| 28 mei 2015

Review: Spa Bruisend

BRANDNEW_nieuws_Spa_Bruisend__Grapefruit_Cassis_1

Door Anneloes: Laatst viel mijn oog op iets wat mij heel erg aansprak, namelijk de nieuwe smaakjes van Spa Bruisend. De varianten munt en citroen waren al een tijdje verkrijgbaar in de winkel. De smaken zwarte bes en grapefruit zijn aan het assortiment toegevoegd. In dit artikel ga ik ze beoordelen op hun smaak en maak ik een ranking op basis van mijn ervaring.

Dit artikel wordt niet gesponsord :).

Het product
Spa bruised is een drank wat heel erg lijkt op Spa Rood alleen is er een smaak aan toegevoegd die subtiel naar voren komt. Het is dus een koolzuurhoudende drank en bevat geen calorieën, in tegenstelling tot de Spa en Fruit die ook verkrijgbaar is. Het is een heldere drank die wordt verkocht in 1L flessen en in 0.5L flessen. Niet in alle supermarkten zijn alle smaken en de kleine varianten verkrijgbaar. In de grotere supermarkten maak je de meeste kans om deze te vinden.

Wat belooft de fabrikant?
Op de verpakking van citroen variant staat: ‘Spa Bruisend & Citroen is een verfrissende combinatie van intens bruisend mineraalwater van Spa met een vleugje citroen. 100% Natuurlijk, zonder suiker of andere toevoegingen en 0 calorieën.’
Naar mijn idee is dit positief. Naast koolzuur en wat aroma’s wordt het product verder niet bewerkt.

De ingrediënten
Als we kijken op de verpakking van het product, vinden we de volgende in­gre­di­ën­ten: Kool­zuur­hou­dend Spa® mi­ne­raal­wa­ter (99,9%) met een vleug­je na­tuur­lijk ci­troen en limoen/ munt en appel/ grapefruit aroma/ zwarte bes aro­ma.

untitled

De voedingswaarde
Net als bij water zit hier verder niets in. De tabellen op de verpakkingen van alle smaken staat bij de macro-nutrienten (dus de kcal, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels) op 0.

De prijs
Voor een 0.5L flesje betaal je bij de AH 0.69 euro. Voor 1L betaal je 1.05 euro.

Mijn conclusie
Persoonlijk vind ik dit een ideaal product. Ik ben dol op Spa Rood, omdat hier voor mijn gevoel meer “smaak” aan zit dan aan kraanwater, maar op den duur is een smaakje aan je drinken ook echt wel lekker en vind ik dit een goede variant. Het enige nadeel kan zijn dat er wel heel koolzuur in zit wat mensen zou kunnen tegenstaan. Bij sommige mensen kan dit zelfs een opgeblazen gevoel veroorzaken. Zelf vind ik dit geen probleem, maar ik snap heel goed dat dit voor sommige mensen niet prettig is. Deze variant heeft niet zo’n zoete smaak als je misschien gewent bent van Spa en Fruit. In Spa en Fruit zit in de meeste varianten toch nog behoorlijk wat suiker. In de Spa Bruisend is dat niet zo,. Ik vind deze eigenlijk nog veel lekkerder dan de Spa en Fruit, omdat ik niet houd van (te) zoete dranken. Dus ik ben erg te spreken over dit product. Daarnaast vind ik het heel handig dat het in een 0.5L flesje en in een 1L fles verkrijgbaar is. Ook 1L fles kan je gemakkelijk meenemen en drink je gemakkelijk leeg. Zo krijg je ongemerkt toch extra vocht binnen, want ik soms nogal vergeet. Wanneer ik een 1L fles bij mij heb, gaat deze hoe dan ook leeg. Ideaal dus.

Mijn top 4
Zoals hierboven genoemd zal ik mijn voorkeur van hoog naar laag benoemen beoordeeld op smaak:

 1. Spa en Bruisend Grapefruit
 2. Spa en Bruisend Citroen
 3. Spa en Bruisend Zwarte Bes
 4. Spa en Bruisend Munt

Ik ben heel benieuwd wat jij van Spa en Bruisend vind en wat jij van de nieuwe smaken vind. Heb jij ook een top 4? Smaken verschillen natuurlijk :). Ik ben benieuwd!

Groetjes, Anneloes

Heb jij de nieuwe smaken van Spa Bruisend al geproefd?

Bron foto 1, 2

27 reacties

 1. Dit is inderdaad een heel leuk product. Altijd maar al dat water kan heel saai worden en dan heb je inderdaad echt eens nood aan een smaakje. De munt had ik al eens gedronken, maar die vond ik niet zo lekker (Verse munt en wat limoen bij gewone spa rood doen is veel lekkerder 🙂 ). Ik ben dus wel benieuwd naar de 2 nieuwe smaken 🙂

   1. Er is ook een nieuwe smaak,cocos,niet overheersende smaak en lekker fris.
    Leuk dat er geen Kcal in zitten.
    ikzelf ben meer fan van de Spa fruit met suiker in.
    maar tussen door om wat meer water binnen te krijgen is deze ideaal!

 2. De munt en citroen dronk ik al een tijdje net als de citroen van bar le duc die twee zijn in smaak niet echt verschillend. En had laatst de grapefruit geprobeerd van spa maar die viel me wat tegen en de zwarte bes ga ik nog proberen

 3. als deze drankjes in een restaurant verkrijgbaar zouden zijn zou ik ze misschien proberen. Nu ben ik nog niet zo enthousiast. Als ik een ander smaakje dan water wil neem ik thee. Die kan ik in allerlei smaken maken en is voor mij genoeg.
  Wel bedankt voor het artikel. Ik kende de producten nog niet nl

 4. Drink al jaren de variant met citroen. Ga de nieuwe smaken gauw uitproberen. Die met munt was het niet voor mij, drink dan liever thee met munt.

 5. Ik drink ook geen frisdrank alleen water en thee en af en toe vind ik spa rood lekker voor de afwisseling. Nu heb ik de bar le duc met citroen ontdekt. Echt heel lekker fris, geen toevoegingen idd en een stuk goedkoper dan spa (58 cent voor een fles) maar verder volgens mij gewoon hetzelfde.

 6. Ik heb munt en de nieuwe smaken nog niet geproefd, maar ik vind het naar verhouding (met kraanwater) ook duur.
  Wanneer ik geen flesje mee heb genomen uit huis zou ik dit wel kunnen kopen. Ik koop nooit koolzuurvrij water om de bovenstaande reden.
  Thuis heb ik nu al een week of drie een fles bronwater staan met een beetje bubbels (groen) om zelf met citroensap te mengen, maar tot nu toe heb ik er geen zin in gehad en drink ik liever thee of zelfgemaakte ijsthee.

 7. Spa rood vind ik niet lekker maar heb pas die met een vleugje citroen op en dat vond ik wel lekker, de vieze smaak van de Spa rood is er dan net af. Ben daardoor ook benieuwd geworden naar de andere smaakjes. Ik vind prik erg lekker maar drink het nauwelijks vanwege al die koolzuur in je buik en meestal is prik niet bepaald gezond, want cola is dan mijn favoriet.

  1. Water met koolzuur kan ABSOLUUT geen kwaad, TENZIJ je er zeg maar “allergisch” voor bent.. bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel krijgt. Ikzelf ben al een aantal jaren “maagpatiënt” (jup, compleet met bijbehorende dagelijkse medicatie) en ik kan water met koolzuur zéér goed verdragen! Kan zelfs gewoon “plat” water dus TOTAAL niet verdragen voor mijn maag! Dus het ligt er maar net aan hoe je lichaam reageert op een product. Spa Rood vind ik dus persoonlijk ook ab-so-luut NIET lekker. Het heeft een nare zoutige vieze bijsmaak wat ik, vreemd genoeg, bij de goedkopere merken dus NIET proef. Zo heb je bij Jumbo een tray met 6 flesjes gewoon koolzuurhoudend water van 500cl dus 3 liter in totaal voor ongeveer 0,85 ..!! En de smaak is écht super.. géén vieze bijsmaak 🙂

 8. Ik hou het maar bij Spa Rood. Heb net de zwarte bes geprobeerd. Zowel van geur als smaak word ik misselijk. Wie dat ooit heeft bedacht?

 9. Heerlijk zijn spa 1grapefruit – 2 citroen – 3 zwarte bes.
  Totaal niet lekker Munt

  spa rood water heeft teveel bubbels, zoutig idee en is te duur in verhouding tot andere merken spa water met bubbels.

 10. Wat een top uitvinding is het. Ik vind het persoonlijk TE mooi om waar te zijn om het zo maar even te noemen.. 😉

  Ik kan ook bijna niet geloven dat het echt gezond is. Dat het geen kwaad kan en hetzelfde in principe is als spa blauw/kraanwater. Misschien een addertje onder het gras dacht ik, maar…. volgens mij echt niet!?

  Ideaal om te drinken in de zomer 🙂

  Xoxoxo Jill

  1. Ja ik ben dus ook op zoek naar dat addertje onder het gras (er is er bijna altijd wel minstens eentje!) maar het lijkt alsof dit product feitelijk gewoon prikwater is met een van een natuurlijke bron afkomstige smaak en ZONDER zoetstoffen, want DAT vind ik persoonlijk dus het allerbelangrijkste.. ben écht serieus GEEN liefhebber van producten met zoetstoffen..!!!

 11. Waar ik me altijd zorgen om maak, zijn de toegevoegde zoetstoffen. Echter, op de etiketten van deze producten kan ik dus NIETS vinden over toegevoegde zoetstoffen! Dat zou écht ideaal zijn omdat we allemaal weten dat die zoetstoffen allemaal k*verwekkend zijn!

  Ik heb de citroen en zwarte bes gekocht en tot op heden alleen de zwarte bes geproefd. Er zit niet heel veel smaak aan, maar voor mij geen probleem aangezien ik gewend ben om bruisend water te drinken, waar ook geen kcal inzitten (drink eigenlijk nooit gewoon “plat” water).

  Op de website van Spa kon ik deze “nieuwe” 0 kcal drankjes nog niet terugvinden.. vond dat best raar.

 12. Zit geen addertje onder het gras. Totaal geen zoetstoffen. Mijn lijstje
  1 Grapefruit
  2 Citroen
  3 Bes
  4 sinaasappel
  5 appel

  De munt verkopen ze hier niet

 13. spa niet bruisend BlackBerry rasppberry is mierzoet . hierbij is stevia en suiker toegevoegd. het is niet te drinken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram