Review Kellogs Special K Chocolade & All Bran Choco

Review Chocolade ontbijtgranen gezond

Vorige week schreef ik een artikel over pure chocolade. Ook deze week gaan we een beetje door in de chocolade-trend. Ik kreeg namelijk van een van jullie de vraag of ik een review wilde maken van All Bran Choco. Dat leek me een leuk idee, ik besloot het te combineren met een ander gezond ogend chocolade ontbijt. Hoe mooi zou het zijn om een ontbijtje te hebben met chocoladesmaak, dat ook nog eens hartstikke gezond is!?

Het product
Ik beoordeel dus twee verschillende producten voor jullie vandaag. De Kellogs Special K in de smaak pure chocolade en Kellogs All Bran Choco. Beiden zijn dus ontbijtgranen, met een (naar mijn idee) redelijk gezond imago. Je kunt de producten mengen met bijvoorbeeld yoghurt, kwark of melk en eten bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje.

Review Special K Choco

Wat belooft de fabrikant
Kellogs Special K Chocolade: Met vezels en volkorengranen, 9 vitamines en mineralen, ‘met zorgvuldig geselecteerde chocolade’. (Waarop geselecteerd wordt, staat niet op de verpakking) Ook staan alle 9 vitamines en mineralen op de verpakking, met de voordelen erbij.
All Bran Choco: Vezelrijk, met volkorengranen, ‘een uitstekende keuze voor een goede spijsvertering’, ‘een lekker ontbijt’.

Ik kan me voorstellen dat mensen bij beide verpakkingen het idee hebben dat ze een gezonde keuze maken. Ik ben benieuwd of dit ook daadwerkelijk zo is.

Ingrediënten

De ingrediënten
Hierboven zie je een afbeelding van de ingrediënten. Links zie je de Special K en rechts de All Bran. Beiden bevatten volkorentarwe, dat veel vezels bevat. De Special K bestaat echter voor het grootste gedeelte uit rijst, wat aanzienlijk minder voedzaam is. Ook bevatten beide varianten toegevoegd suiker, zowel in de chocolade als in de granen zelf. Ik ben benieuwd hoeveel, dat zien we hieronder.

De vitamines en mineralen zijn bij de Special K trouwens niet extra toegevoegd, het zijn puur de stoffen die van nature in de ingrediënten voorkomen.

Voedingswaarde

De voedingswaarde
Hierboven zie je de voedingswaarde van de twee soorten ontbijtgranen. Ik word er eerlijk gezegd niet heel vrolijk van, zeker niet van die van Special K. Relatief veel suiker en weinig vezels. De All Bran Choco bevat iets minder suiker en een stuk meer vezel, maar het is in mijn ogen nog steeds lang niet optimaal. De voedingswaarde van Quaker Cruesli met chocolade is bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde.

Review All Bran Choco

De prijs
Voor de Special K Pure Chocolade betaalde ik €2,99 voor 300g. De All Bran Choco kostte €3,19 voor 375g. In verhouding is deze laatste dus iets goedkoper, maar het verschil is niet groot.

De smaak
Special K Chocolade: De flakes zijn licht zoet, de combinatie met de kleine stukjes chocolade is heerlijk. Wel echt zoet.

All Bran Choco: Ik moet eerlijk toegeven dat het eerste stukje erg tegenviel. De structuur is erg vezel-achtig en ik verwachtte een stuk chocolade in het midden van ieder stukje. Dit is niet het geval (zie hieronder), waardoor het minder naar chocolade smaakt dan ik had verwacht. Na een paar stukjes wende ik aan de smaak en werd het steeds lekkerder!

Beide varianten zijn flink zoet. Voor mij zijn dit soort dingen echt niet goed om in huis te hebben, want ik eet er snel te veel van.

All Bran Choco gezond

Mijn conclusie
Deze ontbijtgranen zijn gezonder dan bijvoorbeeld chocopops of Tresor ontbijtgranen, maar in mijn ogen geen gezonde keuze. Zeker de Special K chocolade ontbijtgranen niet. De All Bran Choco is iets beter, maar ik zou hem ook niet als gezond bestempelen. Vooral door de relatief grote hoeveelheid suiker die erin zit.

Ga veel liever voor gezondere varianten van ontbijtgranen, zoals bijvoorbeeld basic muesli, havermout, brinta, speltflakes, basic All Bran Flakes, Cruesli Volvezel, of Quaker Havermout Crunchy. Hier lees je meer.

Kortom, niet de meest ongezonde ontbijtgranen die er zijn, maar ook zeker niet de meest gezonde.

Groetjes, Marloes

Heb jij deze ontbijtgranen wel eens geproefd? Wat vind jij ervan?

11 reacties

  1. Ik vind ze superlekker, vooral de special K, maar besef wel heel goed dat ze niet gezond zijn. Ik eet ze dan ook bijna nooit meer. Ik vind ook dat je er heel snel te veel van eet. Als ik Special K met melk at vroeger, dan goot ik gegarandeerd meer dan 30 gram erin.

  2. Chocola bij mijn ontbijt spreekt me niet zo aan. Cornflakes vind ik heerlijk, maar daar moet ik wel aardig wat scheppen van nemen wil ik verzadigd raken. Ik hou het dan liever bij kwark met noten en cranberries of yoghurt met Volvezel en fruit.

  3. Vanochtend na het sporten was ik flink naar in m’n hoofd, duizelig, m’n zicht was verminderd en flinke hoofdpijn. Waar kan dit door komen? Vooral het verminderde zicht vond ik erg onprettig. Is het mogelijk om hier een artikel over te schrijven met tips? Zou me ontzettend helpen!

    Groetjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram