| 8 juni 2016

Review PB2 Pindakaaspoeder!

PB2 Review

Ik ga vandaag iets super leuks voor jullie onder de loep nemen, namelijk pindakaaspoeder! Ok…ik ben hier rijkelijk laat mee, omdat dit product eigenlijk al ontzettend lang bekend is. Ik zag het steeds voorbij komen bij andere vloggers en werd nieuwsgierig. Hoe kon ik dit als pindakaas-addict nog niet geprobeerd hebben!? Omdat ik toch een bestelling ging doen bij bodyenfitshop.nl, bestelde ik dit product mee om erover te kunnen schrijven. Dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik was gewoon héél nieuwsgierig.

Het product
PB2 is dus pindakaas die tot poeder is verwerkt. De pinda’s zijn langzaam geroosterd en daarna geperst om 85% van hun vet eruit te halen. Maar wat moet je ermee? Want poeder op je brood is niet echt lekker. Je kunt echter gewoon 2 eetlepels PB2 mengen met 1 eetlepel water, er ontstaat dan pindakaas! Ook kun je het gebruiken door bijvoorbeeld je havermout, in pannenkoekenbeslag, in smoothies, in je yoghurt of kwark, in muffins of cakes en ga zo maar door.

PB2 2

Je kunt PB2 voor zover ik weet, (nog) niet kopen in de Nederlandse winkels. Je kunt het wel online bestellen, bij bijvoorbeeld bodyenfitshop.nl. Je hebt trouwens ook een variant met chocoladesmaak, waar ik stiekem ook nieuwsgierig naar ben.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking staat dat het product ‘85% minder calorieën uit vet bevat’ dan normale pindakaas. Let op, hier staat dus niet dat het ook 85% minder calorieën bevat!! Ook vind ik nog de term ‘All natural’ op de verpakking.

PB2 3

De ingrediënten
Ik moest even goed zoeken op de verpakking, toen vond ik het! In dit poeder zitten geroosterde pinda’s, suiker en zout. Jammer dat er suiker in zit. Ik vind de term ‘al natural’ dan ook eigenlijk een beetje misleidend. Ik zou dan alleen maar pinda’s verwachten.

De voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde van PB2 per portie, vergeleken met die van normale pindakaas. Ik ga even uit van 22g per portie, zo veel pindakaas kreeg ik namelijk uit 12g PB2. Ik voegde dus iets meer dan 1 eetlepel water toe, omdat het anders echt nog klonterig was.

Voedingswaarde

Er zit inderdaad véél minder vet in en daardoor véél minder calorieën. De hoeveelheid suiker in de PB2 zal wel meevallen, want je ziet het niet terug in de voedingswaarde.

De prijs
Voor 184g PB2 betaalde ik €5,95. Ik kan hier 15 porties uit halen. Voor een pot Calvé pindakaas betaal je €1,99 voor 350g. Hier kun je ongeveer 16 van dezelfde porties uit halen. PB2 is dus ongeveer 3x zo duur als normale pindakaas. Als je een grotere pot pindakaas koopt, ben je zelfs nog iets voordeliger uit.

De smaak
PB2 smaakt inderdaad echt naar pindakaas, maar ik vind het een minder sterke smaak hebben dan normale pindakaas. Logisch ook, want vet haalt smaken omhoog. De smaak van PB2 is ok wat mij betreft, komt in de buurt van echte pindakaas. Maar het is toch écht niet the real deal voor mij. Niet zo zeer vies dus, zeker niet! Maar gewoon veel minder lekker :).

PB2 4

Mijn conclusie
Als je heel vaak pindakaas eet en merkt dat je hierdoor niet op gewicht kan blijven, dan is dit echt wel een uitkomst. Je krijgt namelijk écht veel minder vet en calorieën binnen met PB2. Toch zou ik het niet op die manier gebruiken, omdat ik de smaak van 100% natuurlijke pindakaas véél beter vind. Ik doe tegenwoordig geen halvarine meer op mijn brood, ik haal mijn goede vetten dus vrijwel volledig uit vis, noten, pindakaas en avocado. Ik vind het om die reden helemaal niet erg dat mijn pindakaas vet bevat, het is juist goed voor mijn lichaam! Natuurlijk moet ik wel heel erg op de portie letten, wat ik verschrikkelijk moeilijk vind, omdat pindakaas VEEL te lekker is. Ik zou echter niet dit als vervanger kiezen, omdat ik de smaak echt minder vind.

Ik zou PB2 wél gebruiken door mijn havermout of in bijvoorbeeld pannenkoekjes die ik bak. Een beetje een pindakaassmaak vind ik dan super lekker! Ik heb het ook geprobeerd door mijn kwark en in smoothies, dat is minder mijn ding.

Mijn conclusie is dus: een super goed product als je te veel pindakaas eet en je calorieën en vet wilt verminderen. Als je van de smaak houdt tenminste… Dit is voor mij een dealbreaker. *bestelt snel een pot 100% pindakaas met stukjes noot*

Ik hoop dat jullie mijn review leuk vonden!

Groetjes, Marloes

Zou jij PB2 bestellen na mijn review? 

17 reacties

  1. Toevallig! Gisteren een bestelling gedaan bij B&F en vandaag komt mijn pakketje binnen, met daarin… pindakaaspoeder!! Ben benieuwd!

  2. Wow! Ik lust heeeeel graag pindakaas maar ik wil ook graag wat afvallen. Ik durf nu niet zo goed pindakaas in huis te halen omdat ik bang ben dat ik mezelf erin verlies en op alle rijstwafels pindakaas smeer 🙂 en ook op alle crackers en ook op alle boterhammen en oh ja ook af en toe eens met een lepel in die pot…. Binnen 2 dagen is die pot leeg…
    Misschien kan ik dit wel proberen….. Maar nog steeds is het natuurlijk niet de bedoeling het overal op te smeren. Even over nadenken….

  3. Leuke review! Zo met water is het inderdaad niet super lekker. Door de havermout dan weer wel, zeker met nog extra cacaopoeder! Ook over de popcorn heen is het een aanrader. Die pindakaas poeder van huismerk B&F bevat geen toegevoegd suiker en is nog eens goedkoper ook 😀

  4. Het lijkt me voor sommige momenten wel handig, maar ik zou toch niet zonder de echte pindakaas kunnen haha. Wel goed bedacht..

  5. Oeh weer een variant voor mn havermoutje dus, love pindakaas! Heb de reacties gelezen en ga dan de eigen merk variant bestellen ? geen suiker én goedkoper, wat wil je nog meer haha

  6. Die pindakaaspoeder heb ik net in huis, ik ben benieuwd! Lijkt me erg lekker door de havermout. Ik vroeg me af of jij ook ervaring hebt met de zero% syrup (ik heb karamel smaak) van body en fit? Er staat suikervrij, vetvrij en nagenoeg calorievrij maar is dat ook zo? ?

  7. Ik heb hem toevallig ook besteld uit nieuwsgierigheid, maar ik vind hem redelijk zoutig. Ik ben niet zo gewend aan zout. Ik ga ook eens havermout en dergelijke proberen. Ben benieuwd!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram