Gezonde producten Pasta Voeding

Review: Vezelrijke Pasta van Honig

Door

Honig vezelrijk pasta 1

Volkoren pasta is een stuk gezonder dan normale (witte) pasta, het bevat namelijk meer voedingsvezels die positief werken voor de darmen en je langer een vol gevoel geven. Lang niet iedereen vind volkorenpasta echter lekker, vooral kinderen houden meer van witte pasta. Bij Honig vonden ze daar een oplossing voor. Pasta die eruit ziet en smaakt als witte pasta, maar evengoed veel vezels bevat. Ik was benieuwd en testte hem voor jullie!

Dit artikel is niet gesponsord, ik was gewoon erg nieuwsgierig naar het product! Dat verandert trouwens nooit mijn mening over een product :).

Het product
Ik vertelde het al in het intro. Dit is pasta die eruit ziet en smaakt als normale pasta, maar meer vezels bevat. Zo heb je dus de goede voedingswaarde van volkoren pasta en de smaak van witte pasta. Voor veel mensen zal dit een voordeel zijn. Je hebt de varianten macaroni, spaghetti en penne. Ik ging voor de laatste variant.

Wat belooft de producent
Op de verpakking staat ‘extra vezels’ en ‘lekkere smaak’. Achterop staat nog dat het met deze pasta gemakkelijk is om veel vezels binnen te krijgen. Kort en bondig dus. Verder vind ik geen gezondheidsclaims.

Collage pasta vezelrijk1

De ingrediënten
Hierboven zie je de ingrediënten, tarwegriesmeel en tarwevezels. Niets raars dus, er zijn simpelweg wat extra vezels aan de pasta toegevoegd. Goede oplossing!

De voedingswaarde
In de tabel hieronder vergelijk ik normale pasta met volkoren pasta en deze vezelrijke pasta. Ik ga daarbij uit van 100g droog product.

Voedingswaarde.jph

Zoals je kunt zien, is de voedingswaarde van deze pasta helemaal goed. Hij is zeker vergelijkbaar met die van volkorenpasta, met zelfs nog wat extra vezels.

Wat ik me wel afvraag, is of hij evenveel vitamines en mineralen bevat. Volkoren pasta is namelijk gemaakt van een hele graankorrel, waar alle goede stoffen nog in zitten. Deze pasta is eigenlijk gewoon witte pasta met apart toegevoegde vezels, ik kan me dus voorstellen dat hij daardoor iets minder vitamines en mineralen bevat. Dit zal echter nooit minder zijn dan in normale pasta.

Ook vraag ik me een beetje af of de vezels die zijn toegevoegd, een gelijke positieve werking zullen hebben als de vezels die origineel in een product zitten. Maar ook hier weer, het zal nooit minder zijn dan bij normale pasta :).

De prijs
Ik betaalde €1,39 voor een pak van 500g. Dit is niet heel veel duurder dan normale pasta van A-merken naar mijn idee. Natuurlijk kun je pasta veel goedkoper krijgen als je voor de budgetmerken gaat, maar ik vind deze prijs niet slecht. Zeker voor volkoren pasta, zal je al snel hetzelfde betalen.

Pasta vezelrijk2

De smaak
Ik vind de smaak prima, inderdaad gewoon als normale pasta. Waar ik wel een beetje moeite mee heb, is de structuur. Ik vind deze pasta duidelijk sneller uit elkaar vallen dan normale of volkoren pasta. Ook heeft hij naar mijn idee wat minder ‘bite’. Ik houd ontzettend van volkorenpasta, die vaak iets steviger is dan normale pasta. Dat zorgt er naar mijn idee voor dat ik langer een vol gevoel houd. Dat miste ik bij deze pasta. Op de verpakking stond dat ik hem 10 minuten moest koken, ik heb hem al na 8 minuten gestopt, omdat ik hem al enorm zacht vond worden.

Mijn conclusie
Ik vind dit een perfecte oplossing voor mensen die niet van volkorenpasta houden, maar toch graag de voordelen willen hebben van de grote hoeveelheid vezels. Ik blijf zelf echter toch bij mijn volkorenpasta. Als ik zin heb ik witte pasta, wat niet heel vaak voorkomt, dan ga ik voor de normale variant. Ik vind de bite en de structuur van volkorenpasta fijner, daarnaast houd ik er langer een vol gevoel van dan van deze pasta.

Kortom, voor sommigen misschien een goede oplossing, maar niet voor mij :).

Groetjes, Marloes

Ken jij deze pasta? Ga je hem proberen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Lilian 6 jaargeleden

  Onze kinderen hebben nooit anders dan volkoren gekregen. En ik vind het veel lekkerder dan de witte pasta.

  Reageer
 2. Agnes 6 jaargeleden

  Dit is echt een van mijn meest favo artikelsoorten????????
  Hiervan leer ik echt wat over voeding, gezond eten en genieten van de minder gezonde dingen

  Reageer
 3. Anne 6 jaargeleden

  Ik wil het wel eens kopen en proberen, maar meestal neem ik liever iets wat ik echt lekker vind smaken. want ik eet ook weer niet zooo vaak pasta…

  Reageer
 4. Tamara 6 jaargeleden

  Zelf eet ik het liefst volkoren pasta, maar de kinderen houden hier niet zo van.
  Ik ga deze eens kopen, kijken of ze dit lekker vinden.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik ben benieuwd, ik denk het wel hoor. Het smaakt echt naar witte pasta. Gewoon niks zeggen 😉

   Reageer
 5. Ise 6 jaargeleden

  Goede review! De voedingswaarden zien er goed uit maar toch zou ik zelf ook eerder voor normale volkoren pasta gaan..

  Reageer
 6. Erik 6 jaargeleden

  Witte pasta levert ongekookt 2 gram voedingsvezel per 100 gram, terwijl volkoren pasta 11 gram per 100 gram levert. Honig Vezelrijk levert ongekookt ook 11 gram voedingsvezel per 100 gram, maar bestaat dus voor het grootste deel uit geïsoleerde vezels. Om aan uw totaal te komen kunt u dus maar 2 gram meetellen.
Dus nee, Honig Vezelrijk pasta is niet even gezond of gezonder dan volkoren pasta. En dit geldt voor alle producten waar geïsoleerde voedingsvezels aan toegevoegd zijn.

  Reageer
 7. David 5 jaargeleden

  Wij hebben gisteren bij een familielid de vezelrijke spaghetti gekregen en hadden daarna nog meer flatulentie dan normaal. Als vegetariërs zijn we wel iets gewend op dat gebied maar dit ging duidelijk een stapje verder.
  Waarom vinden fabrikanten het nodig zo te rommelen met een natuurlijk product? Eerst halen ze de natuurlijke vezels, die bewezen gezondheidsvoordelen bezitten, van de tarwe weg, dan voegen ze iets anders toe (iets waar ze kennelijk vanaf willen). Ondanks al dat extra werk kost het eindproduct evenveel als iets echts.
  Ik zal het nooit kopen.

  Reageer
 8. MONIEK 1 jaargeleden

  Weet iemand of de vezelrijke penne nog ergens te koop is? Bij AH en Jumbo alleen spaghetti en macaroni

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.