Review: Quaker Complete Geroosterde Granenmix

BovenaanQuaker

Lezeres Diana vroeg me laatst naar mijn mening over Quaker Complete ontbijtgranen. Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik gek ben op het ontbijt, ik vond het dan ook absoluut geen straf om op onderzoek uit te gaan naar dit nieuwe product. Ik nam het onder de loep en geef jullie in dit artikel mijn mening.

Het product
Quaker Complete ontbijtgranen is een mix van verschillende graansoorten, onder andere haver, tarwe en gerst. Je hebt twee verschillende varianten, eentje met cranberry’s en eentje met pecannoten en paranoten (die test ik vandaag). Je kunt dit product eten met yoghurt, kwark of melk.

Quaker1

Wat belooft de fabrikant?
Op de verpakking is te vinden dat het product voor 94% uit volkoren granen bestaat. Daarnaast is het volgens de fabrikant vezelrijk, een bron van vitamines en mineralen en bevat het geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen. Verder staan er geen gezondheidsclaims op de verpakking, wat ik heel positief vind! Zo wekt de fabrikant in ieder geval geen verwachtingen bij de consument. Op de achterkant is alleen nog te vinden dat de granen licht zijn geroosterd, voor een ‘krokante goudbruine crunch’. Dit klinkt goed!

Quaker2

De ingrediënten
Hierboven zie je de lijst met ingrediënten zoals die op de verpakking staat. Wat me direct opvalt, is dat het tweede ingrediënt glucose-fructosestroop is (=suiker). Hoe eerder een ingrediënt in de lijst staat, hoe meer er van in zit. Het derde ingrediënt is oligofructose, dit is een soort vezel die positief werkt op de darmen. Verder zit in de flakes wat suiker en bevat het product suikerstroop. Als laatste ingrediënt staat ‘aroma’s’. Wat voor aroma’s dit zijn, is niet duidelijk. De fabrikant is ook niet verplicht om dit te melden. De granen zijn vooral volkoren, dat is prima! Na het zien van deze lijst vraag ik me wel af hoeveel suiker er dan precies in zit, dat gaan we hieronder bekijken!

De voedingswaarde
Ik vergelijk de voedingswaarde van de Quaker granenmix met andere ontbijtgranen. Hieronder eerst de voedingswaarde van Quaker:

Tabel voedingswaarde

En dan een tabel met andere ontbijtgranen, die ik eerder plaatste in dit artikel.

Ontbijtgranen

De granenmix van Quaker komt er qua hoeveelheid suiker helemaal nog niet zo gek uit! De hoeveelheid is ongeveer gelijk aan die van muesli, zelfs nog iets minder. Ook qua hoeveelheid vezels doet dit product het super goed! Na All-bran is dit het product met de meeste vezels. Super positief, omdat vezels je een verzadigd gevoel geven en goed zijn voor de darmwerking. Een minpuntje vind ik de hoeveelheid vet, 9,5g is in vergelijking met andere producten vrij veel. Als we dan echter kijken naar de hoeveelheid slechte vetten (Verzadigd Vet, VV), dan valt het wel weer mee! Ook hier doet het product het weer beter dan muesli. De vetten in Quaker ontbijtgranen zijn dus vooral goede onverzadigde vetten.

De prijs
Ik vind deze ontbijtgranen best prijzig. Ik betaalde namelijk €2,75 voor een zak van 350 gram.

De smaak
Ik vind dit een heerlijk product! Licht zoet, maar niet té. En lekker krokant. Doe hoeveelheid noten vind ik eerlijk gezegd wat tegenvallen, maar dat zou natuurlijk de hoeveelheid vet ook weer een beetje opkrikken.

Mijn conclusie
Ik mot eerlijk toegeven dat ik vooraf niet veel vertrouwen had in dit product. Na een kritische blik ben ik echter een stuk enthousiaster geworden! Het is niet de allerbeste keuze die je kunt maken, maar ik geef dit product absoluut een groene sticker. Voor mij is dit een verantwoord ontbijtje!
Vooral voor fans van cruesli, vind ik dit een super goed alternatief! Het smaakt iets minder zoet dan cruesli, maar wel net zo krokant. Bovendien bevat het veel minder suiker en vet en meer vezels.

Het enige nadeel vind ik de prijs van dit product. Zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld havermout, Brinta of muesli, betaal je flink voor dit ontbijt. Met een zak van €2,75 zal je ongeveer 6-8 ochtenden kunnen ontbijten. Je kunt zelf beoordelen of je dat er voor over hebt.

Ik ben dus enthousiast over dit product. Zeker een aanrader, zeker voor de cruesli-fans onder ons.

Groetjes, Marloes

Ken jij dit product? Ga je het proberen na dit artikel?

27 reacties

  1. Ik ontbijt tegenwoordig met een groene smoothie.

    Ik doe 1 stuk fruit.
    Wat blauwe bessen (een klein handje)
    En diepvries spinazie. 4 of 5 blokjes. (is dit voldoende?)

    Ik wissel af met verse adijvie en boerenkool uit de vriezer.

  2. Ik heb sinds kort de noten&zaden variant van het merk Eat Natural ontdekt, lijkt me wel wat gezonder wat suikers betreft. Het op 1 na laatste ingrediënt is pas suiker, verder alles puur en echt en heerlijk!! Wel wat duurder nog maar dan heb je 500 gram en ik heb het er wel voor over. Maar helaas is gezonde koop helaas wel dure koop, vaak……

  3. Ik had eigenlijk precies de tegenovergestelde conclusie verwacht, maar ben blij met de positieve uitkomst! 🙂
    Alleen een vraagje als ik kijk naar de tabel en wat je erover vertelt: is muesli nog steeds een betere optie, of kun je eigenlijk net zo goed dit nemen?

    Liefs

  4. Was de muesli die je noemt een suikervrije variant?
    Ik durf dit geloof ik niet te nemen. Probeer zoveel mogelijk suikervrij te eten omdat ik nogal reageerde op suiker de laatste tijd.

  5. Ik vind deze té zoet en té duur!
    Ik wissel havermoutpap met goedkope muesli met rozijnen; 8 gram suiker per 100 gram. De suiker is denk ik door de rozijnen.

  6. Hoi!
    Ik heb eigenlijk een vraagje.
    Ik heb een eetstoornis en moet dus aankomen.
    Nu ontbijt ik altijd met havermout (30 tot 40 gram) Maar ik wil wat meer varieren dus wat is dan volwaardig?
    Kan ik yoghurt met cruesli/muesli en een cracker nemen?
    En zijn 2 boterhammen met een cracker dan ook voldoende als je kijk naar de havermout en yoghurt met cruesli/muesli?

    Dan had ik nog een vraagje:
    Wat zijn tussendoortjes die wat meer energie hebben?

    Ik hoop dat u me kunt helpen!!

    Groetjes, Kimberley

    1. Hoi Kimberley, ik kan helaas niet iedereen persoonlijk advies geven via de site. Ik raad je aan om een professional bij jou in de buurt om hulp te vragen als je veel vragen hebt. Om je toch een beetje op weg te helpen, yoghurt met muesli is prima! Ook brintapap of bran flakes zijn goede keuzes. Typ anders eens in het zoekbalkje ‘tips aankomen’ in, dan vind je een artikel met tips!

  7. Hallo,

    Ik eet elke ochtend havermout van Quaker maar de complete ziet er ook erg lekker uit. Kan je dit beter met volle of magere yoghurt doen?
    En is dit net zo voedzaam als bijv. havermout? hoeveel gram moet je doen?

  8. Ik vond het erg lekker maar is in spijkenisse nergens meer te koop ook niet meer bij alber heijn alleen jammer dat er zoveel suiker in deze producten zit

  9. Zo fijn dat je het hebt uitgezocht! Ik eet dit altijd drie keer in de week, maar twijfelde of het wel echt goed voor je was aangezien ze er tegenwoordig zoveel troep in gooien zonder dat heel duidelijk te vermelden! Heerlijk product en ik vindt het zeker het bedrag waard! Ik eet dit trouwens altijd met alpro yoghurt ongezoet! Maar dat is meer omdat ik de groeihormonen wil vermijden in zuivel vanwege mijn acne. Bij de Hoogvliet hebben ze deze muesli soms ook in de aanbieding

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram