yes repen gezond
| 29 september 2018

Review: YES repen gezond?

Ik loop regelmatig gericht te speuren door de supermarkten, op zoek naar nieuwe producten. Deze ‘YES’ repen liep ik volledig toevallig tegen het lijf. Ik zag ze staan, kende ze niet, raakte nieuwsgierig en mikte 3 varianten in mijn mandje voor een review. In dit artikel lees je wat ik ervan vind.

Het product

We hebben het vandaag over repen die je makkelijk mee kunt nemen naar school of werk, als tussendoortje. Ik ben altijd op zoek naar gezonde snacks die ik al tip kan meegeven aan mijn cliënten, dus ik ben benieuwd. Ik kocht de smaken ‘coffee, dark choc & cherry’, ‘lemon, quinoa & chili’ en ‘sea salt & almond’. Deze maakten mij het meest nieuwsgierig. Ik zag ook nog de smaken ‘beetroot’ en ‘cranberry & dark chocolate’. Van deze laatste zal ik wel de voedingswaarde en de ingrediënten laten zien.

Wat belooft de fabrikant

Op de verpakkingen lees ik verschillende dingen. Op sommige staat ‘no added sugar’, op anderen ‘5g sugar per bar’ en op de notenrepen staat ‘source of protein’. Ook staat er ‘vegetarian’ op, de lemon repen zijn zelfs vegan. Ze zijn glutenvrij en ‘high in fibre’ volgens de pakjes. Daarnaast bevatten ze ‘wholesome ingredients’. Vrij veel beloftes dus. Dat maakt me nog meer nieuwsgierig.

Yes repen review

De ingrediënten 

Coffee, dark choc & cherry: amandelen (28%), geroosterde pinda’s (28%), pure chocolade couverture (12%) (cacaomassa, suiker, mager cacaopoeder, emulgator (zonnebloemlecithine)), cichoreivezels, zonnebloempitten, glucosestroop, honing, gedroogde gezoete kersen (gedroogde kersen (2,5%), appelsapconcentraat), cacaomassa, koffiepoeder, emulgator (zonnebloemlecithine).

Lemon, quinoa & chili: Appelsapconcentraat, appelpuree, gedroogd fruit (appel, citroenschil), dadels, zonnebloempitten, quinoa, Zonnebloemolie, Chilipeperpoeder.

Sea salt & almond: amandelen (42%), geroosterde pinda’s (18%), pure chocolade couverture (16%) (cacaomassa, suiker, mager cacaopoeder, emulgator (zonnebloemlecithine)), cichoreivezels, knapperige sojastukjes (soja-eiwit, tapiocazetmeel, zout), honing, glucosestroop, cacaomassa, zeezout (0,9%), emulgator (zonnebloemlecithine).

Beetroot: Appel (65%) en rode bieten (5%) met amandel (13%)

Cranberry & dark chocolate: Amandelen (30%), geroosterde pinda’s (26%), pure chocolade couverture (11%) (cacaomassa, suiker, mager cacaopoeder , emulgator (zonnebloemlecithine)), cichoreivezels, gedroogde gezoete cranberry’s (7%) (suiker, gedroogde cranberry’s (2%), dextrine (maïsvezel), rijstmeel), eiwitcrispies (soja-eiwit, tapiocazetmeel, zout), honing, glucosestroop, cacaomassa, emulgator (zonnebloemlecithine), aroma.

De repen met citroen en die met bieten bevatten duidelijk minder ingrediënten dan de notenrepen. Deze laatsten bevatten echter ook allemaal relatief herkenbare natuurlijke ingrediënten. Geen kunstmatige toevoegingen.

De voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van de verschillende varianten. De waarden zijn per reep. De notenrepen zijn trouwens zwaarder (35g) dan de lemon en beetroot repen (32g).

voedingswaarden yes repen

Zoals je ziet, bevatten de notenrepen meer calorieën dan de lemon en beetroot repen. Ze zijn echter lager in suikers en koolhydraten, hoger in eiwit en hoger in vezels. Qua voedingswaarde zou ik persoonlijk eerder voor de notenrepen gaan, omdat ik denk van de anderen eerder weer trek te krijgen. De calorieën in de notenrepen zijn vrij hoog voor een snack voor iemand die wil afvallen, maar voor stevige trek onderweg bieden ze wel verzadiging.

Yes repen lekker

De prijs

De repen kosten €3,29 per pakje van 3 stuks. Oeps…dat vind ik best heel prijzig! Ter vergelijking, Nakd repen kosten hetzelfde, maar dan krijg je 4 repen per pakje.

De smaak

De reep met lemon vind ik heel apart qua structuur. Een beetje nattig met stukjes quinoa. Klinkt aantrekkelijk, right!? 😉 De notenrepen zijn lekker. Die met zeezout is echt goddelijk! lekkere chunky stukjes noten, chocolade en een beetje zout, love it!

Mijn conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over deze repen. De lemon repen vind ik persoonlijk dus gewoon echt niet lekker. Ze bevatten echter wel wat minder calorieën dan de notenrepen. Deze laatsten zijn naar mijn idee iets voedzamer en vullen denk ik langer. De smaak is goed en de ingrediënten zijn natuurlijk. Wat dat betreft ben ik enthousiast. Het grootste nadeel is dat ze best wel heel prijzig zijn naar mijn idee.

Ik kan me best voorstellen dat ik de sea salt & almond repen nog eens zou kopen. Bijvoorbeeld als ik weet dat ik een lange dag onderweg ben en op zoek ben naar een vullende snack die ik makkelijk kan meenemen. In dit geval vind ik ze prima! Voor een dagelijkse snack vind ik de hoeveelheid calorieën wat aan de hoge kant (zeker als je wilt afvallen!). 250ml magere kwark met 100g aardbeien zou bijvoorbeeld meer vullen met minder calorieën. Die kun je echter niet zo makkelijk meenemen…deze repen wel.

Een gemengd gevoel dus, maar ik ben overdonderd door de heerlijke smaak van de sea salt & almond repen :). Ze hebben toch een beetje mijn hart verovert. De anderen vergeet ik denk ik gelijk weer.

Groetjes, Marloes

Ben jij nieuwsgierig geworden? Of laat je ze liever liggen?

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram