Review Sultana Just Good

Review: is Sultana Just Good gezond?

Ik snuffel regelmatig door de schappen van de supermarkt, op zoek naar interessante nieuwe producten. Deze keer viel mijn oog op een compleet nieuw product van Sultana: ‘Just Good’. Zoals je misschien weet, ben ik niet zo’n fan van de meeste ‘gezonde koeken’. Meestal bevatten ze evengoed nog veel suiker. Deze verpakkingen trokken me echter ontzettend aan. De claims beloofden een hoop goeds! Vandaag vertel ik je precies wat ik van Sultana Just Good repen vindt. Is het een gezond tussendoortje? Of toch niet…

Disclaimer: dit artikel is niet gesponsord. Dat zou echter nooit invloed hebben op mijn mening. Eerlijk zijn naar jullie, vind ik namelijk mega belangrijk. 

Het product

Sultana Just Good zijn repen die je kunt gebruiken als tussendoortje. Doordat ze apart verpakt zijn, kun je ze makkelijk meenemen naar school of naar je werk. Elke verpakking bevat vier repen. Ik vond ze in de smaken Cacao & Sinaasappel, Cacao en Hazelnoot en Kokos en Cashew.

Sultana Just Good gezond

Wat belooft de fabrikant

Mede hierdoor besloot ik het product in mijn mandje te mikken. Op de verpakking lees je namelijk de volgende claims: ‘Zonder toegevoegde suikers’, ‘Rijk aan vezels’, ‘100% natuurlijke ingrediënten’, ‘Slechts 7 ingrediënten’ en ‘Het lekkerste van nature’. Dat belooft nogal wat! Zoals je misschien weet, ben ik niet zo’n fan van zo’n rij aan beloftes. Tenzij ze waar gemaakt worden natuurlijk…. 🙂

De ingrediënten

Hieronder de ingrediënten per smaak:

Cacao & Sinaasappel: Dadel, havervlokken, cashewnoten, plantaardige olie (zonebloem), magere cacaopoeder, rozijnen, natuurlijk sinaasappel aroma.
Cacao & Hazelnoot: Dadel, havervlokken, hazelnootpasta, hazelnoten, magere cacaopoeder, rozijnen, plantaardige olie (zonnebloem).
Kokos & Cashew: Dadel, havervlokken, plantaardige olie (zonnebloem), rozijnen, kokosrasp, cashewnoten, natuurlijk aroma.

Wow, ik word hier inderdaad best blij van! Maar 7 ingrediënten per reep en allemaal puur natuur. Ik ben alleen benieuwd wat ze bedoelen met hazelnootpasta…?? Nutella?? Of gewoon gesmashte hazelnoten??

Ik ben benieuwd naar de hoeveelheid suiker en calorieën in een reep…

Gezond tussendoortje

De voedingswaarde

Hieronder de voedingswaarde per reep van 30g.

Voedingswaarde Sultana Just Good

De hoeveelheid calorieën vind ik prima voor een tussendoortje. Ook voor iemand die wil afvallen. De repen bevatten voornamelijk suiker. Daarnaast een klein beetje eiwit en goede vetten. De suikers komen uit natuurlijke producten, zoals dadel en rozijn. Voor je lichaam maakt dit echter geen verschil, suiker blijft suiker.

De prijs

Voor een verpakking van vier repen, betaal je €2,79. Dat betekent ongeveer €0,70 per tussendoortje. Dit is ongeveer vergelijkbaar met wat je betaalt voor andere natuurlijke reepjes, zoals bijvoorbeeld van Nakd. Geen gekke prijs dus, naar mijn idee. Het is uiteraard wel iets duurder dan de meeste soorten vers fruit, verse groenten of andere goedkope snacks.

Gezonde repen

De smaak

Ik vind ze vergelijkbaar met de repen van Nakd. Zoete, zachte repen. Verwacht geen knapperigheid, dat ga je niet vinden. Mijn favorieten zijn de Kokos & Cashew en de Cacao en Hazelnoot. Ik houd nu eenmaal niet zo van sinaasappelsmaak aan koekjes en snoepjes. De cacao geeft trouwens wel een lekkere volle smaak aan de repen.

Mijn conclusie

Ik ben best enthousiast over dit product! Een natuurlijk reep met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Goed gedaan Sultana! Ideaal voor mensen die afwisseling zoeken in gezonde tussendoortjes die ze makkelijk kunnen meenemen.

De repen bevatten echter nog wel flink wat fruitsuiker. Ze zijn dan ook lekker zoet. Voor mij is dit een reden om toch een voorkeur te geven aan andere snacks als vers fruit, verse groenten, een gekookt ei of een volkoren cracker met beleg. De suikers en de zoete smaak zorgen er namelijk voor dat veel mensen meer trek krijgen in zoet gedurende de dag.

Voor de afwisseling echter een super leuk product! Ik ga de reepjes zeker gewoon zelf opeten nu ze in mijn kast liggen. Ze bevatten dus relatief best wat suiker, maar meet vitamines, mineralen, vezels en anti-oxidanten doordat het suiker uit gedroogd fruit komt!

Lang verhaal kort: Naar mijn idee zijn deze repen beter dan bijvoorbeeld de normale sultana’s of de meeste andere gezonde koeken. Ik geef de voorkeur aan snacks met minder (fruit)suiker, maar voor de afwisseling en voor de zoete snacktrek is dit een prima keuze!

Groetjes, Marloes

Ken jij dit product al? Ga je het proberen na mijn review?

 

14 reacties

  1. Goed om te lezen dat het wel meevalt met de calorieën per reep. Vooral de cacao met hazelnoot klinkt lekker, ja. En fijn dat ook deze repen vegan zijn! Als ze een keer in de aanbieding zijn, probeer ik ze, denk ik 🙂 Voor vandaag heb ik mooi een paprika in repen mee. 🙂

  2. oh deze lijken me leuk om eens te testen, ik houd wel van de nakd repen, maar koop ze nooit voor de prijs, maar nieuwe smaakjes zijn altijd leuk om eens te testen 🙂

    ik heb nog een vraagje. ik eet nu plantaardig en veel fruit, groente, koolhydraten en weinig vet. maar nu moet ik voor persoonlijke reden even naar een kliniek waar ik dus ‘gewoon’ zal moeten eten. dus melk, kaas, vegetarische vervangproducten. ik was eerst van plan om de melk niet te nemen, jam op brood, … maar dan denk ik dat ik heel wat tekorten zal doen? naast dat ik me hier niet zo goed bij voel omdat ik er dus bewust voor koos vegan te eten, ben ik ook bang hoe mijn lichaam hierop zal reageren?

    dus lang kort gemaakt, hoe reageert je lichaam als je van hoog fruit/groenten koolhydraten overstapt naar een manier van eten zoals het voedingscentrum aanbeveelt en dus matig fruit, niet te veel groenten (200-300 is weinig voor mij) en een redelijke hoeveelheid zuivel, kaas enzo?

  3. Ik heb de smaken met hazelnoot en sinaasappel gehad en ik vind ze erg lekker. Ik heb de Nak’d repen nog nooit gehad. Smaken deze hetzelfde en en zijn ze qua gezondheid ook vergelijkbaar? Ik heb de Nak’d repen namelijk al vaak zien liggen, maar nog nooit durven kopen.

    1. Ik schrijf mijn artikelen voor mensen zonder aandoening ?. Mensen mét adviseer ik altijd persoonlijk advies. Die zie ik dus alleen in mijn diëtistenpraktijk. Ik kan niet voor iedere aandoeni ng een plek maken in mijn artikelen helaas.

  4. De repen cacao en hazelnoot werden gisteren uitgedeeld tijdens de LadiesRun in Rotterdam. Sommige mensen vonden ze erg vies, maar ik vind ze echt lekker. Ik was wel benieuwd of ze nou echt zo gezond zijn, dus ik ben blij dat jij ze hebt getest 🙂 Ik denk ook dat ik de repen vaker ga kopen, voor na het hardlopen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram