Review: Fruit Bowl Flakes

Fruit bowl flakes4

Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik altijd door de supermarkten loop te neuzen, op zoek naar nieuwe interessante producten. In de Jumbo liep ik laatst tegen deze Flakes aan van Fruit Bowl. Misschien is dit wel een hele leuke zoete snack, die je kunt meenemen naar je werk of kunt meegeven aan je kinderen voor op school. Ik test ze vandaag voor jullie uit!

Het product
In deze zakken zitten vijf kleinere zakjes met fruit flakes. Dit zijn kleine stukjes gedroogd fruit, die je zou kunnen eten als snack, of bijvoorbeeld kunt mengen door yoghurt of door het beslag van koekjes, cakes of muffins. Mijn Jumbo had ze in de smaken aardbei en zwarte bes, ik zag op internet dat er ook nog een variant is met frambozensmaak. Deze fabrikant maakt meerdere producten van fruit, maar ik heb die nog niet zien liggen in winkels in Nederland. Ik zie net dat de Albert Heijn ze ook verkoopt, met nog een andere variant.

Fruit bowl flakes2

Wat belooft de fabrikant
‘Fruit made fun’ staat er op de verpakking. Dat suggereert dat deze flakes echt alleen fruit bevatten, wat in mijn ogen positief zou zijn. Verder staat erop ‘1 of 5 a day’, ik ga ervan uit dat ze hiermee bedoelen dat het geldt als portie fruit. Ook staat erop ‘No added sugar’, top! En tenslotte ‘Glutenfree’, wat logisch is, als dit product alleen maar fruit bevat. Achterop vind ik nog dat het product natuurlijk gekleurd is en natuurlijke smaakstoffen bevat en dat het geschikt is voor vegetariërs. Ook staat erop dat het natuurlijke suiker bevat, ik vind dit wel zo eerlijk dat ze dit benoemen! ‘No added sugar’ kan namelijk voor sommige mensen overkomen alsof er geen suiker in zit, wat natuurlijk niet het geval is omdat fruit van nature suiker bevat.

Ingredienten

De ingrediënten
Hierboven zie je de ingrediënten van de twee verschillende versies. Het is echt voornamelijk fruit en vruchtensap, met een beetje glutenvrije tarwevezels, een geleermiddel om het te binden (pectine, komt van nature voor in bijvoorbeeld bananen) en natuurlijk aroma. Wat me opvalt, is dat beide smaken voornamelijk appel bevatten. Dit wordt vaak gedaan in fruitproducten, omdat appel goedkoper is dan aardbei en zwarte bes. Ik ben erg te spreken over deze ingrediënten!

De voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per 100g en per zakje van 16g. Een zakje bevat 51kcal, wat ik heel netjes vind voor een lekkere-trek-snack! Een tussendoortje zou naar mijn idee best nog iets groter mogen zijn, dus je zou het ook door wat kwark of yoghurt kunnen mengen. Het product bevat wel voornamelijk suiker. Ook al is dit fruitsuiker, ik zou het niet in grote hoeveelheden aanraden.

Voedingswaarde

De prijs
Ik betaalde €1,79 per zak, ik vind dit best een hele aardige prijs! Per klein zakje komt dit op €0,36, wat naar mijn idee een keurige prijs is voor een snack.

De smaak
Ik vind de flakes lekker! Ze zijn natuurlijk heerlijk zoet. De structuur is licht ‘chewy’ niet heel hard, waardoor ze ook voor jongere kinderen prima zullen zijn (let natuurlijk wel op stikken). Ik kan je niet zeggen wat mijn favoriete smaak is, ik vind ze namelijk allebei lekker.

Fruit bowl flakes3

Mijn conclusie
Ik ben enthousiast over dit product! Het is niet heel duur, gemakkelijk mee te nemen en de ingrediënten en de voedingswaarde zijn ok. Het is denk ik vooral handig voor mensen die even iets in hun tas willen gooien voor de zoete trek, of om kinderen mee te geven naar school.

Ik zou dit product zelf niet weer kopen, om een aantal redenen. Ten eerste blijft vers fruit gewoon gezonder! Het bevat meer vitamines, mineralen en vezels en het vult langer. Die claim ben ik dus niet met de mensen van Fruit Bowl eens. Daarnaast merk ik dat ik door zo’n hele zoete snack eigenlijk alleen maar meer trek krijg in zoet, dus ga ik liever voor bijvoorbeeld een cracker met beleg, rijstwafels, vers fruit, een gekookt eitje, een handje noten of een andere hartige snack.

Voor mensen die wel regelmatig even behoefte hebben aan iets zoets, is dit een uitkomst! Weer eens wat anders dan de standaard rozijntjes :). Door het portiezakje voorkom je dat je door eet, ideaal!

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van dit product? Zou jij het kopen?

12 reacties

  1. Over de smaak kan ik niet oordelen, maar ik ben het met je eens dat vers fruit gewoon gezonder is. Zo’n zakje als dit is wel makkelijker als snel tussendoortje. Helaas niet echt een volwaardige portie met 16 gram. Eventueel mengen door een bakje yoghurt of kwark om die wat meer smaak te geven denk ik…

  2. Die ga ik een keer proberen! Ik ga deze zomer een wandeling van 250km doen, dus ik blijf op zoek naar handige snacks die niet te zwaar zijn en makkelijk meenemen. En hoewel ik ontzettend hard mijn best doe om af te vallen, moeten deze snacks juist ‘veel’ calorieën bevatten.

  3. Onze middelste is dol op de slierten variant hiervan. Mag ze soms in haar broodtrommel mee. Ik weet dus al 1 iemand die heel enthousiast zal zijn als ik deze koop! Thanks

  4. Leuk hoor deze blogs! Ik zou dit best eens willen proberen. Zou je misschien ook een keer ontbijtkoek zero willen testen, is het echt zo zero als ze zeggen? Ik ben heel benieuwd.

  5. Grappig, ik wist niet dat t als snack bedoeld was. Ik gooi af en toe een zakje door mijn kwark of door beslag om koekjes of muffins te maken. Geeft snel een zoete smaak waardoor ik geen suiker hoef te gebruiken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram