muesli van leev

Review: Gezonde Muesli van Leev!?

gezonde muesli van leev

Ja hoor, het is weer zo ver. Ik liep in de supermarkt tegen twee soorten muesli aan die ik nog niet kende. Waarschijnlijk zijn ze nieuw op de markt, want ik kan me niet voorstellen dat ik deze telkens over het hoofd zag. Ik heb het over mueslisoorten van het merk Leev. Namelijk de ‘Vitaal muesli antioxidant’ en de ‘Proteïne sport muesli soya’. Klinkt beiden super gezond! Ik werd nieuwsgierig.

Het product
Het zijn dus twee emmertjes met 375g muesli. De ‘Vitaal muesli antioxidant’ met aronia, acerola en goji bessen en de ‘Proteïne sport muesli soya’ met banaan, hennep en oergranen. Je kunt deze muesli’s gewoon gebruiken als ontbijtgranen en mengen met kwark, yoghurt of melk naar wens. Ik gooi er zelf ook altijd nog vers fruit doorheen.

gezonde ontbijtgranen

Wat belooft de fabrikant
Er staan nogal wat hoopvolle zinnetjes op de verpakking. Ik bespreek ze per variant:

Vitaal muesli antioxidant: 100% eerlijke basis, no. 1 smaak selectie, 100% natuurlijk, ondersteunend voor uw weerstand, een lekkere energierijke start van de dag, rijk aan vitamine C, rijk aan vezels, bron van zink, gezoet met honing.

Proteine sport soya muesli: 100% eerlijke basis, no. 1 smaak selectie, energieke start van de dag, vol natuur, 28% eiwitten per 100g, rijk aan vezels, rijk aan mineralen, 30% minder koolhydraten, zonder toegevoegd suiker, vegan.

Ik vind het nogal wat beloftes. Je hebt zo echt het idee een topproduct in handen te hebben. Ik ben benieuwd of het ook zo is.

leev proteine sport muesli

De ingrediënten
Hieronder de ingrediënten van deze twee muesli varianten:

Vitaal muesli antioxidant: havervlokken*, roggevlokken* 15%, pompoenpitten*, honing*, gepofte quinoa*, gedroogde vruchten* 13% (pruimen*, appel*, aronia* 18%, gojibessen* 14%, sultanarozijnen* (met zonnebloemolie*), gevriesdroogde blauwe bosbessen*), rijstexdrudaat* (rijstmeel*, gerstemoutmeel*, zeezout), kokosvet*, acerolapoeder* 0,3% (gedroogd acerolasap*, maltodextrine*), rijstmeel*, *= van biologische oorsprong

Proteine sport soya muesli: sojavlokken* 72%, gedroogde bananen* 10%, gepelde hennepzaden*, gepofte amarant*, kokosschilfers*, gedroogde cacaobonen* 1,5%, sterk ontvet cacaopoeder* 1,5%, *=van biologische oorsprong.

Ik moet zeggen dat ik heel blij wordt van deze lijsten! Inderdaad vol natuurlijke producten. In de bovenste is honing (en grdroogd fruit) als zoetmiddel gebruikt, de onderste bevat alleen gedroogde bananen die wat zoetheid geven. Verder helemaal geen onnodige toevoegingen, volledig natuurlijk en vrijwel alle ingrediënten zijn biologisch. Ik ben voorlopig onder de indruk!

De voedingswaarde
Dan gaan we ook nog even kijken naar de voedingswaarde van deze jongens…

Ook deze cijfers vind ik heel netjes! De vitaal muesli bevat iets meer suiker, maar zéker niet meer dan een gemiddelde andere muesli met gedroogd fruit. De proteïne muesli bevat inderdaad relatief weinig koolhydraten en suiker, maar veel eiwit en vezels! De hoeveelheid verzadigd vet vind ik wel vrij hoog, dit komt door de cacao en de kokos. Plantaardig verzadigd vet is echter minder schadelijk dan dierlijk verzadigd vet.

Ter vergelijking hieronder gegevens van andere ontbijtgranen (bij nader inzien zou ik de All bran naturel in de middenweg categorie plaatsen).

De prijs
Deze muesli’s zijn wel een stukje duurder dan de gemiddelde ontbijtgranen. Je betaalt namelijk €4,99 voor een emmer van 375g. Eigenlijk ook wel begrijpelijk, omdat vrij dure biologische ingrediënten worden gebruikt.

De smaak
De vitaal muesli vind ik verrassend lekker van smaak. De stukjes gedroogd fruit geven een zoet tintje. De structuur van de ingrediënten is heel verschillend. Er zitten heel gewy stukjes in, maar ook licht krokante stukjes en wat meer droge stukjes. Ik houd van die afwisseling!

De proteïne sport soya muesli zullen veel van jullie denk ik minder lekker vinden. Hij is nauwelijks zoet en de sojavlokken hebben een aparte, haast een beetje muffige smaak. Ik was hierop voorbereid, omdat ik ook graag de proteïn muesli van Body en Fitshop gebruik. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg! Van zoete muesli eet ik juist snel teveel en deze variant zorgt ervoor dat ik langer een vol gevoel houdt.

Leev vitaal muesli

Mijn conclusie
Ik ben enthousiast! Ik vind dit mooie producten. Het enige nadeel is wat mij betreft de iets hogere prijs. Ik zal in de toekomst de proteïne sport soya muesli denk ik nog best wel eens kopen als afwisseling op mijn Body en Fit high protein muesli. Zeker voor mensen die liever niet online bestellen, is dit een goed alternatief! Ze zijn qua voedingswaarde en qua prijs ongeveer vergelijkbaar. De smaak is iets verschillend, ik weet niet zo goed welke mijn favoriet is, ik zou afwisselen! Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik deze muesli’s meer eet voor de voedingswaarde dan voor de smaak. De ultieme lekkere én gezonde muesli voor mij, heb ik nog niet gevonden.

De Vitaal muesli zou ik zeker ook kunnen kopen, alleen uit zelfbescherming ga ik dat waarschijnlijk niet doen. Hij is iets zoeter dan mijn normale muesli’s, waardoor ik sneller geneigd ben meer te eten, of zelfs uit de pot te snoepen. #jadatdoeik

Ben jij echt een fan van krokante muesli, dan is dit niet iets voor jou. Lees dan eens het artikel over gezonde ontbijtgranen.

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen na mijn review? 

5 reacties

  1. Hm, dus die tweede variant is ook vrij van dierlijke producten? Ik zou ze zeker proberen. Mijn man is altijd op zoek naar producten met veel eiwit, hij fitnesst veel. Helaas wordt Leev hier niet verkocht, maar als ik ze tegenkom neem ik ze mee!

  2. Ik vind het altijd zo jammer dat er overal kokos bij in zit, vind dat zo vies,het verpest de hele smaak voor mij.
    Anders leek de sport muesli me wel wat.

  3. Hoi Marloes, ik volg je blog al een tijdje, superleuk! Zou je de havermoutrepen van quaker eens willen reviewen? Bem benieuwd of dat een gezond tussendoortje is. Groetjes, Romy

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram