en geur maar het zou ook zomaar kunnen dat ik het wel lekker vind en erg blij ben dat dit product te koop is.
    Juist goed dat de smaak neutraal is, uiteindelijk is de rijst of de pasta de basis, die je zelf op smaak kunt brengen met kruiden, groente, vis, etc.

    Reageer
    • Marloes 7 jarengeleden

     Hoi Merel, ik geef op optimavita.nl juist altijd mijn mening, ik spreek nooit van feiten. Ik denk dat je namelijk nooit feitelijk een product als ‘gezond’ kunt bestempelen. Een appel is volgens velen gezond, maar zijn 10 appels ook nog gezond? En hoe zit dat met een appel voor iemand met diabetes?? Om die reden praat ik altijd over ‘mijn mening’, juist zodat iedereen zelf kan beslissen wat hij of zij daarmee doet. Anders had ik wel gezegd: ‘je moet dit niet eten’.

     Reageer
     • Ank 5 jarengeleden

      Jammer dat je een hele grote groep vergeet, voor die het van levensbelang is geen koolhydraten te eten… Namelijk de mensen diabetisch zijn… Voer hun is het van levensbelang belang om zo min mogelijk KH te eten.

     • Marloes 5 jarengeleden

      Ik ben diëtist, dus dat snap ik zeker. Er zijn altijd uitzonderingen, er zijn bijvoorbeeld ook mensen die allergisch zijn voor suiker in fruit. Dat betekent echter niet dat ik op mijn blog fruit ga afraden :). Dat is in dit geval precies zo.

     • Karim 2 jarengeleden

      Hoe kom je erbij dat zilvervlies rijst 100 plus calorien bevat, wat dacht je van 3 keer dat per 100 gram en daar ging je van uit al ik het goed begreep.

    • Jennifer 7 jarengeleden

     Helemaal mee eens, ik vind het echt niet kunnen dat zoveel mensen het product zelfs geen kans willen geven dankzij “jouw mening”.

     Reageer
    • Alny 6 jarengeleden

     Inderdaad heel goed afspoelen onder de kraan en dan verwerken in een roerbakgerecht/oid wat je ook lekker kruid..even mee laten ..garen ..en echt het smaakt prima !

     Reageer
     • Ron 2 jarengeleden

      Mee eens, stinkt als een otter, na het goed afspoelen niet meer.
      Lekker kruiden en op het laatst door de groente/kruidenmix doen.
      Smaakt iets anders maar ik vindt het goed genoeg.
      Ik ben er blij mee, heb diabetes2

    • Sanne 5 jarengeleden

     Goede reactie!
     Ik vind het ook jammer dat zo de nadruk op haar mening ligt. Dat lijtk meniet debedoeling.
     Ik ben nu dan ook opzoek naar feiten.. en niet naar meningen.
     Waardeloos artikel, met de argumenten van mijn heer hier boven.

     Let vervolgens op wat je post of verander de titel of geef t duidelijk aan.

     Reageer
   • Rox 6 jarengeleden

    Ik had een beetje het idee dat ik plastic aan het eten was haha

    Reageer
   • j.a. de jong 5 jarengeleden

    ik eet het regelmatig en vind het ideaal

    Reageer
  • Sylfae 6 jarengeleden

   ik begrijp hem volkomen, ik heb niet eens geproefd.
   zelfs na afspoelen werd ik misselijk als ik in de keuken kwam.
   wat een vreselijke “rotte vis” geur komt daar af.
   Voor mij was het een nieuw product nadat ik op zoek ging naar gluten/lactosevrije producten.

   Reageer
   • Sylfae 6 jarengeleden

    ik begrijp hem volkomen, ik heb niet eens geproefd.
    zelfs na afspoelen werd ik misselijk als ik in de keuken kwam.
    wat een vreselijke “rotte vis” geur komt daar af.
    Voor mij was het een nieuw product nadat ik op zoek ging naar gluten/lactosevrije producten.
    Na het lezen van heel wat reviews besloot ik toch maar eens te koken.
    bij afspoelen verdwijnt de geur helemaal niet, maar misschien heb ik een te gevoelige neus…
    nu gekookt met curry, curcuma kruidenmengsel, en raar maar waar, heb ik rode spagetti. (ziet er mooi uit)
    nog steeds is de geur overheersend op de curry.
    Jammer, maar proeven lukt niet, als je (overgevoelige) maag al omdraaid bij de geur.
    dan maar de duurdere glutenvrij/lactosevrije spagetti

    Reageer
   • G.s 6 jarengeleden

    Ik snap dit allemaal, ik heb het wel toch geprobeerd. Eerst heel goed met koud water gespoeld. Dan is die vieze vis lucht meteen verdwenen.
    Ik heb een cooker. Dus net voor het eten spoel ik het nog een keer met heet water.
    Dan dus als basis voor gerechten waar ik normaal pasta zou eten.
    Dan ruikt het niet meer naar vis en smaakt het niet ergens meer naar (wat pasta ook ongeveer niet doet). Dan is het een super vervanger voor pasta in een koolhydraat arm dieet. En een keer wat anders dan courgettinie enz.

    Reageer
    • Tanja 5 jarengeleden

     IK heb net de zero pasta op, tagliatelle, is zeker wennen, maar als je een lekkere saus maakt met veel groenten erbij, daarna de pasta mee laat pruttelen, is het een aanrader, en natuurlijk wat er allemaal van gezegd wordt, rubber, plastic, het is anders dan de gewone pasta, maar het is zeer zeker een goed alternatief en gebruik het ook steeds vaker. Ik vind wel dat je het erg goed moet fijn knauwen voordat je het inslikt, het is wat taaier.
     Maar nogmaals, goed mee laten pruttelen in een eigengemaakte pittige saus met groenten, is er helemaal niets mis mee

     Reageer
  • Olga 6 jarengeleden

   Vandaag de spaghetti geprobeerd wij vonden het niet echt geslaagd we hadden echt het idee dat we op rubber zaten te kauwen en hoe goed ik ook afspeelde de geur bleef er toch een beetje aanhangen had iets weg van vis wat net iets te lang in de koelkast heeft gelegen

   Reageer
  • Suzanne 5 jarengeleden

   Net de noodles geprobeerd. Idd een onaangename geur bij openen. En ik vond het totaal niet te eten (met saus).

   Reageer
  • Regina 5 jarengeleden

   Helemaal niets mis met deze producten. Ik ben gek op die rijst. Heb er deze week nasi van gemaakt. Goed kruiden en veel groenten, heeeeerlijk.

   Reageer
  • Kla 5 jarengeleden

   Grappig dat dit als “dieetvoer” wordt gezien. In Aziatische landen staat het overal op de kaart gebroederlijk naast rijstmie, pasta, bahmi etc. Hier wordt er dus anders naar gekeken. Inmiddels gebruik ik het regelmatig en inderdaad moet je het goed afspoelen onder de koude kraan en gebruiken in een lekkere saus. Als je het even in een hete pan opbakt wordt het ook minder glazig, maar ik zie het gewoon als een ander product. Aardappels vergelijk je wat smaak betreft ook niet met rijst of pasta. Ik ben fan.

   Reageer
  • hulky 4 jarengeleden

   Nou ik heb de noedels met kip en bami kruiden gemixt en moet zeggen héérlijk fantastisch heb gelijk de rijst en spaghetti ook gekocht .Durf eens te varieren met kip vis en groente mix ik maak gelijk met 1 zakje voor 2 dagen klaar wat ik moet zeggen ik zat gelijk met 3 lepels al vol voor mij is dit een blijvertje.

   Reageer
   • Carmen 1 jaargeleden

    Ik kwam dit product tegen in een lijst van gezonde prebiotica. Wat interessant is voor mensen die graag met hun darmgezonheid bezig willen. Heb het in het verleden wel eens gegeten. Toen niet zo onder de indruk. Maar denk nu maar eens wat meer te variëren met kruiden en vlees.

    Reageer
 2. Marjolein 7 jarengeleden

  na het lezen weet ik ook dat ik het niet ga halen 🙂
  Ik hou ook van lekker eten en blijf gewoon mijn pasta’s zelf maken !

  Reageer
 3. Annie Laumen 7 jarengeleden

  Een keer gegeten en nooit meer.
  Afschuwelijk!!!!!

  Reageer
 4. Lilian 7 jarengeleden

  Ik kende het product niet en zal het ook netjes laten liggen nu ik dit heb gelezen. Geen behoefte aan proeven 😉

  Reageer
  • Mi 6 jarengeleden

   Vandaag heb ik de zero spagetti voor het eerst gehaald bij de action en ik vond het niet vies het heeft niet echt veel smaak en als je het goed afspoelt ( dat staatbook achter op de verpakking) dan ruikt het naar niks. En uiteindelijk geeft de sauce de echte smaak aan je spagetti…dus voor mij wel voor herhaling vatbaar.

   Reageer
 5. jose 7 jarengeleden

  Ik heb het maanden geleden 1xtje gekocht en toen ik het open maakte schrok ik van de geur.
  Afschuwelijk om niet te zeggen smerig en de substantie was ook heel vies.
  Ik heb het niet eens geproefd en maak voortaan mijn pasta lekker zelf dan weet ik wat ik binnen krijg en het is lekker. Top site overigens ik kijk elke dag en het bananenbrood is toppie.

  grt. Jose

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hhaahah, ik moet zo lachen om jullie reacties! Dank je wel Jose

   Reageer
   • Luus 1 jaargeleden

    Vreemd dat je wel op zo’n reactie reageert en niet op de anderen. Wanneer pas je de op zijn minst de titel aan? Of de vraag of het gezond is wordt geen antwoord gegeven. Je brauwelt alleen over stank, rubber en geen smaakt en niet te vergeten jouw PERSOONLIJKE afkeer. Hou dit lekker bij je. En dat is een diëtist… dan weet je voor welke groep/groepen mensen dit een welkome aanvulling kan zijn.

    Reageer
 6. Agnes 7 jarengeleden

  Een NO voor mij! Ik kies liever voor “echt” voedsel. Dan laat ik liever de rijst of pasta weg is ook zero calorieën en dan heb je meer van de lekkere saus en groenten.

  Reageer
 7. Renata 7 jarengeleden

  Ieuw! Nee hoor, dat ga ik niet kopen. Ik hou veel te veel van echte pasta. Mager en gezond eten ok, maar het moet WEL lekker blijven.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Amen! 😉

   Reageer
  • Carmen 1 jaargeleden

   Ik kwam dit product tegen in een lijst van gezonde prebiotica. Wat interessant is voor mensen die graag met hun darmgezonheid bezig willen. Heb het in het verleden wel eens gegeten. Toen niet zo onder de indruk. Maar denk nu maar eens wat meer te variëren met kruiden en vlees.

   Reageer
 8. Danielle 7 jarengeleden

  Echt zo vies dit haha ik heb er nog een video over gemaakt al iets van een jaar geleden.. BLEGH haha die geur inderdaad.. zo vies!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hahhaaha 😀

   Reageer
  • geertje 6 jarengeleden

   Heb net van alles 2x gekocht bij de Action…………………………..

   Reageer
 9. Sabrina 7 jarengeleden

  Na het woordje verstikkingsgevaar te hebben gelezen op de verpakking was ik er eigenlijk al klaar mee 😀

  Reageer
  • Arie 5 jarengeleden

   Verstikkings gevaar heeft te maken met het plastic zakje!

   Reageer
 10. Presil 7 jarengeleden

  Hallo!

  Ik heb dit een keer op een koolhydraatarm site gezien en dacht toen ook nog misschien voor een keertje proberen. Heb toen de pasta en rijst gekocht maar naar alle reacties die ik later zag durfde ik het niet meer te proberen haha! Ook het hele idee stond me eigenlijk toch niet zo aan en nu staat het geloof ik al een half jaar in de kast..

  Ik lees wel steeds meer reacties dat als je het goed afspoelt en het aanmaakt met een bouillonblokje of het roerbakt met groente en kruiden dat het goed te doen is… Maar ik ga toch ook liever gewoon voor de volkoren pasta of de zilvervliesrijst… Zo vaak eet je het niet en wil dan wel gewoon wat lekkers haha Ik compenseer het dan gewoon met wat ik verder op de dag eet en een normaal portie 🙂

  Bedankt voor weer een leuke review!

  Groetjes Priscilla

  Reageer
 11. janette 7 jarengeleden

  Lijkt me een goed product voor mensen met heel veel overgewicht….je heb gelijk geen honger meer

  Reageer
  • Sandra 7 jarengeleden

   Wat een rare opmerking

   Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Zoals ik al zei in het artikel…vind ik het in dat geval meer omzeilen van het probleem…

   Reageer
 12. Jana 7 jarengeleden

  Wat leuk dat je een review schreef! Zelf kocht ik de spaghetti. Die maakte ik klaar met wat light-room, zalm en knoflook. Op die manier was het lekker. Toch zou ik het ook niet opnieuw kopen. Achteraf kreeg ik behoorlijk snel weer honger, en ook ik vond de geur vreselijk. Groetjes

  Reageer
 13. Vera 7 jarengeleden

  Zowel Marloes als jullie allemaal hebben me overtuigd….hahaha! Leuk artikel en heerlijke reacties na een dag hard werken. Ik sla deze over……ach, ik was het al niet van plan. Als ik gewoon gezond eet en op mijn portie-grootte let (ipv na de maaltijd het laatste restje uit de pan in de keuken sta op te smikkelen 🙂 ) komt het helemaal goed met mij!

  Reageer
 14. mandy 7 jarengeleden

  Hoi Marloes, super leuk om te lezen.
  Vorig jaar ofzo had ik een keer de rijst variant gekocht.
  Vond het er sowieso niet aantrekkelijk uit zien.
  Toch nog nasi van gemaakt, maar na 2 happen hebben we het weg gegooid.
  Gewoon niet lekker en niet te vergelijken met zilvervlies rijst.
  Ik snap je dus ook helemaal.
  Ik eet liever minder maar lekker, dan veel maar vies;)

  Reageer
 15. Jolanda 7 jarengeleden

  Zelf eet ik het zeker 2x per maand. Op een dag dat ik ‘s avonds ga cheaten bijvoorbeeld. Ik hou van eten, vooral van veel eten. En de portie kan ik zo makkelijk vergroten en langer een verzadigend gevoel hebben. Natuurlijk kan dat ook met groenten, maar daar eet ik sowieso al 500/600 gram per dag van.

  Mijn tip: Gooi het in een vergiet, spoel het goed af met warm water en doe het daarna door je groenten mengsel.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Fijn om ook nog iets positiefs te horen! 🙂

   Reageer
   • Anneke 5 jarengeleden

    Ik heb het ook gegeten en ik vond het heerlijk ,als vervanger van rijst of spagetti,afspoelen,niks loos,een ei meurt ook ,als je die pelt ,ik volg een koolhydraatbeperkt levensstijl en nogmaals ,voor mij de oplossing.tx

    Reageer
  • wil 6 jarengeleden

   Ik heb t vandaag voor t eerst gemaakt: ruikt niet lekket, maar gewoon afgieten, goed afspoelen in vergiet. Lekker veel groente met kruiden gebakken, daar de rijst doorgeroerd: echt wel lekker! Ik had hele zakje gebruikt voor 1 pers. Het gaat is licht, maar toch heel voedzaam!

   Reageer
 16. Bianca 7 jarengeleden

  Ik zag het van morgen ook bij de aldi liggen. Ik vond het zakje alleen al heel vreemd aanvoelen. Heb nog staan twijfelen maar toch niet gekocht. :p

  Reageer
 17. Naomi 7 jarengeleden

  Op aanraden van de diëtiste de spaghetti geprobeerd. bij het openmaken draaide mijn maag zich al om. bij het eten nog meer. Na 2 happen weggegooid. Het is net rubber en niet kapot te kauwen. Op zoek naar een ander alternatief 😐

  Reageer
 18. Jennifer 7 jarengeleden

  Echt teleurgesteld in jouw “review”. Heb je al eens iets creatief geprobeerd met dit product?

  Er staat duidelijk op de verpakking dat je eerst de pasta moet afspoelen om de CaOH eraf te krijgen, de geur verdwijnt dan meteen. Dit is om de konjac te bewaren, heeft niets met de smaak te maken.

  Ik ben dit product beginnen gebruiken bij een Dukan dieet en ik eet het nu bijna dagelijks. Natuurlijk eet je het niet zo op, het heeft niet veel smaak, maar het is echt heel erg lekker als je bv. wokgroentjes, kip, lekkere kruiden en dan de noedels in stukjes er door mengt. Zo heb ik tal van recepten uitgeprobeerd. Het is fantastisch als vervangmiddel voor aardappelen en pasta en zou veel mensen helpen met hun dieet! Ben zelf mijn zwangerschapskilootjes kwijtgeraakt dankzij de noedels.
  De rijst heb ik geprobeerd, maar nog geen lekkere recepten gevonden, die vind ik niet zo geslaagd.

  Heel jammer dat je zoveel mensen hebt aangezet om het zelfs niet te proberen.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik geef alleen mijn mening, wat mensen daarmee doen kan ik niet beïnvloeden. Ik zeg zelfs nog dat het in sommige gevallen een uitkomst kan zijn!

   Reageer
  • geertje 6 jarengeleden

   Dank voor je positieve , ik ga het gewoon proberen 🙂

   Reageer
  • Anita howeler 6 jarengeleden

   Dank je voor deze positieve reactie ? Ik ga morgen de Noodles halen, heb het van een collega gehoord zij doet het altijd met groenten en kip roerbakken? Dus ben benieuwd.

   Reageer
 19. Marijke 7 jarengeleden

  – Je zou koolhydraatarm eten echter niet snel aanraden…en al helemaal niet als je graag pasta eet 🙂 –
  WOWW… Ik heb bijna 5 jaar lang met een harde gezwollen lever rondgelopen (na 10 dagen medicijn). Hondsberoerd was ik hiervan. Maar artsen deden hier niets aan. Al die jaren ben ik op zoek geweest naar iemand die kon helpen voor die steeds maar harder wordende lever. HELEMAAL NIETS HIELP!
  Totdat ik koolhydraatarm dieet begon, op aanraden van een dietiste. Mijn lever begon in een week tijd al flink zachter te worden en zowaar te slinken. Ongelofelijk, ik genas zomaar! Dit had ik niet meer verwacht. De dietiste legde uit: “Waar de lever het meest moeite mee heeft om te verteren is SUIKER (en ook koolhydraten). Zo’n suiker/koolhydraat-arm dieet geeft het lichaam daarom rust en de kans om te herstellen.” Dit dieet zou hierdoor bij veel meer lichamelijke klachten helpen. Maar dit kan ik niet checken. Voor mijn lever hielp dit in ieder geval perfekt. Het dieet bestond uit bonen- of kikkererwtenschotels met mager vlees of vis met veel groenten en koolhydraat-arm brood en evt. als zoetmiddel Stevia gebruiken.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat is precies de reden dan ik ‘niet snel’ zeg…en niet ‘nooit’! Bij fibromyalgie zie ik namelijk ook vaak mooie resultaten als mensen koolhydraatarm eten! En natuurlijk bij diabetes. Er zijn dus inderdaad zeker uitzonderingen!

   Reageer
 20. Prutske 7 jarengeleden

  Als type 1 diabeet, die heel streng op de voeding let en zich beperkt tot 1koolhydraatportie (=15gr koolhydraten) per maaltijd is dit een heel dankbaar product om toch nog af en toe te kunnen afwisselen in een maaltijd. Standaard bestaan mijn maaltijden uit heel veel groenten en mager vlees, maar dankzij dit product kan ik toch nog eens genieten van een goede spaghetti bolognese of lekker wok gerecht, was al 5 jaar gelden dat ik dat nog eens had gegeten tot ik dit product had ontdekt!

  Reageer
 21. Sven 6 jarengeleden

  Ik ben momenteel bezig met het Dukan dieet en ik moet zeggen dat die pasta dan heel erg van pas komt.
  Als je het afspoelt onder warm water en even laat koken is het best ok, het heeft op zichzelf geen smaak, maar neemt de smaak over van de saus die je erop doet. Bolognaisesaus op basis van 100% runds en tomatensaus van kruiden past in combinatie met deze pasta perfect in het Dukan dieet en je merkt weinig verschil met een gewone spaghetti bolognaise 🙂

  Reageer
 22. Margreet 6 jarengeleden

  is deze pasta nog te koop bij de Action? Wil het toch eerst zelf proberen. Ondervinding voor dat luttele bedrag, waarom niet?

  Reageer
  • Kristien 6 jarengeleden

   Ik heb het zojuist gehaald bij de Action! Nog nooit gegeten, dus ik ben erg benieuwd na de reacties hierboven. Het verbaast me wel dat er zoveel negatieve reacties komen van mensen die het niet zelf hebben geprobeerd…en waarom is rijst en pasta dan ineens wel ‘echt’ eten? Ook daar zitten verder nauwelijks voedingsstoffen in waar je lichaam echt iets aan heeft. Dit product is voornamelijk van NATUURLIJKE ingrediënten gemaakt en er zit (zeker in vergelijking met pasta) heel weinig ‘rotzooi’ in. Hoofdbestanddeel is water en slechts 3,15 gr glucomannan per 100 gr. Zo op het eerste gezicht zou ik echt niet weten waarom je dit niet aan iemand zou aanraden die graag wat kilo’s wil afvallen of iemand die wil minderen met de koolhydraten. Even afgezien van de smaak, want daar kan ik nog niets over zeggen. Ook bij verschillende andere bronnen kan ik niet direct iets negatiefs vinden over glucomannan. Het enige is dat het behoorlijk uitzet, omdat het zoveel water opneemt. Vandaar de waarschuwing voor mensen met slikproblemen: als je het niet goed doorslikt, kan het uiteindelijk dusdanig opzetten, dat het blijft hangen in je keel, maar dat geldt ook voor spinazie….

   Reageer
   • Marloes 6 jarengeleden

    Ik raad het lang niet altijd aan omdat mensen koolhydraten verminderen als tijdelijke oplossing zien voor gewichtsverlies. Mijn ervaring is dat het inderdaad heel goed werkt, maar dat je goed moet beseffen dat je waarschijnlijk nooit meer terug kunt naar je ‘oude’ hoeveelheid koolhydraten. In sommige gevallen is deze pasta echter zeker een uitkomst, maar dat zeg ik ook 🙂

    Reageer
    • mobutu 1 jaargeleden

     Ik ga het een tijdje proberen, als type 2 specimen dient het inderdaad ook nog eens om mijn gewicht te reversen naar aannemelijke proporties. Mogelijk schakel ik later weer over op linzenpasta of kikkererwtenpasta, maar denk dat ik ook zero blijf eten. Koolhydraatarm brood ook gewoon bij de bakker verkrijgbaar. Ik ben dankbaar dat deze producten op brede schaal verkrijgbaar zijn, de action heeft er dus een publiciteitsverspreider bij. Ook chia en pijnboompitten verkrijgbaar bij de action en suikervrije notenpasta. En zero sauzen, al denk ik voor koude sauzen over te stappen op zelfbereide dingen. Nooit gedacht dat ik voor mijn basis voedingsproducten naar de action zou gaan en ik hoop vooral dat dit product in de rekken blijft en verder furore maakt; Zelf ook al wel gedacht om van gemalen kikkererwten, linzen en noten een soort polenta te maken, maar dat gaat nooit een dergelijke structuur hebben.

     Reageer
  • Rachel 6 jarengeleden

   Ja net vanmorgen gekocht!

   Reageer
 23. Jacqueline 6 jarengeleden

  Er is niets mis met een koolhydraatarm dieet, als je langzaam koolhydraten weer toevoegt aan het menu en uitgaat van de juiste koolhydraten kom je echt niet weer aan.
  Ik vind je adviezen erg vreemd voor een diëtiste. Niks mis mee als mensen van suiker af kicken, maar je moet dingen wel een kans geven. Ik vond havermout ook niet direct lekker maar het is zeker gezonder dan macaroni.

  Zelf ben ik slank, maat 34 en ik eet regelmatig dit product. Noodles met gehakt of kip + groenten. En de rijst vind ik prima maaltijd met wat vanillepoeder, kaneel en kwark.

  Reageer
 24. merel 6 jarengeleden

  Hi
  Wat misschien ook wel een handige tip is, hier eten we het als pasta maar dit is van origine een noodle. in azie eten mensen het dagelijks maar dan heet het Shirataki.
  Je moet het niet vergelijken met pasta maar er een goed Aziatisch gerecht van maken.
  Vind het altijd zo bijzonder dat mensen dan zeggen ‘bleehhh het smaakt niet naar pasta’ neee duhh een vegaburger smaakt ook niet naar biefstuk.
  Kortom niet vergelijken maar zien als een alternatief en dan beter er iets Aziatisch van maken met oestersaus dan is het prima te eten.
  gr
  Merel

  Reageer
 25. merel 6 jarengeleden

  Enne waarom zo’n mega grote reclame voor Verkade koekjes bovenaan je site??
  Kan je niet bepaalde adverteerders blokken?

  Reageer
 26. Esther 6 jarengeleden

  Hoi Marlon,

  Wat jammer dat zoveel mensen je mening afkraken of daar weer een mening over hebben. Ik vind t juist leuk om je mening te lezen! (En vorm daarna gewoon mijn eigen mening).
  Ik heb zo’n pakje ooit gekregen en met de tips die anderen hebben gegeven ben ik nu van plan om met de zero-rice sushi te maken. Lekker veel wasabi zal de smaak vast beïnvloeden ?.
  Maar nogmaals, geef gewoon je mening. Als anderen het daarom niet proberen is dat hun keuze. Net zoals t jouw keuze is t nooit meer te doen ?

  Reageer
 27. Anita 6 jarengeleden

  Ik heb vandaag de Zero spaghetti gemaakt. Ik was een beetje sceptisch maar ik vond hete helemaal niet verkeerd . Wel stonk het toen ik het uit de verpakking haalde .maar toen ik de pasta had gespoeld was de geur verdwenen . Volgende keer de rijst maar eens proberen .spaghetti is in ieder geval voor herhaling vatbaar.

  Reageer
 28. Charmaine 6 jarengeleden

  Ik eet deze producten geregeld, je moet het goed afspoelen en even in je jus of saus laten meekoken of mee wokken met je groente en vlees/vis. Het zuigt dan de kruiden op, heerlijk!

  Reageer
  • misere 6 jarengeleden

   ik eet het elke dag, de spagetti variant met een sausje, of alleen kruiden. het vult enorm. ik let heel erg op mijn voeding en dat ik genoeg van alles binnen krijg. dit eet ik vooral om en nabij 15 uur. ik heb een erg fysieke baan, en mijn man komt pas rond 19 uur thuis. en dan pas eten? nou nee. deze pasta laat mij voorkomen dat ik ga schranzen in de koelkast en ongezonde dingen ga snoepen, chips e.d. idd als je het opend is de geur niet ideaal. maar na spoelen is het wel smakkelijk.

   Reageer
 29. Kevin Noel 6 jarengeleden

  Jammer van de eerste reviews en van het ondoordachte geschreven artikel.

  – Konjak zelf stink niet, het is enkel de bewaarvloeistof die de rare geur geeft. (Net zoals blik een rare geur kan geven aan sperziebonen bvb). Goed spoelen dus.
  – Je kan ook niet zeggen dat het slecht smaakt aangezien het smaakloos is (of drink je ook slecht smakend water?). De moeilijkheid zit hem dus in het toevoegen van smaak, want konjaknoedels (of andere vormen) nemen quasi geen vocht (en dus uw “lekker” smakende saus) op. Iets wat rijst en deegwaren wel makkelijk doen. (Doch in pure vorm zijn rijst en deegwaren ook niet de grootste smaaksensatie). Maak daarom uw saus iets dikker zodat deze beter blijft kleven aan de noedel.
  – Ja, het is iets duurder dan de spaghetti, maar het is dan ook iets anders. Quinoa of een glutenvrije pasta hebben ook een anders prijskaartje, niet?
  – De structuur is wel speciaal, iets waar vele mensen in de Westerse wereld niet van zullen houden. Een beetje rubberachtig ahw. Net zoals sommige mensen zeggen wanneer ze inktvis eten. In het Oosten houden ze net wel van deze speciale structuren.
  – Een voordeel is dan weer dat je het niet overgaar kan koken, het blijft diezelfde structuur behouden. (Je moet het dus eigenlijk enkel doorwarmen.)

  Je kan het dus niet zien als een vervanging van… maar als een alternatief of als een hulpmiddel.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Ik begrijp je feedback hoor Kevin, maar ik deze reviews probeer ik mijn mening te geven. Natuurlijk weet ik dat smaken en meningen verschillen! Ik beweer dan ook echt niet de absolute waarheid in pacht te hebben…

   Reageer
 30. Judith 6 jarengeleden

  Mijn man heeft type 2 diabetes, daarom hebben wij de laatste jaren bij hoge uitzondering pasta of rijst gegeten. Vorige week heb ik nasi gemaakt en daar de zero rice aan toegevoegd. De rijst wel eerst goed afgespoelen. Wij hebben de ‘echte’ rijst niet gemist, het was heerlijk. Wij gaan dit zeker vaker gebruiken. De pasta proberen we binnenkort uit.

  Reageer
 31. Ge 6 jarengeleden

  Goedendag,

  Stelletje aanstellers!!! Goed spoelen koud water. Mee laten doen in knoflook/ tomaat en het is echt goed te kanen. De chinees op de hoek verkoopt t in de soep en als mihoen en dan staan jullie allen wel in de rij.

  Reageer
 32. Inge 6 jarengeleden

  had toevallig laatst een zakje noodles bij de action gekocht. Vandaag gegeten, omdat ik echt niks anders meer had 😉 Wokgroente, vega ‘kip’stukjes en pad thai kruiden/sausmix. Nou, het is weg te kauwen, maar lekker is anders. De structuur vind ik echt niks. Heel taai. Ik kan het ook niet goed doorbijten heb ik ‘t idee.
  Vervolgens lees ik een verhaal op internet dat je er in kan stikken. gelukkig niet gebeurd 😉
  ik kan me goed voorstellen dat ‘t een uitkomst is voor mensen die koolhydraatarm moeten eten, maar ik koop ‘t niet meer.

  Reageer
 33. Anna-wietske 6 jarengeleden

  Nou je kan een mening geven dat is prima ik geef ook mijn mening ik ben nu kolydraadarm aan het eten en dus de zero noodles gehaald en op de geur na die je toch weg wast met water.
  Toch door mijn lekker saus vlees en groente gedaan en man wat hebben wij gesmuld.
  Zelfs mijn man vond het heerlijk.
  ik heb ook de zero spaghetti die moeten we nog proberen en de zero rijst kon ik helaas niet vinden.

  Reageer
 34. Harold 6 jarengeleden

  Je moet het ook niet zo eten dat ik niet lekker je moet het lekker maken met tamari vissaus en en lekkere verse kruiden.
  Ik heb hier de capsules van die neem ik smorgens en savonds na 19:00 in heb geen honger meer dat doe ik nu 2 maanden ik ben man ben 194 groot ik woog 120kl weeg nu 109. Dus werkt heel goed.
  Buiten dit eet ik veel groene groenten en zeewier geen koolhydraten, granen, sappen zit suiker in en geen suiker dus ook alles laten staan wat suiker in zit. Geen melk soms beetje yoghurt of kwark met vezels en zaden en fruit.
  Geen bier soms vodka maakt je ook dik haha
  Drink thee, koffie, water, kokoswater, groente smoothie’s, amandelmelk, hennepmelk, geen soja vertrouw die rommel niet.
  Eet ook niet te veel fruit zit fruitsuikers in. Eet veel eiwitten

  Reageer
 35. Helena van Dooren 6 jarengeleden

  Grappig om al die verschillende reacties te lezen! Ik gebruik sinds een paar maanden de spaghetti, rijst en noodles van Zero. natuurlijk is het en vervanging, en geen echte rijst of spaghetti. Maar voor mij wel een uitstekende ! Eet het niet elke dag, maar aks ik zin heb in nasi, of spagetti, maak ik het klaar met veel verse groente en een lekkere eigengemaakte saus. Niks mis mee. Het werd mij aanbevolen door mijn voedings therapeute. Ik ben inmiddels 25 kg. afgevallen. (niet alleen door de konjac!) En de prijs vind ik ook erg meevallen. Ik moet glutenvrij eten en die produkten zijn erg kostbaar.

  Reageer
 36. tamara 6 jarengeleden

  ik gebruik veel de noodles en die zijn echt prima te doen ik vind ze niet vies.goed afspoelen maar dan ook echt goed minimaal 5 minuten daarna is de vieze geur weg.en dan lekker in de pan meewokken

  Reageer
 37. Nicky 6 jarengeleden

  Ik heb gister de rijst voor het eerst gebruikt, er zat een vreemd geurtje aan, maar overdrijven is ook een vak. Ik heb ZOALS OP DE VERPAKKING STAAT de rijst goed gewassen onder de kraan en het daarna mee gewokt met de groente, kip en wok saus. Heerlijk!! Niets op aan te merken.

  Reageer
 38. Jenny Moers 6 jarengeleden

  Vandaag de spaghetti gegeten. Zoals op de verpakking staat, goed afgespoeld en door mijn zelfgemaakte saus met lekker veel groente gehusseld en geraspte kaas erover. Lekerrrr bijna net zo lekker als pasta. snap al die ophef niet. Voor het eerst een goede vervanging gevonden voor pasta zonder koolhydraten. Ben erg benieuwd naar de rijst en de noodles. Ga ze zeker proberen.

  Reageer
 39. SaLe 6 jarengeleden

  Tweemaal geprobeerd en het is absoluut smakeloos!
  Verder verdraagt mijn lichaam het niet.
  Beide keren misselijk en daarna braken.
  Dus voor mij nooit meer!!!!!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dan inderdaad niet meer doen. Zo leuk om te lezen hoe verschillend de reacties zijn, van super enthousiast naar 100% negatief.

   Reageer
 40. Merel m 6 jarengeleden

  Ik heb nu alle 3 de producten geprobeert..
  Maar ik maak er gewoon een smaakvolle saus bij.. de rijst is de minste variant maar met se spaghettie kan ik eem heerlijk lightroomkaas saus maken met spekjes ( south beach dieet) of met de mie een heerlijke wokgroente biefstuk variant… gewoon goed op smaak maken… maar dat doe ik sowieso ook met gewone pasta en gewone mie..
  Enkel die rijst lijkt het minste op wat het moet vervangen…

  Reageer
 41. […] Cette photo n’est pas la mienne, je tiens à le préciser. Je vous invite à aller voir d’où elle provient si cela vous interesse : optimavita.  […]

  Reageer
 42. Anne 6 jarengeleden

  De geur is inderdaad niet “je van het”. Maar na het verwerken in een gerecht, merk je daar niets meer van.

  En om even terug te komen op jouw “Ik eet omdat ik het ontzettend lekker vind, maar ook om mijn lichaam te voeden. Ik vind het dus geen enkel probleem om calorieën en koolhydraten binnen te krijgen”:
  Als je gewoon een lekkere, voedzame saus erbij maakt, krijg je nog altijd voldoende binnen maar minder dan bij echte pasta. Ik heb het zelf gisteren voor het eerst bereid met een saus van spinazie, champignons, boursin, kip, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Ook niet echt caloriearm dus, maar wel iets “lighter” dan gewoonlijk.
  EN het verteert bij mij wat minder snel dan gewone pasta dus ‘s avonds ook niet meer gesnackt 🙂

  Reageer
 43. Miranda Senden 6 jarengeleden

  Je moet de zero producten goed spoelen onder de kraan. Dat staat ook op de verpakking. Dan is het slijmerige weg.

  Reageer
  • Helma 6 jarengeleden

   Vandaag lekker kip groente geroerbakt,de noodles goed afgespeeld en nog even meegebakken .ik vond het goed te eten en zeker een goed alternatief indien je weinig koolhydraten wilt eten, dus dames eerst proberen.

   Reageer
 44. Miss P. 6 jarengeleden

  Ik heb het ook weleens geprobeerd, de rijst en de pastavariant. Dat het product van zichzelf niet echt smaak heeft vind ik niet storend, dat lossen we wel op met saus en kruiden. Wat ik wel storen vond, en dan met name bij de rijst, is de stugge, bijna rubberachtige structuur. Voor mij gewoon minder pasta, meer groente en meer saus ;).
  Tip: maak eens spaghetti van courgette! Heel kort roerbakken (niet koken) en serveren met pastasaus, heerlijk! Soms doe ik 50% gewone spaghetti en 50% courgette spaghetti, en als ik de saus er dan doorheen meng voor het serveren heeft manlief het niet eens door 😛

  Reageer
 45. Emmy 6 jarengeleden

  Ik zelf vind het een waanzinnig goed product , ik mag nou eenmaal geen witte bloem want dan verzuurd mijn lijf te veel , en met groente en kruiden smaakt het prima gr M

  Reageer
 46. Petra 5 jarengeleden

  Wat een troep zeg ik dacht dit is het
  Mag ik dan toch noodles
  Nou mensen wst een hel!!!
  Het wil bij mij niet zakken of verteren
  Dat ik het er maar zelf uitspuug
  En idd het komt er nog gewoon zo uit als hoe je het at
  Niets bewerkt doordat het al uren in je maag zat
  En voel dat nog niet alles eruit is
  Dit kan niet gezond zijn
  Dan maar echte noodles maar dan maar af en toe n beetje maar dit nooit meer

  Reageer
 47. Franka 5 jarengeleden

  vandaag gegeten… eerst uitje gebakken, met prei, champions, paprika en knoflook…daar een cashew pesto creme bij gedaan en de spaghethi

  hij rook idd erg vies…ik hou echt niet van vis dus het stond me erg tegen 😛 extra afspoelen en toen bij de saus gedaan.

  qua smaak was het best ok…al kan het niet tegen gewone pasta op… ik eet normaal volkoren pasta 🙂 3x per week hardlopen vraagt wel om wat koloydrathen bij mij.

  ik zou het niet zo snel weer kopen. maar als je aan een bepaald dieet doet waarom niet 🙂 iedereen heeft iets anders wat voor zn lichaam werkt

  Reageer
 48. Jacqueline 5 jarengeleden

  Beste mensen,

  Op zoek naar meer informatie stuitte ik op dit bericht. Ja, het ruikt naar vis. Goed afspoelen en de geur is weg. Verwerken in een gerecht en het smaakt prima. Ik vind het ideaal. Zo kan ik dagelijks mijn koolhydrateninname bepalen en wissel af. Ik heb diabetes 2.
  Het is wat glibberig, niet slijmerig, dat vind ik totaal iets anders. Het heeft meer weg van de structuur van mihoen(rijstnoedels).
  Ik vind het een aanrader, mijn nasi, bolognese en bami zijn heerlijk! Nog een voordeel: ik eet gewoon met de pot mee.
  Groet, Jacqueline

  Reageer
 49. Sanzie de Jager 5 jarengeleden

  Ik ben dus persoonlijk enorm fan van deze producten, omdat ik momenteel caloriearm eet. Met deze producten kan ik bijvoorbeeld met de noodles, deze lekker rijk vullen met kip, avocado en ik kan er lekker wat smaak aan geven met sojasaus (en nanami togarashin kruiden en knoflook. Bij de spaghetti kan ik het me door het lage aantal calorieën eens veroorloven om lekker een pasta gorgonzola te maken. Of een pasta met wat parmezaanse kaas, kookroom en rauwe ham Rn groene asperges. Anders moet ik de rest van de dag zo compenseren met m’n calorieën. Mijn gouden tip is even koken met een bouillonblokje. Hoewel op de verpakking staat dat je ze direct kunt gebruiken, worden ze toch iets lekkerder (zachter) wanneer je ze even kookt. Zou inderdaad ook niet aanraden om deze producten ‘zo’ te eten, dan zijn ze vrij smakeloos. Maar met kruiden (en wat lekkere ingrediënten) vind ik ze echt heel prima!

  Reageer
  • Sanzie de Jager 5 jarengeleden

   OMG zoveel spelfouten. Ik kan m’n reactie niet bewerken ? Anyhoe, strekking van m’n verhaal is duidelijk denk ik. Damn you autocorrect.

   Reageer
 50. Kla 5 jarengeleden

  Grappig dat dit als “dieetvoer” wordt gezien. In Aziatische landen staat het overal op de kaart gebroederlijk naast rijstmie, pasta, bahmi etc. Hier wordt er dus anders naar gekeken. Inmiddels gebruik ik het regelmatig en inderdaad moet je het goed afspoelen onder de koude kraan en gebruiken in een lekkere saus. Als je het even in een hete pan opbakt wordt het ook minder glazig, maar ik zie het gewoon als een ander product. Aardappels vergelijk je wat smaak betreft ook niet met rijst of pasta. Ik ben fan.

  Reageer
 51. Monique Brok 5 jarengeleden

  Hoihoi! Ik las je review en wilde hier toch echt graag even op reageren al doe ik dat nooit! Het klopt dat er een hele vieze lucht van het product afkomt, maar het is ook niet de bedoeling im het alleen even af te gieten en kort af te spoelen.. Je giet het af, doet het jn een bak met gekookt water, roert er goed doorheen en na twee a drie minuten giet je het nog een keer af, dat herhaal je nog eens en dan spoel je het in vergiet/zeef af met koud water. Gooi het bij je spagetti of wat dan ook en je hebt wen heerlijke maaltijd! Lekkere structuur, neutrale smaak, geen koolhydraten en ik kan dit met mijn lastige darmen gewoon lekker eten zonder daarna hele erge krampen te krijgen! Ik ben er fan van, maar je moet het gewoon goed bereiden! 🙂

  Reageer
 52. Aikoo 5 jarengeleden

  Beste,
  Koop het met heel der pakken bij de Action en neem het zelfs mee op reis.
  Dunkan dieet verkoopt hetzelfde ,maar veeeeel duurder.
  Ik eet het nu al enkele jaren.Doe het zowat in alles vb soep: noedels of spaghetti. ,in de wok ,Het heeft weinig smaak en ja goed spoelen in een plastic vergiet. De rijst doe ook koud in de yoghurt , kwark enz. knapperig en vult mijn maag goed..Het is gewoon wennen en willen .

  Reageer
 53. jessica 4 jarengeleden

  Nou las ik ergens dat kelp noodles wel weer erg goed voor je zijn? Die hebben ook dit soort voedingswaarden maar zou vooral goed zijn door het jodium gehalte. Echter kan ik nergens het verschil tussen kelp en konjac noodles vinden. Weet jij hier meer over?

  Reageer
  • letitia 4 jarengeleden

   Konjac is een plant op het land en kelp is een wierachtige groente uit de zee. Als je het plantje eens wil zien kan je een klein schepje van de zero rijst nemen en die invriezen, als je er daarna wat kokend water op doet zie je ineens een wit “worteltje” wat je normaal dus in een soort opgezwollen gelvorm eet. (helemaal natuurlijk, geen plastic of iets dergelijks)

   Ik moest ook even wennen aan de textuur en de geur voor het afspoelen. Maar zoals velen al zeggen, als je er een smakelijke saus of specerijen doorheen wokt is het een heel prettig lowcarb alternatief voor bami of rijst. Waarbij ik het juist prettig vind dat het van zichzelf geen smaak heeft! Als je lowcarb kookt zijn er pasta/rijst alternatieven zoals courgette of bloemkoolrijst, maar die hebben altijd ook een beetje smaak van zichzelf. En dan is het dus fijn om een keer te kunnen afwisselen met deze konjac versie.

   Reageer
 54. Kirsten 4 jarengeleden

  Zonet de pasta geprobeerd, en ik moet je zeggen, niet vekeerd als vervanger. Dit maakt het een stuk makkelijker om eens wat anders te eten dan groenten met mager vlees. Zolang je er niet te veel van verwacht (kan ook eigenlijk niet met zo weinig kcal en voedingstoffen), is het prima te doen!

  Reageer
 55. Greetje P.B. 3 jarengeleden

  Ik gebruik al een paar jaar alle 3 soorten, zoals alles moet dit ook lekker maken met groente en of vlees,gehakt ,kip.
  Ikzelf ben er in 1 jaar tijd 35 kilo mee afgevallen,en ik gebruik het nog steeds 3 keer per week.
  Gebruik het ook voor in mijn soep.
  Wat ik nog ff kwijt wil is dit, Er staat dat je het moet afspoelen,dus doe dat dan ook.
  Wie heeft wel eens gewone koude pasta gegeten? Ook hier zit volgens mij geen smaak aan.
  Dus is dat verhaal van marloes niet helemaal eerlijk.
  Ikzelf vind dit echt een gezonde en betere keuze als je wilt afvallen.
  Mijn oma zei vroeger altijd , van een steen kan ik wel een soep maken ,als ik er maar genoeg andere dingen bij in doe. ( jaren 50 hé).

  Reageer
 56. Voeteke 3 jarengeleden

  Goed spoelen, misschien even in gezouten kokend water dompelen en serveren met een lekkere saus.
  Echt niets mis mee en je hebt meteen enkele honderden Kcal uitgespaard.

  Reageer
 57. Melissa 3 jarengeleden

  Hi! Ik vraag me af wat dan precies het verschil is tussen de noodles en de pasta? Aangezien er dezelfde ingredienten inzitten en het er verder ook hetzelfde uit ziet. Zit er enig verschil tussen?

  Reageer
 58. Marcia 3 jarengeleden

  Ik heb zowel de noedels als spaghetti hiervan geprobeerd om gewoon eens te experimenteren, ze stinken inderdaad behoorlijk als je ze eenmaal opent (naar rotte vis om precies te zijn), de textuur valt behoorlijk tegen in tegenstelling tot ‘normale’ pasta en noedels (die ik dus liever eet), en ze zijn ook erg smakeloos, of je ze nou met iets van saus eet of niet.
  Echter nadat ik het had gegeten werd ik de subsequente nacht er behoorlijk misselijk van, zo erg dat ik er zelfs van moest vomeren, terwijl ik zover ik zelf weet niet allergisch of zo ben voor konjac.
  Ik zou daarom dit product zelf dus niet aanraden, maar ja, ieder zijn eigen smaak, hè? (Tenzij je op iets van een ketogeen dieet bent, dan raad ik dit zeker wel aan gezien hier dus geen koolhydraten in zitten.)

  Reageer
 59. Nouchka 2 jarengeleden

  Ik vind het met rode saus zooo lekker…
  maar…. ik word er lichtwlijk misselijk van na een paar uur als ik het heb gegeten en een keer ben ik er zelfs heel goed ziek door geworden…. heb ik een allergie? Is dit zelfs mogelijk? Na de 4e keer ziek te zijn geworden kon ik maar een conclusie trekken en dat waren de noedels…. zo jammer want ik vind ze echt tof

  Reageer
 60. Jelle 2 jarengeleden

  De konjac noodles zijn al vele jaren in gebruik in china en japan , waar ook de plant groeit. Het maken van de noodles is speciaal , in calcium hydroxide , en vandaar de soda-achtige geur. Na spoelen, zoals aangegeven is deze geur weg. Het is een en al vezels. De opmerking over inslikken komt van een oud wets-ding omdat er vroeger ook snoepjes van konjac gemaakt werden , deze smelten niet in de mond zoals gebruikelijke gelatine houdende snoep. Even wat kennis van achtergronden…
  Ik gebruik het , ik heb diabetes en ben voedingstechnoloog.

  Reageer
 61. Selima 2 jarengeleden

  Ben het totaal niets eens met schrijfster van dit artikeltje… Ben sinds een tijdje veganistich maar let ook op mijn inname qua koolhydraten… Ben dus “vegan low carb…”
  En daarbij passen deze spaghetti… Noodles en rijst prima…

  Smaak valt over te twisten uiteraard… Idd… Het stinkt tot je ‘t hebt afgespoeld met water… Daarna is de smaak neutraal en past zich prima aan betreft de smaken van je gemaakte gerechten… Dus niets ten nadelen eigenlijk… Voor de pasta en rijst eet-ster die ik toch wel ben… En ‘t scheelt dus enorm in je calorieën en koolhydraten inname… Overigens kost het vandaag de dag 0.99 eurocent bij de action…

  Reageer
 62. Odette 2 jarengeleden

  Eet dit al 2 jaar vooral verwerkt in een wokgerecht
  Eerst flinkspoelen alvorens het te verwerken is lekker en goed voor een koolhydraten arm dieet

  Reageer
 63. Marco 2 jarengeleden

  Om de negatieve reacties maar even te veranderen, als je zo’n zakje open maakt ruikt het inderdaad naar, na het goed afspoelen is het flink minder, de eerste keer dat ik het naturel proefde is het inderdaad wat smaak loos, dus moet je het toevoegen aan iets kuidigs, een volledig zelf gemaakte kip kerrie (ook de saus zelf maken), dan is het smaakvol. Vanavond heb ik het gebruikt in combinatie met spinazie die ik iets op smaak gebracht met Philadelphia en gebakken kabeljauw, ook dit is erg lekker, en zo past het heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon, want soms komt de bloemkoolrijst ook mijn neus uit

  Reageer
 64. Odette 2 jarengeleden

  Vind dit zeer passend in mijn keto gewoonte super lekker eten na het spoelen zeer lekker en zeker in wok en tangine gerechten 10/10en de prijs bij action super

  Reageer
 65. CYNTHY 2 jarengeleden

  Heel jammer hoe er op dit product geregeerd wordt door ik neem aan iemand die niet goed is met koken. Het is een super product net als tofu met geen of weinig smaak waaraan je elke gewenste smaak kunt toevoegen. Je kunt het na het veelvuldig spoelen heerlijk op smaak brengen met jou geliefde wok, pastasaus of met welke saus en welke smaken dan ook. Roerbak knoflook , gember en gemengde groenten met wat ketjap en oestersaus…doen dan de pasta of het goed afgespoelde en uitgelekte rijst /pasta erbij en warm de boel nog even 5 min open eten maar.
  IK BEN GEWOON EEN EIND GEBRUIKER MAAR MET VEEL LIEFDE EN KENNIS VAN VOEDSEL EN VOEDINGSPRODUCTEN.

  Reageer
 66. Britje 1 jaargeleden

  Beste, ik volg keto dus minimum aan koolh. Deze pasta moet goed gespoeld worden en dan verdwijnt de geur. Het is waar als je het puur proeft dat het juist een elastieken rekker is zonder smaak. Ik kan me er wel mee verzoenen omdat het 0 is in de koolh. , alhoewel ik enorm echte pasta mis wat ik zo graag lust, of eens en lekkere chinees mmm… Maar verboden door de hoge koolh. Spijtig genoeg. Mijn man eet het wel maar heeft dan liever dat ik courgetti gebruik als spagettivervanger. Nu las ik juist een tip. Surf naar ketomarkt en die zouden een spagetti hebben die blijkbaar wel naar spagetti smaakt maar wel iets maar koolh. 6,35 per 100gr. Misschien toch eens proberen want blijkbaar heel lekker, grtjs

  Reageer
 67. Luus 1 jaargeleden

  Mmmm wat mij opvalt is dat boven het artikel staat: Review: is Zero pasta gezond?. Vervolgens reageer je steeds met dat je je mening geeft en je niet hebt gebaseerd op feiten. Dan zou ik, ondanks dat dit artikel al meer dan 5 jaar oud is, de titel aanpassen. Wat je suggereert de gezondheidsvraag te onderzoeken/beantwoorden. Maar dat doe je niet. Je geeft gewoon je mening. Wat hebben we daar aan??

  Reageer
 68. Meander 1 jaargeleden

  Ik weet dat dit al een oude blog is, maar ook ik vind de titel van de blog niet echt recht doen aan de inhoud. Smaken verschillen nu eenmaal, maar dat heeft niets te maken met “gezond” of niet.

  Dat gezegd hebbende… Ik heb vanmiddag voor het eerst de Zero Spaghetti gekocht, en ik was op het ergste voorbereid toen ik de verpakking opendeed. Mede door de afkerende reacties hier door de geur.
  Maar wie dit al vindt stinken die heeft waarschijnlijk nog nooit met Trassi, Vissaus, of Bonitovlokken gekookt/gewokt, en dat raad ik je in dit geval dan ook niet aan.

  Maar net zoals met Trassi, Vissaus, en Bonitovlokken is de geur zo verdwenen wanneer je het even goed verhit. Ik heb het eerst goed afgespoeld, en heb er daarna nog kokend water uit een volle waterkoker overheen gegoten toen het in de vergiet zat. En ik ruik er niks meer van.

  Dan de smaak… tsjah… hetzelfde als kale spaghetti. Door de reacties hier van misselijkheid, en het ‘moeilijk slikken’ op de verpakking heb ik eerst wat kale slierten gegeten voordat ik er mijn saus aan waagde, en ik voel mij nog steeds goed 🙂

  Wat de structuur betreft… ik vind dat rubberachtige nog wel meevallen, en geloof me…. ik ben heel vies van rubberachtig eten. Maar persoonlijk vind ik de structuur lijken op nét iets te al dente spaghetti.
  Ik hou wel van al dente pasta, dus dat ‘nét iets te’ neem ik graag op de koop toe.

  Ik heb een fijne vega saus in de slowcooker zitten met heel veel groente en mijn eigen kruidenmix, dus daar gaat straks de Zero pasta bij in, want ik weet zeker dat dit superlekker gaat worden.

  Zoals ik al zei: Smaken verschillen, maar ik vind het wel jammer dat na 5 jaar nog steeds de titel niet is aangepast. Misschien is het om meer verkeer naar de website te krijgen i.v.m. met de affiliate links, maar met een feitelijke recensie of het inderdaad gezond is heeft deze blog niets te maken.

  Reageer
 69. mobutu 1 jaargeleden

  Een tijdje geleden mijn eerste diabetesprik gehaald, 379, buiten alle proporties. Methformax en diamicron en suiker laten en mijn waarden waren geregeld onder de 120; Op lichtere pillen gezet, nadat ik een tijdje zonder had geprobeerd, waarde terug op 250. Enkel uni diamicron nu dus en ik voel gewoon reacties opkomen op de meeste soorten voedsel. Koolhydraatarm brood gevonden en deze pasta en de reacties blijven uit bij enkel uni dia micron. Het wordt dus allicht mijn basisvoedsel. Heb nog wel een pak basmati liggen en zal om de zoveel tijd wel eens fritten eten, maar ik heb het gevoel dat dit product mij gewoon gaat helpen, voor het eerst reacties weg die er al jaren waren. Gewoon roerbakken in een overheersende saus, pasta smaakt ook min of meer neutraal. En ik heb nog niet de behoefte gehad eraan te ruiken, ik vind de smaak van medicatie sowieso ietsje meer akelig.

  Reageer
 70. Abigail 11 maandengeleden

  Hai Marloes,

  Zit er histamine in de Zero Pasta’s? I.v.m Histamine Intolerantie ben ik hier benieuwd naar.

  Receptje: De Zero Plus Spagetti goed afspoelen in een vergiet en uit laten lekken. 100 Gr Runderrookvlees in wat olijf- of kokosolie krokant bakken. Dan de Pasta toevoegen, 2 eetlepels Zure room, Himalayazout en peper. Goed doorwarmen en serveren met Grana Pardano.
  Misschien krijg je er dan een hapje meer in?

  Hartelijke groet,

  🙋🏼 Abigail

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: