Basis voor smoothie
| 21 mei 2020

Review: Kant en klare basis voor smoothie

Laatst stond ik voor het diepvriesschap van de lokale supermarkt en viel mijn oog op deze basis voor smoothie. Zoals jullie misschien weten, ben ik niet ontzettend fan van smoothies. Ik eet liever dan dat ik drink :). ALS ik echter een smoothie zou maken, dan zou ik het combineren met een melkproduct (kwark, yoghurt of melk), met havermout of brinta en/of met zaden of noten. Dat is precies wat deze kant en klare variant ook lijkt te bevatten! Ik ben benieuwd…

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord. Dat zou echter nooit invloed hebben op mijn mening.

Het product

De naam van het product zegt het eigenlijk al, we hebben het vandaag over een kant en klare basis voor een smoothie. Het enige dat je zelf nog moet toevoegen is (plantaardige)melk. Ik vond twee varianten, eentje in de smaak banaan/aardbei en eentje in ananas/mango/banaan. Ik besloot de eerste mee te nemen…want de tweede was op #besteredenever

Wat belooft de fabrikant

Op de verpakking lees ik ‘goed voor 2 gezonde smoothies’. Iets ‘gezond’ noemen, vind ik altijd gevaarlijk. Hier kun je namelijk over discussiëren. Ook staat er ‘even in de blender en klaar’ en hoef je alleen maar 350ml melk toe te voegen aan 125g smoothiemix. Tot mijn grote verbazing lees ik achterop dat ze aanraden de smoothiemix 20-30 minuten te laten ontdooien! Huh, hoezo dan ‘even in de blender en klaar’??

De ingrediënten

We gaan kijken naar de ingrediënten van deze smoothie basis. Ik voeg ook die van de andere variant toe. Ik hoop dat er geen extra’s aan zijn toegevoegd.

Basis voor smoothie aardbei/banaan: 30% aardbei, 30% banaan, 20% blauwe bes, 15% magere yoghurt (melk), lijnzaad, water, 0,7% glutenvrije haverzemel, natuurlijk vanillearoma

Basis voor smoothie ananas/mango/banaan:  35% ananas, 35% mango, 15% banaan, 14% avocado, 1% basilicum, citroensapconcentraat.

Pure ingrediënten! Ik word er blij van :). Toch vind ik er in verhouding vrij weinig haverzemelen en avocado in zitten. Het is echt vooral fruit.

De voedingswaarden

Hieronder de voedingswaarden van 1 smoothie van beide varianten. Voor de bereiding gebruikte ik het halve pak smoothiemix en 175ml halfvolle melk. Wat ik opvallend vind, is dat op de verpakking volle melk wordt aangeraden. Ik denk echter dat veel mensen voor halfvol zouden kiezen, vandaar dat ik die in mijn berekening gebruik. Plantaardige melk gebruiken kan natuurlijk ook!

Ik vind dat je in verhouding best veel melk moet toevoegen volgens de verpakking. Ik doe meestal iets minder melk in mijn smoothies.

In dit mega glas zitten 2 porties van de smoothie.

De prijs

Voor 250g basis voor smoothie betaal je €1,99. Volgens de verpakking kun je daar twee smoothies uit halen. Ik vind dat best een prima prijs. Het is wel een klein beetje duurder dan de normale pakjes diepvriesfruit, die beginnen bij €1,39.

De smaak

Ik heb de mix niet laten ontdooien zoals aanbevolen, voordat ik het in de blender mikte…en dat werkte prima. Ik had hierdoor niet minder melk kunnen toevoegen, want mijn smoothie was echt heel dik!

Tjah, ik vind de smaak prima. Vooral omdat lekker dat hij zo koud is. Toch zou ik er zelf echt meer havermout en/of pitten in doen. De verhouding is gewoon net niet naar mijn smaak. Ook ben ik geneigd wat extra kwark toe te voegen in plaats van (een deel van) de melk, voor meer eiwit…maar dan is het hele ‘kant en klaar idee’ natuurlijk weg :).

Voor veel mensen zal hij denk ik niet zoet genoeg zijn. Ik vind dat echter juist wel fijn.

Mijn conclusie

Het is best een leuk idee om dit zo aan te bieden. Ook ben ik enthousiast over het feit dat er geen onnodige toevoegingen in zitten. Toch vind ik het niet een enorme meerwaarde boven het maken van een smoothie met ‘normaal’ diepvriesfruit, havermout en/of pitten. In mijn ogen is dat echt niet zo veel meer werk. Bovendien zal dat bij frequent gebruik goedkoper zijn én kun je dan zelf een verhouding pakken die bij jou past. 1 portie van deze smoothie vind ik echt te weinig voor ontbijt. Als tussendoortje zou het zeker kunnen, maar naar mijn smaak vult het dan te weinig voor de hoeveelheid calorieën die het levert. Als jij wilt afvallen vind ik de hoeveelheid calorieën sowieso aan de hoge kant als tussendoortje.

Kortom, leuk geprobeerd, maar deze zul je niet meer terug zien in mijn mandje.

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen?

5 reacties

  1. Ik heb de andere variant een keer geprobeerd. Was wel lekker, maar eigenlijk had ik hetzelfde; vond het leuk, maar echt voor een keertje 🙂

  2. Het meeste werk vind ik de blender poetsen 🙈 en dat moet je alsnog doen. Dus…Ik maak het lekker zelf. Niet te vaak trouwens….1 keer per week met de laatste, rijpe bananen ofzo….maar dan alleen wat fruit, kwark en melk.
    Ik maak het wat vaker voor mijn dochter van 1 jaar. Nu ze last heeft van de kiezen eet ze soms wat minder en maak ik voor haar graag een shake.. Dat gaat er dan vaak wel nog in.

  3. Ze verzinnen het wel zeg. Ik vind het juist zo handig dat als bananen een beetje te overrijp worden ik ze niet weg hoef te gooien, maar gewoon in de diepvries kan stoppen voor als ik een keer zin in een smoothie heb. Nog wat ander fruit of groente, beetje kruiden en zuivel toevoegen is het werk niet. Blender schoonmaken is het meeste werk, maarja daar hebben ze niks op verzonnen, dus dat moet je toch zelf blijven doen 😉

  4. Nee, niet voor mij… echt zonde van het geld. Met ‘gewoon’ diepvriesfruit maak ik de smoothies precies naar mijn smaak! Echt stukken goedkoper.

  5. Leuk idee, maar goedkoper om zelf te maken. Misschien wel handig als je op vakantie bent. Dat laten ontdooien is waarschijnlijk zodat je blender niet stuk gaat. De meeste blender kunnen dit niet aan. Heb je een duurdere nodig die bijvoorbeeld ook ijs kan crushen :-).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram