Review: Quaker VolVezel Cruesli

Bovenaan

Ik ben altijd op zoek naar gezonde variaties van de verschillende maaltijden. Ik weet dat voor velen het ontbijt lastig is. Cruesli is een van de meest favoriete ontbijtjes in Nederland, dit bevat echter helaas veel suiker en vet. Toen ik deze variant in de schappen zag, werd ik nieuwsgierig. De verpakking beloofd namelijk de crunch van cruesli, met minder suiker en meer vezels! Ik nam dit product voor jullie onder de loep.

Het product
Quaker VolVezel Cruesli is een krokante vorm van ontbijtgranen. Het bevat knapperige muesli-bolletjes en crispy flakes. Bij mijn supermarkt hadden ze alleen de variant met noten. Volgens mij is dat ook de enige smaak, ik kon ook op internet geen andere vinden.

Cruesli

Wat belooft de fabrikant?
De voorkant van de verpakking vermeldt dat dit product meer vezels en minder suiker bevat. Ik ga ervan uit dat ze dit hebben vergeleken met de normale cruesli van Quaker. Ook zijn er percentages te zien, namelijk 26% vezels en 78% minder suiker. Dit lijkt dus een flinke verbetering! Op de achterkant staat dat het product een ‘Lekkere krokante volkoren mix is van geroosterde granen en noten’. De fabrikant belooft verder dat het je een verzadigd gevoel geeft en bijdraagt aan een regelmatige stoelgang en een gezonde spijsvertering. Dat klinkt goed!

Collage1

De ingrediënten
Hierboven zie je op de linker afbeelding een lijst van de ingrediënten. Het tweede ingrediënt is glucosestroop, een vorm van suiker! Hoe eerder een product op de lijst staat, hoe meer er in zit. Ik ben benieuwd naar de precieze hoeveelheid suiker! Dat zien we zo…. Oligofructose is een vezelsoort. Ook zit er normale suiker in en een kleurstof die vaak gebruikt wordt in levensmiddelen. Het blijft een bewerkt product, dus het zal meer ‘extra’ ingrediënten bevatten dan bijvoorbeeld muesli of havermout.

De voedingswaarde
Hieronder zien jullie de voedingswaarde van dit product, in een tabel.

Tabel

Hier ter vergelijking een tabel van andere ontbijtgranen, die ik eerder plaatste in dit artikel.

Ontbijtgranen

De prijs
Ik betaalde €2,99 voor een pak van 400g. Ik vind dat niet goedkoop, zeker een stuk duurder dan de gemiddelde prijs van bijvoorbeeld muesli, brinta of havermout.

De smaak
Deze cruesli is lekker krokant en bevat verschillende soorten noten, ik houd daarvan! Het smaakt duidelijk minder zoet dan normale cruesli, omdat er minder suiker in zit. Voor mij is dat geen probleem. Ik doe vaak een stuk fruit in mijn ontbijtje om het iets zoeter te maken, maar ook zonder fruit vind ik dit ontbijtje heerlijk! Maarja, smaken verschillen natuurlijk. Als je altijd normale cruesli eet, zal dit even wennen zijn. Ik verzeker je echter dat dat heel snel zal gaan!

Mijn conclusie
Het product doet het heel goed wat betreft de hoeveelheid suiker, die is best heel laag! Ook zitten er erg veel vezels in het product, dat is super goed voor de darmwerking. Een nadeel vind ik dat het toch nog heel wat vet bevat. Veel minder slechte vetten (VV) dan normale cruesli, maar meer dan in de producten uit de ‘gezonde’ categorie. Er worden gelukkig veel onverzadigde vetten gebruikt, maar ook deze bevatten veel calorieën. Je ziet dat het product daardoor meer energie bevat dan het gemiddelde ontbijtproduct.

Ik vind dit product een goed alternatief voor mensen die anders altijd normale cruesli eten. Het is duidelijk gezonder! Als je echter ook muesli, havermout of brinta lust, dan zou ik lekker hierbij blijven. Als je wilt minderen in de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt, is dit echter wel weer een goede vervanger voor muesli!

Ik ben dus gematigd positief.

Groetjes, Marloes

Ken jij dit product? Ga je het kopen na mijn review? 

15 reacties

  1. Ik was al benieuwd naar dit product! Grappig dat ik er een dag na het zelf zien in de supermarkt bij jou een artikel tegenkom! Ik hou het dus gewoon bij mijn eigen havermout/muesli en spelt vlokken!

  2. Goed om te weten! Ik vind die tabel altijd heel handig.

    Ik vraag mij ook af of Jordans Granola een goede optie is?
    Voor mijn gevoel is het verantwoorder dan Cruesli, maar ik ben bang dat het nog tegenvalt.

  3. Hallo, leuke review van dit artikel! Ik mis nog de verdere verdieping van glucosestroop. Dit is toch het 2e ingrediënt en een vorm van suiker. Ik vind dit zelfs misleidend van de fabrikant. Minder gerafineerd suiker erin verwerken maar meer glucosestroop. Dit hoeft de fabrikant niet te vermelden bij “waarvan suiker”. Lees dus ook goed de ingredientenlijst

  4. Ik gebruik dit product al een tijdje, vanwege de behoorlijk hoge score wat betreft vezels. Ik ken geen product dat meer vezels bevat dan dit. Wel vind ik het soms wat flauw van smaak en voeg ik zelf nog wat fruit of rozijnen toe. Maar bovendien; ik vind de review er erg op gericht alsof je maar één product zou moeten kiezen. Variatie is gezond en je kunt ook producten mengen, vooral bij muesli en cruesli is het zo makkelijk om te mengen en variëren!

  5. Goed product; vind het vetgehalte niet echt een probleem; zeker niet wanneer je het als ontbijtproduct gebruikt. Smeer eens een paar boterhammen met pindakaas en je zult zien dat het vetgehalte best meevalt 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram