review quaker super goodness granola
Gezonde producten Voeding

Review: Quaker Super Goodness Granola

Door

Soms ben ik echt zo’n sucker voor reclames! Ik zag deze nieuwe granola op TV en móest hem gewoon grondig gaan beoordelen. Lekkere, knapperige en gezonde ontbijtgranen klinken namelijk als muziek in mijn oren. Ik neem beide smaakvarianten onder de loep in dit artikel.

Het product

We hebben het vandaag over ‘super goodness granola’ van Quaker, oftwel krokante ontbijtgranen die je kunt eten met bijvoorbeeld yoghurt, melk of kwark. Ik kocht de varianten ‘3 grains, pecans & hazelnuts’ en ‘3 grains, pumpkin- & sunflower seeds’. Het product zit in doorzichtige zakken van 400g.

Wat belooft de fabrikant

Voorop de verpakking staat in het groot: nutri boost. In het Nederlands zegt de verpakking daarover: draagt bij tot een ‘normaal energieleverend metabolisme’. Een aparte claim vind ik dat!  Ook lees ik dat het product een natuurlijke bron is van mangaan, fosfor en vezel. In de Albert Heijn waar ik deze zakken kocht, hing een label dat deze ontbijtgranen 45% minder suiker bevatten. Ik zie dit echter niet op de verpakking niet staan.

De verpakking geeft me in ieder geval wel het idee dat ik goed bezig zou zijn als ik met dit product zou ontbijten. Ik ben benieuwd of ik het daarmee eens ben!

kwark met granola

De ingrediënten

Hieronder de ingrediënten van de twee varianten:

Pecans & hazelnuts: Volkoren havermout (44%), gerstvlokken (26%) [gerstemout, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren)], glucosesiroop, suiker, pecannoten (4%), oligofructose, zonnebloemolie, hazelnoten (3%), quinoa (1%), krokante granenvlokken [rijste- en tarwebloem, suiker], antioxidant (rozemarijn-extract), natuurlijk aroma.

Pumpkin- & sunflower seeds: Volkoren havermout (44%), gerstvlokken (27%) [gerstemout, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren)], glucosesiroop, suiker, pompoenpitten (3%), oligofructose, zonnebloemolie, zonnebloempitten (2%), quinoa (1%), krokante granenvlokken [rijste- en tarwebloem, suiker], antioxidant (rozemarijn-extract), natuurlijk aroma.

Het eerste ingrediënt is een volkorengraan, daar word ik blij van! Er zitten veel ingrediënten in die gewoon herkenbaar zijn, ook dat vind ik fijn. De ontbijtgranen bevatten suiker, maar dat is zo bij vrijwel alle (bewerkte) ontbijtgranen uit de supermarkt (of ze bevatten een vervanger voor suiker). Ik hoop dat de hoeveelheid niet te hoog is!

De voedingswaarden

Dan heb ik natuurlijk ook gekeken naar de voedingswaarden per 100g. Voor de duidelijkheid heb ik ook de voedingswaarden toegevoegd van krokante ontbijtgranen waar ik eerder enthousiast over was, Cruesli volvezel en Bolletje ovengebakken ontbijtgranen.

quaker super goodness granola voedingswaarden

Ik vind de voedingswaarden van de Quaker super goodness granola best ok voor een krokante muesli. In ieder geval beter dan de normale Cruesli van Quaker. Ze bevatten echter wel een beetje meer suiker en minder vezels dan de twee favorieten waar ik mee vergeleek.

De prijs

Ik betaalde per zak van 400g €3,49. Dit maakt deze granola zeker niet de meest goedkope ontbijtgranen die je kunt krijgen, maar ook absoluut niet de duurste. Ik vind de prijs helemaal niet zo gek. Het zal echter wel voor veel mensen boven budget zijn.

Quaker gezonde granola

De smaak

Dan een heel belangrijk puntje, is het lekker!? Ja, ik vind van wel! De variant met pompoen- en zonnebloempitten had bij mij wel érg grote clusters granola die mega hard waren. Beide varianten zijn lekker knapperig en zoet. Te zoet naar mijn ontbijt-smaak, want zoals je weet neem ik minder een minder zoet ontbijtje omdat ik anders de hele dag snaai. Mijn favoriet qua smaak is die met noten, maar beiden vind ik lekker.

Mijn conclusie

De Quaker super goodness granola vind ik best ok voor een granola. Het is zeker niet de beste keuze als het gaat om ontbijtgranen. Pure havermout, muesli en vlokken zonder toegevoegd suiker zijn naar mijn idee altijd de beste keuze. Qua gezonde granola zou ik dus eerder gaan voor de varianten die ik hierboven noemde. Mocht je de de super goodness granola lekkerder vinden, dan kan die naar mijn idee ook prima!

Kortom, niet de allerbeste keuze, maar ook zeker niet de slechtste. Een middenweg-product zou ik zeggen :).

Groetjes, Marloes

Zou jij deze ontbijtgranen kopen na mijn review? Wat is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Sam 4 jarengeleden

    Bedankt voor je eerlijke mening Marloes! Ikzelf twijfelde erover of ik het wel zou gaan kopen. Welke producten vind jij lekkerder dan dit dan eigenlijk? 🙂

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: