| 15 december 2015

Review: Sultana GoodMorning

Sultana2

Ik ben altijd op zoek naar producten die ik nog niet ken. Vooral producten die beweren makkelijk, gezond én snel te zijn, wekken mijn interesse. Zo ook deze havermoutsticks ‘Goodmorning’ van Sultana. A ‘great start of your day’. Ik ben heel benieuwd naar deze ontbijtbiscuits, want gezond ontbijten is voor heel veel mensen lastig. Hoe makkelijk zou het zijn om mijn cliënten een gezond en makkelijk product te kunnen aanraden!? Ik testte ze voor jullie…

Het product
We hebben het hier over ‘havermoutsticks’ van sultana. In een verpakking zitten vijf zakjes met twee sticks die aan elkaar zitten. Op de verpakking staat dat ze makkelijk deelbaar zijn, dit is inderdaad het geval. Ik kocht de variant Golden Syrup, maar ze zijn er ook in de smaak Cranberry en in de smaak Kaneel. Deze sticks zou je volgens de fabrikant prima kunnen gebruiken als je ‘s ochtends geen tijd hebt om voldoende te eten. Een soort ontbijtvervanger dus.

Claims

Wat belooft de fabrikant?
Zoal je hierboven ziet, staan er heel wat claims op de verpakking. Onder andere dat het smakelijke en knapperige sticks zijn die je kunt nemen als je niet voldoende heb gegeten in de ochtend. Daarnaast dat ze vol zitten met havermout en granen en daardoor lekker vullend zijn. Bovendien bevatten ze alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen, zijn ze een bron van vezels en zitten en vitaminen en ijzer in. Van deze sticks krijg je volgens de fabrikant een ‘GoodMorning’.

De ingrediënten
Hieronder heb ik de lijst met ingrediënten geplaatst van de golden syrup variant. Het valt me direct op dat het vierde ingrediënt suiker is. Ook zit er nog invertsuiker stroop in. Tenslott natriumcarbonaat, dit is normaal bakpoeder. E472e zijn glyceriden van vetzuren veresterd met acetylwijnsteenzuur. Dit e-nummer kan mogelijk van dierlijke oorsprong zijn, vegetariërs moeten dus even opletten.

Ingrediënten

De voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde van dit product per koek. Ik vind dat het inderdaad veel suiker bevat en relatief veel slechte vetten (VV= verzadigd vet). Voor de kleine hoeveelheid en voor een koek bevat het product inderdaad vrij veel vezels, dat moet ik toegeven.

Voedingswaarde

De prijs
Ik betaalde €1,99 voor een pakje waar 5 biscuits in zitten.

De smaak
Ik vind de koeken erg lekker, maarja….wat wil je ook anders als zoetekauw met zoveel suiker. Ze zijn lekker knapperig en zoet maar hebben toch echt een havermoutsmaak. Nee, op de smaak kan ik echt helemaal niets aanmerken. Alleen misschien dat het voor mij niet smaakt naar een ontbijtje, maar naar een zoet tussendoortje. Ik krijg door zoete producten overigens vaak meer zoete trek…wat mij betreft is de smaak dus een nadeel.

Sultana1

Mijn conclusie
Wat mij betreft is dit zeker geen goede vervanging voor een gezond ontbijt. Te veel suiker en te veel verzadigd vet. Bovendien weinig eiwit en weinig vezels in vergelijking tot een écht gezond ontbijtje. Ik raad trouwens altijd aan om wél tijd te nemen voor het ontbijt, ik vind dat zo belangrijk! Als je toch snel moet, kun je naar mijn idee beter gaan voor overnight oats of een zelfgemaakte smoothie met vezels.

Helaas, het had zo mooi kunnen zijn.

Groetjes, Marloes

Kende jij dit product? Zou je het gebruiken?

8 reacties

  1. Ai, wat een misser dan zou ik toch liever gaan voor echte havermout, warm of koud.
    Misschien zijn de koekjes wel zelf te maken en dan veel gezonder doordat je zelf kunt bepalen wat je er in stopt..

    xx

  2. Erg veel suikers inderdaad voor zo’n reepje. Dit zou ik dus nooit gebruiken als ontbijt (of welke maaltijd dan ook). Dan neem ik liever mijn eiwitshake met havermout 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram