Gezonde producten Voeding

Review: Fruitmoes in een knijpzakje

Door

Fruitmoes1

Door Anneloes: Laatst liepen Marloes en ik door de supermarkt en kwamen deze leuke zakjes met fruitmoes tegen. Zelf had ik er wel eens van gehoord, maar niet nog niet geproefd. De knijpzakjes met appelmoes ken ik daar in tegen wel, maar hier was nog veel suiker aan toe gevoegd. Tijd om deze eens te beoordelen en te vergelijken met echt fruit.

Het product
De fruit knijpzakjes in dit artikel zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn van het eigen huismerk, maar zijn ook in andere merken verkrijgbaar, bijvoorbeeld van Zonnatura. Dit product is gepureerd fruit in een handig zakje om mee te nemen. Het kan handig zijn omdat je er weinig moeite voor hoeft te doen en je het zakje snel leeg hebt. 1 zakje knijpfruit staat ongeveer gelijk aan 1 stuk fruit (100 gram). De fruit knijpzakjes zijn te verkrijgen in de smaken appel- banaan, appel- aardei en appel- peer. De appel- banaan en de appel- aardbei variant beoordeel ik in dit artikel.

Fruitmoes2

Wat belooft de fabrikant?
Op beide verpakkingen staat ‘lekker als tussendoortje’ en ‘makkelijk te openen en hersluitbaar’. De fabrikant belooft niet iets over gezondheid of goede ingrediënten. Naar mijn idee is dat positief, er worden geen prachtige beloftes gedaan die de klant kunnen misleiden.

De ingrediënten
Hieronder zie je de lijst met ingrediënten van zowel de appel- banaan als de appel- aardbei variant. Wat mij opvalt is dat er heel veel fruit in zit, en weinig toevoegingen. Zeker bij de appel- banaan variant zijn alleen antioxidanten en voedingszuren toegevoegd. Bij de appel- aardbei variant zijn naast het fruit ook zuren en natuurlijke aroma’s toegevoegd.

Ingredienten

De voedingswaarde
De voedingswaarde staat zowel op de verpakking van de de 4 zakjes als op het zakje zelf. Wat mij opvalt is dat het aantal voedingsvezels in dit knijpzakje met fruit ongeveer gelijk staat met dat van een normaal stuk fruit (100g) en dat de hoeveelheid koolhydraten ook gelijk staan.

De smaak
Ik vind persoonlijk normaal fruit lekkerder, maar ik kan me voorstellen dat vooral kinderen dit product erg lekker vinden. Het is lekker zoet, ondanks dat er geen extra suiker aan is toegevoegd. Marloes was wel enthousiast over de smaak, dus zo zie je maar weer dat smaken verschillen. We missen beiden een beetje de structuur van normaal fruit, deze moes heb je super snel naar binnen gewerkt zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Wij gaan dus qua smaak allebei voor vers fruit.

De prijs
Voor 4 zakjes knijpfruit betaal je €1.69.

Fruitmoes zakjes

Mijn conclusie
Ik denk dat dit product ideaal is voor als je een keer wat anders wil dan een stuk fruit. Als je het alleen om die reden doet, zou ik het niet te vaak nemen, want je mist het kauwen wat je wel hebt bij het fruit eten, wat invloed kan hebben op je verzadigingsgevoel. Het is natuurlijk wel ideaal als een normaal stuk fruit vaak geplet wordt in je tas!

Ook denk ik dat het handig is voor kinderen die op school hun fruit eten of voor als je zelf onderweg bent. Het is gewoon een keer wat anders! Ik vind het wel een vrij dure manier om fruit binnen te krijgen, maar voor de afwisseling kan het zeker een oplossing zijn. De voedingswaarde is prima en het product bevat geen onnodige toevoegingen, dus ik ben enthousiast!

Groetjes, Anneloes

Zou jij dit knijpzakje als vervanging van fruit nemen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Danielle 7 jarengeleden

  Ja dit product neem ik zelf wel eens tijdens het hardlopen.. heb het idee dat het suiker van het fruit zo sneller in mn bloed komt en ik dus een snellere energie boost krijg! Ik doe dit dan als ik een wat langere afstand ga lopen en geen zin heb om te klooien met chemische gelletjes etc. voor een wedstrijd is het overigens niet aan te raden dan ligt het toch wel wat “zwaar op de maag”

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jarengeleden

   Leuk te lezen. 😉

   Reageer
 2. Kim 7 jarengeleden

  Ik neem dit soort producten wel eens wanneer ik veel zin heb in fruit/iets zoets maar eigenlijk geen honger heb. Wel neem ik altijd de versie van Zonnatura, omdat dat in mijn ogen “gezonder” is, haha. Misschien houd ik mezelf enorm voor de gek, maar ik voel me er beter bij!

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jarengeleden

   Zonnatura en andere biologische producten zeggen inderdaad niets over de voedingswaarde, maar meer over hoe de producten worden geoogst, gekweekt of bereid. Maar als jij je daar beter bij voelt, is daar natuurlijk helemaal niets mis mee. 😉

   Reageer
 3. Joyce 7 jarengeleden

  Ik heb fruitallergie, dus naast de fruitsoorten die ik wel kan eten neem ik vaak zo’n zakje. Die afwisseling vind ik wel fijn 😀

  Reageer
  • Alia 7 jarengeleden

   Ik ben ook allergisch voor appel, peer, aardbei en nog meer. Ik eet nog wel eens die gedroogde fruitreepjes om een beetje te blijven onthouden hoe dit smaakt. Ik heb deze zakjes nog niet geprobeerd, maar voor de afwisseling zou het fijn zijn. Ik ben erg benieuwd naar de smaakt.
   @Joyce. Ik weet niet hoe erg je allergie is, maar ik heb er zelf bij biologische Santana appels bijna geen last van. Heerlijk om weer eens in een appel te kunnen bijten! Sommigen kunnen ook tegen Kanzi, maar ik zelf niet.

   Reageer
   • Marloes 7 jarengeleden

    Super leuk dat jullie elkaar tips geven! Dank je wel Alia

    Reageer
 4. Lilian 7 jarengeleden

  Wij hebben drie kinderen die in de ochtend altijd fruit eten. De oudste twee mogen als ze uit school komen koek of een cracker, maar de jongste wil dat niet altijd en neemt regelmatig knijpfruit. Goed om te lezen dat ik daar goed aan doe. Zal de andere twee ook eens stimuleren vaker zo’n zakje te nemen ipv koek.

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jarengeleden

   Leuk jou ervaring te lezen!

   Reageer
 5. Roeline 7 jarengeleden

  Ik zie het meer als gewoon een lekker tussendoortje, eens wat anders, maar niet als vervanging van fruit, alleen voor een keertje! Maar het zijn wel erg makkelijke dingen voor onderweg op dagen dat fruit eten lastig kan zijn, dan vind ik dit een prima vervanger waarmee je toch de gezondheid van fruit binnen krijgt 🙂

  Reageer
 6. Niels Thijssen 7 jarengeleden

  Bij lange trainingsritten (mountainbike, racefiets) neem ik geregeld deze knijpzakjes mee (en Snelle Jelle), vooral omdat ze handig zijn en betaalbaarder. Bij wedstrijden gebruik ik echter toch de gels van bv PowerBar. Gewoon fruit wordt opgepeuzeld in normale vorm, danwel als heerlijke smoothie na de blender.

  Reageer
 7. Cynthia 7 jarengeleden

  Hoi Anneloes,

  Zou je een keer Breaker High Protein willen reviewen? Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit product vinden!

  Groetjes,

  Cynthia

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jarengeleden

   Hoi Cynthia,
   Ik neem het mee in mijn overwegingen!
   Bedankt voor de tip!! 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: