Review: Zijn Kellogs Nourish Ontbijtgranen Gezond?

kellogs-nourish

Mijn hart maakt altijd een klein sprongetje als ik weer een interessant nieuw ontbijtproduct in de schappen zie liggen. Deze keer viel mijn oog op verpakkingen ‘Kellogs Nourish’. Deze ontbijtgranen zien er best gezond uit! Ik vond een variant met hazelnoten, amandelen en pompoenpitten en eentje met chocolade en kokosnoot. Ik nam beiden mee. Zou de variant met chocolade een gezonde vervanging zijn voor chocolade Cruesli? Ik zoek het vandaag voor je uit.

Het product
We hebben het hier dus over ontbijtgranen. Zoals je hierboven al kon lezen, vond ik twee varianten:

  • Hazelnoten, amandelen & pompoenpitten
  • Chocolade en kokosnoot

Beide varianten zijn volgens de verpakking een mengsel van ‘vlokken en clusters’. Ik verwacht een combinatie van krokante stukjes en vlokken. Je kunt dit product mengen met bijvoorbeeld (soja)melk, yoghurt of kwark.

kellogs-nourish2

Wat belooft de fabrikant? 
Op de verpakking staat ‘begin je dag met een goed ontbijt…’. Deze ontbijtgranen zouden een krokante mix zijn van multigraanvlokken, tarwezemelenvlokken en clusters met lijnzaad en zonnebloempitten. Het bevat natuurlijke vezels en zit boordevol smaak.

Niet echt claims wat betreft de gezondheid van het product dus, dat vind ik altijd wel fijn! Zo kun je als consument ook geen onterechte verwachtingen krijgen.

ingredienten

De ingrediënten
Hierboven zie je de lijst met ingrediënten van beide verpakkingen. Links die met chocolade, rechts die met noten. Ik zie bij beiden een aantal vormen van suiker voorbij komen. Ook wat andere toevoegingen en aroma’s. Wat mij betreft is dit niet heel erg schokkend, hoewel ik natuurlijk liever een meer natuurlijk product zie zonder suiker. Onder het volgende kopje, kunnen we beter zien hoeveel suiker er precies in zit.

De voedingswaarde
Hieronder de voedingswaarde van deze varianten ontbijtgranen, per 100 gram product.

voedingswaarde

Om een goede vergelijking te kunnen maken, zie je hieronder een tabel met andere soorten ontbijtgranen. Ik plaatste ze in dit artikel in categorieën wat betreft gezondheid.

Ontbijtgranen

Zoals je ziet, doen beide varianten het lang niet gek! Natuurlijk bevatten ze meer suiker dan bijvoorbeeld havermout, brinta of neutrale vlokken, maar ze zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar met normale muesli! In verhouding tot hun minder gezonde broertje, de cruesli, doen ze het echt heel netjes. Minder suiker, minder vet en meer eiwit en vezels.

De variant met noten is de gezondste van deze twee, die bevat minder suiker en verzadigd vet. Alhoewel het verzadigd vet uit de chocolade variant vooral uit kokos komt, wat geen slechte vetten zijn.

De prijs
Ik betaalde voor beide varianten €3,49 per pak van 330g. Dit vind ik niet heel goedkoop, maar ook niet mega duur. Natuurlijk zijn basic ontbijtproducten veel goedkoper, maar voor de luxe varianten is deze prijs redelijk normaal.

kellogs

De smaak
Tjah, persoonlijk vind ik ze ontzettend lekker. Ik denk alleen niet dat ik dit aan mijn vriend zou kunnen verkopen als ‘chocolade Cruesli’. De doos belooft een mix van vlokken en clusters….ik vind dat er wel érg weinig clusters in zitten. Maar hey, dat maakt het natuurlijk gezond.

De variant met chocolade vind ik het lekkerst. Ik zou echter toch de andere kopen, omdat ik weet dat ik van het chocolade ontbijt snel teveel zou nemen. Bovendien ben ik erg gevoelig voor een zoete smaak. Als mijn ontbijt te zoet is, heb ik de hele dag zoete trek.

Wat ik wel echt een nadeel vind, is dat je de zak even goed moet omschudden voor gebruik. Anders zitten namelijk alle lekkere stukjes op de bodem.

Mijn conclusie
Ik zou beide varianten zeker als gezond beschouwen. Niet het meest gezonde dat je kunt nemen, maar zeker vergelijkbaar met normale muesli en beter dan de gemiddelde krokante muesli. Voor mensen die normale flakes (zoals deze) te saai vinden van smaak, kan ik dit product absoluut aanraden. Ik zou persoonlijk voor de variant met noten gaan, omdat die minder zoet is. Voor de echte chocolade-in-de-ochtend-liefhebber, is de andere variant perfect.

Wil jij een gezonde vervanger voor jouw chocolade Cruesli, dan gaat dit product waarschijnlijk tegenvallen… Ik daag je echter uit om het een periode te proberen. De minder zoete smaak zal zeker wennen!

Ik ben overigens wel verrast! Ik had een iets minder positieve conclusie verwacht, toen ik de producten in mijn mandje mikte.

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen na mijn review?

7 reacties

  1. Nee, ik zou dit niet kopen na jouw review. Niet omdat ik het niet geloof ;-), maar om het feit dat ik dit soort dingen gewoon niet eet. Al moet ik eerlijk zeggen dat die met chocola en kokos mij best lekker lijkt 🙂

  2. Leuk artikel! Ik ga dit ook niet kopen, ik als zoute kauw probeer daar juist van af te komen 🙂 Ik ben bang dat ik het te lekker vind en niet meer anders wil… Dat is mijn gevaar… Wel leuk om te weten qua voedings waarde

  3. Hoi Marlies,

    Ik zou zelf niet voor dit artikel kiezen aangezien er veel meer soorten zijn die veel gezonder zijn.
    Vind het zonde van mijn gezonde sport en eetschema ?

  4. Zelf zou ik ze niet kopen, vind het iets te veel geld. Ik heb die ‘basic’ flakes al en gooi er zelf altijd noten, pitten, zaden, rozijntjes of fruit bij.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram