Review huttenkwark gezond

Review: Is Hüttenkwark Gezond?

Ik heb de afgelopen tijd weer heel veel berichtjes van jullie gekregen over een nieuw product dat in de schappen ligt. Het gaat om de ‘hüttenkwark’ van Danone. Dit is een combinatie van hüttenkäse en kwark. Beide producten gebruik ik super graag, toch spreekt de combinatie me op de een of andere manier totaal niet aan. Ik vind het echter altijd leuk om iets met jullie verzoekjes te doen, dus het is tijd voor een eerlijke review!

Het product

Dit is dus letterlijk een combinatie van magere kwark en hüttenkäse (een heel jonge en magere vorm van kaas). Je kunt dit goedje gebruiken als ontbijt en mengen met bijvoorbeeld ontbijtgranen, fruit en/of noten. Natuurlijk kan het ook als snack. Je gebruikt het dus eigenlijk gewoon als kwark. Ik vond het product in twee smaken: naturel en een vleugje vanillesmaak. Ze komen in bekers van 450g.

Wat belooft de fabrikant?

Op de verpakking vind ik: ’16 gram proteïne’. Na beter lezen blijkt dit in een portie van 150g te zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik even dacht dat dit per 100 gram zou zijn, wat me ontzettend nieuwsgierig maakte. Ook staat erop: ‘bevat alleen van nature aanwezige melksuikers (lactose)’. Daar word ik blij van, geen toegevoegd suiker! Verder vind ik geen claims, ik ben benieuwd naar mijn verdere bevindingen…

Danone huttenkwark

De ingrediënten

Danone hüttenkwark naturel: Magere melk, room, zout, melkfermenten,stremsel

Danone hüttenkwark vanille: Magere melk, room, zout, melkfermenten, natuurlijk aroma, stremsel.

Prima ingrediënten als je het mij vraagt. Gewoon natuurlijk en inderdaad geen toegevoegd suiker. Als je niet tegen melk en/of lactose kunt, is dit geen product voor jou. Dit was echter te verwachten. Ik ben tot nu toe in ieder geval positief.

De voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van de twee varianten. Voor de duidelijkheid heb ik ook de voedingswaarden van zowel kwark als hüttenkäse toegevoegd. Hiervan kunnen de voedingswaarden iets per merk verschillen, daarom staat er ‘gemiddeld’ bij.

Voedingswaarde huttenkwark

Zoals je ziet is het echt een beetje een middenweg tussen magere kwark en hüttenkäse, qua hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten en zout. Naar mijn idee gewoon prima voedingswaarden! Lekker veel eiwit, wat mijn inner-sport-freak heel fijn vindt.

De prijs

Je betaalt voor een beker van 450g €2,29. Ik vind dit best prijzig. Voor een basic 500g bak magere kwark ben ik namelijk €0,95 kwijt en voor een basic bakje hüttenkäse van het huismerk betaal je €0,55 voor 200g. We hebben het hier natuurlijk wel over huismerk versus A-merk…maar toch.

huttenkwark met fruit

De smaak

Het valt me niet tegen! Inderdaad een combinatie van hüttenkäse en kwark, maar minder onaantrekkelijk dan ik me had voorgesteld. Het is best lekker fris. Het heeft iets meer structuur dan kwark, door de klontjes van de hüttenkäse. Ook is het iets minder zuur dan kwark. Het vleugje vanille is inderdaad een vleugje. Deze variant is totaal niet zoet. Ik vind dat eigenlijk wel prettig! Verder is de smaak naturel en fris.

Mijn conclusie

Ik vind dit een prima product qua voedingswaarde, ingrediënten en smaak. Toch zie ik persoonlijk niet echt de meerwaarde boven magere kwark. Het bevat iets meer eiwit, maar ook iets meer vet en calorieën. Als je gewoon een iets grotere portie magere kwark neemt, kom je wat betreft hoeveelheid eiwit en calorieën hetzelfde uit. Bovendien is dat een stuk goedkoper!

Ik moet wel toegeven dat de structuur van deze hüttenkwark iets steviger is, wat ik best fijn vind! Ik heb hierdoor de neiging om te gaan kauwen en het ligt zwaarder op de maag, waardoor het iets beter vult. Ook kan de minder zure smaak een voordeel zijn voor diegenen die daar moeite mee hebben bij kwark. M’n darmen lijken er wel een beetje op te reageren, terwijl ik daar bij kwark geen last van heb.

Kortom, een leuk product, maar voor mij geen toegevoegde waarde. Ik houd het bij mijn magere kwark. Dat is echter vooral een persoonlijke voorkeur :).

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product gebruiken na mijn review?

15 reacties

 1. Leuk dat je dit product hebt getest! En wat een fijne, uitgebreide review! Op basis van jouw review ga ik persoonlijk toch ook gewoon voor magere kwark, zeker gezien het prijsverschil 😉
  Trouwens, nog een leuk product om misschien te testen: bij Jumbo verkopen ze nu boon bapao met broodjes die een kleurtje hebben door de 40% groenten. Ben ik stiekem wel benieuwd naar! 🙂

 2. Ik vond deze kwark minder lekker dan ik had verwacht. Met gewone huttenkase kun je zelf ook een geel lekker papje maken: als je een stuk fruit ( bv peer ) mengt met huttenkase en wat vanille eiwit poeder krijg je een soort gezond rijstpapje

 3. Hoi Marloes,
  Ik vind het heel fijn dat je dit hebt gereviewd, ik had eigenlijk wel een beetje verwacht wat de uitkomst betreft. Nee ik ben niet geneigd het te gaan gebruiken, er zijn veel te veel van dit soort producten op de markt! De winkels worden steeds groter de producten steeds meer maar een meerwaarde is vaak niet aan de orde! Ik vind het soms belachelijk wat er allemaal te koop is! Kijk naar het assortiment frisdrank, daar wordt je niet goed van!!!
  Groetjes Conny

  1. Hoi Conny,

   Ik ben het helemaal met je eens. Veel te veel keus in de supermarkt. Belachelijk gewoon. Ik ben daardoor geneigd steeds minder te kopen zelfs.

   groetjes Petra

 4. Hoi Marloes,

  Toevallig ben ik precies op dit moment de huttenkwark met een vleugje vanille aan het eten. Ik ben letterlijk gaan zoeken naar recensies op dit product, want de eerste en de laatste keer dat ik dit gekocht heb. Ik heb niet het idee dat ik echt iets aan het eten ben. Ik vind het smaakloos en die brokken vind ik maar niks. Ik ben dol op huttenkäse, maar huttenkwark komt niet meer in mijn winkelwagentje. Geef mij maar gewoon kwark en gewoon huttenkäse! 🙂

 5. Ik was heel nieuwsgierig maar vind dit echt niet lekker: een heel rare substantie … is dit nu een ontbijtproduct als kwark of broodbeleg zoals huttenkase. Het is het allebei niet en daarmee niets.

 6. Hoi Marloes,
  Gevonden hoor ?
  Het artikel was net in mijn vakantie. Daarom had ik t gemist.
  Ik zou het nooit uitproberen.
  Die klontjes (brrrrr) van die hüttenkäse, daar kan ik niet aan wennen.
  Maar moest wel meteen denken aan Marloes met haar crackers hüttenkäse en de kwarkontbijtjes.
  ?
  Gr. Lian

 7. Het is inderdaad een beetje dubbel: 16 gram per portie?? Je betaalt bij Danone meer voor de naam dan voor het product.
  Zelf vond ik het niet lekker. Hüttenkäse is iets lekkers voor op brood, cracker, toast, etc. maar dit lijkt precies hetzelfde en vanmorgen vond ik het echt niet lekker om er muesli en fruit bij te mengen. Veel te grof. Geen aanrader dus als je kwark in gedachten hebt.

 8. Ik vond het juist wel heerlijk. De eerste hap zonder iets erbij gemengd, dacht ik: ” WAT EEN RAAR ZOUTACHTIG GOEDJE… “, maar toen ik er notenmuesli, rozijnen en een beetje honing bij deed, en dit door elkaar hutselde, kon ik niet meer zonder. Dit was vanaf toen mijn “vaste, nieuwe, zeer voedzame en heerlijke ontbijtje zonder glucosepiek”. De smakencombinatie vind ik ongelofelijk lekker!

 9. Goede, eerlijke review!
  Eén ding vind ik jammer aan dit product: het zoutgehalte. Een halve gram per 100 gram vind ik persoonlijk nogal veel gezien de maximale dagelijkse hoeveelheid 6 gram is en de gemiddelde Nederlander toch al zo’n anderhalf keer zoveel consumeert.
  Ik vind nog één ding jammer aan de huttenkwark trouwens en dat is de textuur. Die vind ik niet prettig. Maar dat is persoonlijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram