Review: Quaker Havermout Granola Flakes

Quaker havermout granola

Vriendin Rasheeda sleepte me laatst mee naar een specifieke Albert Heijn in Groningen (voor de Groningers: die op de Vismarkt in de Korenbeurs). Daar ging een wereld voor me open, wat ontzettend veel leuke nieuwe ontbijtproducten! Ik besloot er dan ook een heel aantal mee te nemen om te testen, omdat ik weet dat jullie dat altijd leuke artikelen vinden. Vandaag de eerste uit de reeks, de Quaker Havermout Granola Flakes

Het product
Quaker Havermout Granola Flakes is een ontbijtproduct. Je kunt het mengen door yoghurt, kwark of melk. Eventueel kun je een topping naar keuze toevoegen. Je hebt ook de variant Quaker Granola Original. Deze bevat alleen crunchy stukjes. De flakes variant die ik heb, is een mix van crunchy stukjes en knapperige flakes.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking is de lezen dat het product vezelrijk is en gemaakt is van 90% volkoren granen. Dit is positief in mijn ogen, want vezels geven je lang een verzadigd gevoel en stimuleren een goede darmwerking. Verder staat er een kort verhaaltje op het pak, waar onder andere in te lezen is dat de haver geroosterd is voor een krokante bite.
Niet teveel claims wat betreft gezondheid dus, dat vind ik altijd wel een goed teken. Sommige beweringen kunnen namelijk te grote verwachtingen scheppen.

Collage1

De ingrediënten
Op de linker afbeelding hierboven zie je de ingrediëntenlijst. Het tweede ingrediënt is glucosestroop, een vorm van suiker. Het vierde ingrediënt is suiker. Hoe eerder een ingrediënt in de lijst staat, hoe meer erin zit. Ik ben dus benieuwd hoeveel suiker dit product precies bevat….daarover later meer. Ook zit er nog suikerstroop, honing en melasse in, ook dit zijn vormen van suiker.

Ascorbylpalmitaat is vitamine C gekoppeld aan palmitinezuur, dit is niet schadelijk. Tocoferol extract is een vorm van vitamine E, ook dit is dus niet schadelijk. Ik vind de ingrediëntenlijst redelijk goed, maar ik maak me ‘zorgen’ over de hoeveelheid suiker. De voedingswaarde zegt meer daarover.

De voedingswaarde
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit product in een tabel. Daaronder heb ik een tabel gezet met andere bekende ontbijtproducten, zodat je ze kunt vergelijken.
Voedingswaarde

Ontbijtgranen

De havermout granola meer suiker dan brinta of havermout, maar minder dan cruesli, all bran en zelfs minder dan muesli! Ook de hoeveelheid vet is heel acceptabel en duidelijk veel minder dan in normale cruesli. Als ik héél kritisch ben, zou ik graag iets meer eiwit en vezels willen zien, maar dat gaat om kleine hoeveelheden.

De prijs
Ik betaalde €2,39 voor een pak van 400g. Ik vind dit heel redelijk! Het is in ieder geval goedkoper dan andere luxe ontbijtgranen van Quaker. Natuurlijk is basic muesli of havermout een stuk goedkoper.

Quaker havermout granola2

De smaak
Ik vind het heerlijk! Super krokant en de combi van flakes en crunchy stukjes vind ik ontzettend fijn. De ontbijtgranen hebben een licht zoete smaak, maar niet té. Verder zit er niet een heel speciale smaak aan, gewoon graan-achtig.

Mijn conclusie
Ik ben enthousiast over dit product! Het bevat relatief weinig suiker, ondanks dat de ingrediëntenlijst anders doet vermoeden. Het bevat ongeveer evenveel vet als normale muesli en zelfs iets minder slechte vetten. De hoeveelheid voedingsvezels is ook heel acceptabel en misschien nog wel het meest belangrijk….het is lekker! Mijn nummer 1 gezonde vorm van Cruesli was tot nu toe Quaker Complete geroosterde granenmix, maar de Quaker Havermout Granola komt daarnaast te staan. De hoeveelheid suiker is ongeveer gelijk maar het bevat minder vet. De complete geroosterde granenmix bevat meer eiwit en vezels, vandaar de gedeelde eerste plaats.

Ik hoop dat ik je weer een nieuw ideetje heb gegeven voor een gezond ontbijt. Stay tuned voor meer ontbijtproducten, want die komen er zeker aan!

Ga jij dit product kopen na mijn review?

11 reacties

  1. Wat grappig. Iedereen die wel eens in het centrum van Groningen is geweest kent die locatie wel. Mooiste AH pand dat ik ken 🙂

    Ik verbaas me ook over de voedingswaarde da het zien van de ingrediëntenlijst. Het scheelt natuurlijk ook dat het voor 60% uit granen bestaat. Blijft er ook minder ruimte over voor suikers.

    Hoewel ik het wel raar vind… Er zou meer dan 11 gram glucosestroop in moeten zitten per 100 gram, omdat er van het derde ingrediënt 11% in zit, toch? En dan zit er maar 12 gram suiker in per 100 gram?

  2. Relatief weinig suiker? 12 gram vind ik relatief veel suiker! Glucosestroop, suikerstroop, honing en melasse.. Dit kun je echt niet gezond noemen hoor.

    1. Ik zeg relatief….omdat gemiddelde muesli meer suiker bevat. Naar mijn idee is dit dus een prima keuze voor degene onder ons die niet van de havermout of brinta zijn 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram