Review: Teff Meergranenontbijt

Teff2

Ik schreef al eerder een review over het speltontbijt van Zonnatura. Ik kwam tot de conclusie dat ik liever voor havermout ging. Er werd me toen gevraagd of ik ook eens het teff ontbijt uit deze lijn wilde testen, natuurlijk! Het grote voordeel van teff, is dat het geen gluten bevat. Voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) is dat ideaal. Er zijn tegenwoordig ook veel mensen zonder deze aandoening die liever geen gluten eten. Daarom leek het me leuk om dit product onder de loep te nemen.

Het product
We hebben het hier over een ontbijtproduct, op basis van teff. Teff is een graansoort die glutenvrij is. In vergelijking tot normale granen, zijn teffkorrels ontzettend klein. Het fijne aan dit product, is dat het ook koud te bereiden is. Havermout moet je eigenlijk altijd even warm maken, om ervoor te zorgen dat je lichaam het goed kan verteren. Dat is bij dit product niet nodig. Je kunt het dus niet alleen met melk, maar ook met yoghurt eten of zelfs door je smoothie doen. Het doet me qua structuur nog het meeste denken aan brinta. Het is daarmee ideaal voor onderweg!

Wat belooft de fabrikant
Op de voorkant vind ik de termen ‘100% biologisch’ en ‘rijk aan vezels’. Op de achterkant lees ik een verhaal over dat Zonnatura alleen de beste ingrediënten uit de natuur gebruikt. Ik lees verder geen beloftes wat betreft de gezondheid van het product. Fijn! Op deze manier schept het geen verkeerde verwachtingen bij de comsument.

Teff collage1

De ingrediënten
Hierboven zie je de ingrediëntenlijst. Alleen maar graansoorten van biologische teelt, zonder verdere toevoegingen. Dat vind ik super positief. Aan heel veel ontbijtproducten is tegenwoordig suiker toegevoegd, of ze zitten vol andere toevoegingen. Bij dit product is dat dus zeker niet het geval.

De voedingswaarde

Hieronder zie je de voedingswaarde van 100g teff ontbijtgranen. Daaronder heb ik een tabel geplaatst met de waardes van andere ontbijtproducten. Je ziet dat dit ontbijt er super goed uit komt! Het bevat weinig suiker en vet in vergelijking tot de rest. Daarnaast veel eiwit en veel vezels. Heel positief dus!

Teff voedingswaarde

Ontbijtgranen

De prijs
Ik betaalde bij de Jumbo €2,75 voor het pak van 300g. Dit is vrij prijzig als je het vergelijkt met basic havermout, maar vergelijkbaar met bijvoorbeeld luxere crueslisoorten.

Teff1

De smaak
De smaak is basic, inderdaad een beetje zoals brinta. Je kunt zelf smaak toevoegen door toppings te gebruiken. Ik vind het lekker, zowel koud als warm. Maar je moet dus geen zoet ontbijtje verwachten :). Een beetje fruit toevoegen doet wonderen!

Mijn conclusie
Ik vind dit een heel leuk product. Persoonlijk houd ik het bij mijn basic havermout, omdat die gewoon veel goedkoper is. Ik vind de smaak van teff (net als die van havermout) niet heel speciaal, je moet eigenlijk zelf smaak toevoegen door te werken met fruit, noten, kokos of andere toevoegingen. De voedingswaarde is écht heel goed, maar ik vind dit van havermout ook prima. Dit product zou ik zeker aanraden aan mensen die geen gluten (kunnen) eten! Omdat je het ook koud kunt gebruiken, is het super makkelijk voor zowel thuis als voor onderweg. Kortom, voor die doelgroep ben ik mega enthousiast over dit ontbijtje.

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen? Waar wel/niet?

9 reacties

 1. Graag eem revieuw over 100 % pindakaas of notenpasta zijn dit vleesvervanger s en zijn ze gezond of juist dikmakers?
  Als je op de lijn bent en.of wilt afvallen ? Wat is een normale portie

 2. Wat is mais gries is dit volkoren ???
  Is dit ontbijt sowieso 100 volkoren of niet door de rijst boekweit en maisgries??

  Is de spelt variant wel 100 % volkoren ?

  Bij de havermout dtast volkoren havervlokken maat is dit ook bij de teff en spelt variant ?

 3. Onze dochter van 15 heeft lactose intolerantie en reageert heftig op gluten.
  Nu zie ik teff ontbijt van zonnatura … heeft iemand ervaring om dit klaar te maken met water? Of heeft iemand een andere optie?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram