| 30 juli 2016

Review: Sappen van Sap.je

Sapjes van sapje

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van de eigenaren van Sapje, of ik kennis wilde maken met hun product. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de mail bijna weggeklikt had, ik krijg namelijk ZO veel mails van bedrijven die afslanksappen, detoxsappen en andere sappen aanbieden. Ik wil alleen schrijven over producten waar ik zelf écht voor 100% achter sta, dat kan ik bij dit soort sappen eigenlijk nooit. Toen ik verder ging lezen, werd ik echter enthousiast! Ik wil dit leuke concept graag even aan jullie voorstellen. Helaas is het alleen vooral interessant voor lezers uit Amsterdam en Amstelveen, maar ze hebben mij evengoed ook een glimlach bezorgd :).

Wat is Sapje?
Allereerst, wat een leuke naam is Sapje! Gelijk helemaal duidelijk waar het over gaat, maar toch lekker kort en krachtig. Sapje levert sapjes die geperst zijn met een slowjuicer. Ze zijn gemaakt van biologische producten die geleverd worden door telers uit de buurt. De sapjes worden elke dag vers geperst en de ingrediënten worden direct na ontvangst gebruikt zodat er geen vitamines en mineralen verloren gaan.

Wat ik super positief vind, is dat de sapjes grotendeels uit groenten bestaan, aangevuld met fruit, kruiden en specerijen. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik niet zo fan van het veel drinken van vruchtensappen, omdat ze vrijwel altijd veel (vruchten)suiker bevatten. Deze sappen dus niet, dat vind ik super positief.

sapje

De visie van het bedrijf
Wat ik ook ontzettend leuk vind, is dat het bedrijf niet alleen gezonde sapjes maakt, maar ook écht milieubewust is. De sapjes zitten in glazen flesjes die worden afgeleverd door iemand op een bakfiets. Ze worden vervolgens ook weer opgehaald en gerecycled! Geen CO2 uitstoot door vrachtwagens dus en ook geen overtollig afval.

Is het lekker?
Dan de hamvraag, zijn de sapjes ook te drinken? Hier was ik nog het meest sceptisch over. Ik houd namelijk gewoon écht niet van groentensappen en groentensmoothies. Ik vind het heel belangrijk om veel vitamines, mineralen en anit-oxidanten binnen te krijgen, maar dat doe ik liever door gewoon veel groenten en fruit te eten. Mijn eigen gemaakte groene smoothies zijn nog nooit een succes geweest *hihi*.

Met een opgetrokken neus opende ik het eerste flesje en nam voorzichtig een slokje. Toen nog een….en nog een….ik vond het best lekker!! Ik had 8 verschillende sapjes gekregen, waarvan ik er 6 lekker vond. De andere twee vond ik niet per definitie vies, maar gewoon niet echt mijn smaak. Maar hey, smaken verschillen!

Sapjes

Mijn smaken 
De smaken die ik ontving zijn:

Boost: Chinese kool, witte kool, witte peen, witte biet, appel, komkommer, witte grapefruit, spitskool, venkel, ananas, citroen, yacon, alfalfa, gember, witte kurkuma en munt.
Sunny: Gele peen, gele biet, chinese kool, gele courgette, sinaasappel, gele paprika, appel, citroen, pastinaak, aloë vera, gember, kurkuma en zwarte peper.
Recharge: Spinazie, boerenkool, komkommer, courgette, peer, citroen, romeinse sla, groene kool, paksoi, palmkool, chinese kool, peterselie, snijbiet, andijvie, raapsteel, zeesla en munt.
Power: Tomaat, rode paprika, wortel, appel, limoen, basilicum, kurkuma, dulse zeewier, aalbessen en cayenne peper.
Detox: Spinazie, snijbiet, komkommer, bleekselderij, appel, groene kool, citroen, broccoli, peterselie, gember, zeewier.
Energy: Biet, wortel, appel, paarse bataat, citroen, rode kool, paarse boerenkool, basilicum, gember.
Seasons: Deze is elk seizoen anders, de ingrediënten staan op de site. Deze keer was het komkommer, gele watermeloen, gele biet, appel, ananas, venkel, citroen, witte aalbes en gember.
Fresh: Wortel, appel, venkel, oranje bataat, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel.

Mijn favorieten zijn absoluut Sunny, Boost, Fresh en Power. Deze smaken super fris, je hebt echt direct het idee dat je gezond bezig bent. Detox en Recharge vond ik minder lekker, maar ik moet zeggen dat de munt in Recharge een hoop goed maakt. Ik vond geen van deze sapjes echt vies, terwijl dat bij mijn eigen creaties altijd wel het geval is.

Sap

Hoe werkt het? 
Als je in het goede gebied woont, namelijk rond Amsterdam en Amstelveen (precieze gebied zie website), kun je online de sapjes bestellen. Ze worden bezorgd op een fiets en gekoeld afgeleverd. De flesjes worden dus later weer opgehaald. De sapjes variëren van €3,- tot €4,50 maar je betaalt geen bezorgkosten! Oh en je kunt trouwens ook nog zelf de bezorgtijd kiezen.

Mijn conclusie
Ik vind het gewoon een super leuk initiatief van Sapje! Ik werd er vrolijk van, dus ik besloot erover te schrijven. Ik vind het ook absoluut een prestatie dat ze 8 verschillende sapjes hebben gemaakt van voornamelijk groenten, waarvan ik er niet eentje echt vies vind! De meeste zijn zelfs gewoon echt lekker. Ook wilde ik jullie hiermee inspireren en laten zien wat een leuke, gezonde en milieubewuste bedrijven er tegenwoordig in Nederland zijn.

Hoe leuk is het trouwens om als werkgever in Amsterdam je werknemers af en toe te trakteren op een gezond sapje!?

Ik word hier blij van!

Groetjes, Marloes

Kende jij Sapje al? Zou je het bestellen?

5 reacties

  1. Goed initiatief.
    Ik woon zelf ruim buiten het bezorggebied en vind het als consument wat aan de prijs, maar voor bedrijven vind ik het een prachtig alternatief op de traktatie van een stuk taart of saucijzenbroodje. In Twente is er toch ook wel (agrarische) ruimte voor zo’n initiatief?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram