gezonde chocolade muesli

Review: Gezonde chocolade muesli??

Jeetje wat zijn jullie ontbijtmonsters zeg! Ik kreeg ALWEER een verzoekje voor een review van een nieuwe soort ontbijtgranen. Ik ben dan natuurlijk de beroerdste niet en dook direct de lokale supermarkt in. Ik ging op zoek naar de ‘Goedemorgen knapperige flakes choco sterren’ van Zonnatura. Een gezond chocolade ontbijtje!?!? Mijn interesse is gewekt…

Het product
Door een aantal van jullie werd ik gewezen op de nieuwe chocolade ontbijtgranen van Zonnatura. Ze lijken een beetje op de spelt flakes, waar ik eerder erg enthousiast over was. Je kunt deze ontbijtgranen over je yoghurt of kwark strooien, of met melk eten.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking lees ik onder andere: ‘100% volkoren granen’, ‘70% minder suikers’, biologisch, vullend, voedzaam en lekker en 0% onnodige toevoegingen. Naar mijn idee beloofd dat nogal wat! Ik kan me voorstellen dat je als klant denkt super goed bezig te zijn als je dit product eet. Ik ben heel benieuwd of dat ook zo is.

De ingrediënten
Hieronder de ingrediënten van deze knapperige flakes van Zonnatura. Geen suiker in de muesli, maar wel in de chocoladestukjes. In de muesli zelf zit honing als suikervervanger. Ik ben benieuwd hoeveel, want het lichaam maakt niet zo veel verschil tussen suiker en honing. Verder ven ik wel vrij enthousiast over de ingrediëntenlijst. Veel volkoren en weinig poespas.

De voedingswaarde
In de tabel hieronder zie je de voedingswaarde per 100g van deze ontbijtgranen. Ik moet zeggen dat ik deze best ok vind! Sowieso weinig suiker in vergelijking tot andere soorten ontbijtgranen. De hoeveelheid vezels had ik liever iets hoger gezien, maar hij is ok. De hoeveelheid verzadigd vet had ik liever iets lager, maar ook deze is ok. Best prima dus…niet het allerbeste op de markt…maar zeker een van de betere!

De prijs
Normaal gesproken betaal je €2,89 voor het pak van 200g. Ik trof de choco sterren in de bonus en was €2,19 kwijt. Op zich geen gekke prijs voor een pak ontbijtgranen, maar de meeste verpakkingen zijn wel een stuk groter.

De smaak
Tjah…hier gaat het wat mij betreft ‘mis’. Als je rekent op een chocolade ontbijtje, dan valt dit waarschijnlijk ontzettend tegen. Alleen de zeer sporadisch te vinden chocoladekrullen smaken duidelijk naar chocola. De kleine bolletjes en sterretjes zijn wat mij betreft een hapje lucht. Alleen de flakes zullen je echt verzadiging geven. Lekker crispy, dat wel…maar als je net als ik stevige trek hebt in de ochtend dan is dit denk ik niets voor jou.

Maar hey…smaken verschillen! Dus wie weet ben jij wel mega enthousiast.

Mijn conclusie
Jah….wat moet je zeggen. Ik ben eigenlijk best enthousiast, maar dan in specifieke gevallen. Heb jij kinderen die geen fan zijn van gezonde ontbijtgranen? Dan is dit zeker het proberen waard! Het ziet er namelijk grappig uit met de sterretjes en de stukjes chocolade. Ook mensen die niet zo veel vulling willen ‘s ochtends, kunnen best eens blij worden van deze variant. Verwacht alleen dus geen ultieme chocolade sensatie, want dan zou je wel eens van een hele koude kermis thuis kunnen komen.

Ik zoek echter wat meer ‘bite en vulling’ in mijn ontbijt. Ik kies dus liever voor andere ontbijtgranen. Bijvoorbeeld havermout, brinta, basic muesli of de naturel spelt flakes. Meer gezondere varianten vind je hier.

Groetjes, Marloes

Zou jij deze ontbijtgranen kopen?

7 reacties

 1. deze heb ik ook geprobeert toen ze net uitkwamen, toegegeven, enkel omdat er sterretjes en in de aarbei variant hartjes zaten hahaha

  vond het erg tegenvallen en zeker voor de overdreven prijs! per kilo betaal je het dubbele (14.45 euro) dan voor andere kinder ontbijtgranen (6-7 euro), er zitten geen toegevoegde vitamines in en de smaak is heel vaag, denk niet dat kinderen deze zullen willen als ze de hele zoete variant van kellogs gewoon zijn en word heel snel ‘soppig’. de aardbei vond ik nog net wat lekkerder dan de chocolade, ik heb ze uiteindelijk opgegeten als topping op bananenijs en niet als cornflakes.

  in de albert heijn kan je ook van het merk smaakt gepofte spelt kopen, ook een stuk goedkoper en meer smaak vind ik, ook kan je van het huismerk ah ‘ granen muesli kopen, ook een heel stuk goedkoper en lekkerder, het is geen muesli maar ook eerder een cornflakes.

  en op zich zijn gewone cornflakes (dus die maisvlokken zonder suiker) even goed als deze, maar dan 14 keer goedkoper en knapperiger met de toegevoegde vitamines wat mooi meegenomen is.

   1. ook de maisvlokken zonder suiker?
    kcal: 378
    vet: 0.9
    koolhydraten: 84
    suiker: 8
    eiwitten: 7
    vezels: 3
    + toegevoegde vitaminen (B₁, B₂, B₃/PP, B₆, B₉, B₁₂, D) en ijzer.
    Vitamine D.
    scheel dacht ik niet zoveel als bovenstaande cornflakes? en een stuk gezonder toch dan choco pops. maar die andere die ik opnoemde zijn echt heel goed, helemaal ‘puur’ zonder enige toevoeging, moet je zeker eens bekijken!

    ik ben zoiezo een havermout ontbijter 🙂

 2. Ik hou het lekker bij kwark met noten en kaneel óf yoghurt met Volvezel muesli en fruit. Kan er nu alweer naar uit kijken voor morgenochtend haha

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram