Quaker protein oats
Gezonde producten Voeding

Review: Quaker Protein Oats!

Door

Ik stond voor het ontbijtgranenschap om te kijken of ik leuke nieuwe producten zag. Bijna wilde ik teleurgesteld weglopen, toen mijn oog viel op dit pak havermout, dat helemaal in het hoekje stond. Protein oats!? Dat klinkt als muziek in mijn oren! Ik nam het pak mee voor een grondige review en ik vertel je wat ik ervan vind.

Het product

Nadat ik de verpakking goed bekeken had, bleek het te gaan om apart verpakte zakjes havermout met extra eiwit erin, die super snel klaar zijn. Wow! Dat klinkt echt mega interessant. Ik houd namelijk van havermout, maar ik vind het een nadeel dat havermoutpap relatief weinig eiwit bevat. Na mijn trainingen doe ik er daarom vaak een schep eiwitpoeder in om aan 20g eiwit te komen voor spierherstel. Zou dat met dit product opgelost zijn? Ik ben benieuwd!

Je kunt een zakje in ieder geval makkelijk mengen met 190ml water, 2,5 minuut in de magnetron doen en de havermout is klaar.

Quaker eiwit havermout

Wat belooft de fabrikant

Op de verpakking zie ik staan: ‘rijk aan proteïne’ (=eiwit), ‘100% volkoren granen’ en ‘bron van vezels’. Dat klinkt allemaal erg positief. Ik hoop dat ze geen suiker hebben toegevoegd aan dit product. Voor de duidelijkheid zal ik het vanaf nu vergelijken met normale havermout.

De ingrediënten

Normale havermout: (volkoren) havermout

Quaker protein havermout:  volkoren havermout, soja-eiwit.

Wow, daar word ik blij van! Er is letterlijk alleen plantaardig eiwit toegevoegd.

De voedingswaarde

Hieronder de voedingswaarde van 100g normale havermout, vergeleken met 100g protein havermout. Ik heb ook de voedingswaarde van bereide havermout toegevoegd, 37,7g (of 1 zakje) met 190ml halfvolle melk, zoals op de verpakking staat.

Protein havermout voedingswaarde

Hmmm ok…om heel eerlijk te zijn had ik gehoopt dat er iets meer eiwit in zou zitten. De bereide versie bevat 14,8g eiwit, ten opzichte van 11,3g in de normale variant. Als herstelmaaltijd na het sporten wil ik graag 20g eiwit hebben. Zeker omdat een deel van dit gerecht plantaardig eiwit is, dat minder goed opgenomen wordt dan dierlijk eiwit, vind ik de hoeveelheid wat aan de lage kant.

Quaker havermoutpap

Ervan uitgaan dat 2,5 minuut de juiste tijd was, bleek geen goed idee :). Het kookte over.

De prijs

Voor 8 zakjes protein havermout (=302g) betaalde ik €2,25. Vrij prijzig in vergelijking tot normale havermout. Voor 600g A-merk havermout ben je namelijk normaal gesproken €1,49 kwijt. 500g Albert Heijn basic havermout heb je al voor €0,45.

De smaak

Ik vind deze havermout gewoon vrijwel hetzelfde smaken als iedere andere havermout. Naar mijn idee gewoon prima dus!

Mijn conclusie

Ik vind dit een lichte tegenvaller. Ik had écht veel van dit product verwacht, het klonk allemaal zo mooi. De hoeveelheid eiwit vind ik echter teleurstellend. In combinatie met de hogere prijs, ga ik in het vervolg toch weer voor normale havermout. Ik moet er dan natuurlijk wel eiwitpoeder bij kopen om alsnog een goede herstelmaaltijd te creëren, dus ergens is het prijsargument dikke onzin. 🙂 Ik gooi het dus gewoon volledig op: niet voldoende eiwit in dit product om me volledig te overtuigen. Verder vind ik dit product wel gewoon heel goed bedacht! Alleen dus niet optimaal uitgevoerd.

Groetjes, Marloes

Ben jij wel overtuigd? Zou je deze havermout kopen?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Janne 2 jaargeleden

  Dat de havermout overkookte bij de geadviseerde 2,5 minuut kan liggen aan het vermogen van je magnetron maar ook aan de vorm van je kom. Een diepe, smalle kom kookt eerder over dan een laag, breed bord. Daarom maak ik mijn havermout altijd in een diep bord in plaats van een kom.

  Het heeft natuurlijk ook voordelen om havermout met soja-eiwit te hebben in plaats van de dierlijke eiwitten die misschien gebruikelijk zijn. Als veganisten eiwit tekort komen, zouden ze gemakkelijk normale havermout kunnen vervangen door deze havermout. (Ik ken vrij veel mensen die hun havermout met water maken ipv met melk, voor hen zou het ook wel handig zijn om op deze manier meer eiwit binnen te krijgen.)

  Reageer
  • Marloes 2 jaargeleden

   Hi Janne! Daar heb je helemaal gelijk in. Ik vond de hoeveelheid eiwit echter niet heel veel hoger dan een ‘normale’ havermoutpap. Ik denk dat ook veganisten het beter ergens anders kunnen uithalen :).

   Reageer
 2. Christa 2 jaargeleden

  Ik gebruik zelf eigenlijk altijd de basic havermout van AH; die jij ook al noemt in je artikel. Ik kan niet echt een verschil merken tussen deze en de duurdere varianten. Of heb jij aanwijzingen als foodpro dat deze havermout minder goed zou kunnen zijn? Gewoon nieuwsgierig!

  Reageer
 3. Math 2 jaargeleden

  Per 100gram heeft de eiwit variant twee zoveel eiwitten als normale havermout, dat is aanzienlijk. Eén zakje is echter te weinig het verschil te maken. Ik eet na het sporten soms (als lunch vervanging) twee zakjes met 200ml kwark (en een beetje water) wat noten en fruit. Dat komt neer op zo’n 40 gram eiwit zonder (soms) chemische eiwitpoedertjes.

  Ik vind gewone havermout overigens wel lekkerder. Meer bite en meer smaak.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: