High protein pudding
| 26 januari 2019

Review: Ehrmann High Protein Pudding

Zoals jullie weten, ben ik altijd in de supermarkten op zoek naar leuke nieuwe producten. Jullie doen fanatiek mee, want ik krijg regelmatig verzoekjes van reviews. Super leuk vind ik dat! De laatste tijd heb ik vaker een aanvraag gehad voor hetzelfde product: Ehrmann high protein pudding. Klinkt ontzettend interessant. Ik ging op zoek en onderwerp dit product vandaag aan een kritische review.

Het product

We hebben het vandaag over pudding met veel proteïnen (= eiwit). Zoals je misschien weet, ben ik fan van eiwitrijke producten. Ze zijn goed voor je spieren, vullen vaak goed en houden je lang verzadigd. Deze toetjes vond ik uiteindelijk in het koelschap van de Jumbo. Ik moest wel even goed kijken, want ze staan een beetje verstopt tussen de de andere puddingsoorten. Ik vond uiteindelijk de smaken chocolade en vanille.

Wat belooft de fabrikant

Op de verpakking vind ik: ’20g proteïn’, ‘high proteïn’, ‘no added sugar’, ‘creamy, rich, smooth, delicious’, ‘low fat’ ‘lactose free’, ‘gluten free’.

Wow, dat is nogal wat! Het maakt me in ieder geval nog enthousiaster dan ik al was. Wel gevaarlijk altijd, zo veel claims. Ik ben benieuwd of dit product de verwachtingen waar maakt.

De ingrediënten

Chocolade pudding: magere melk, melkeiwit, room, cacaopoeder, magere cacaopoeder, gemodificeerd maïszetmeel, lactase, verdikkingsmiddelen: carrageen, carboxymethylcellulose. zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose. natuurlijk aroma.

Vanille pudding: magere melk, melkeiwit, room, gemodificeerd maïszetmeel, lactase, verdikkingsmiddelen: carrageen, carboxymethylcellulose. Kleurend saffloerconcentraat. zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose. natuurlijke vanille-aroma, natuurlijk aroma.

Er zit inderdaad geen toegevoegd suiker in deze toetjes en de ingrediënten zijn mager. Ik zou ze niet als heel ongezond bestempelen, maar zeker ook niet als mega gezond. De eiwitten zijn heel goed voor je spieren, maar verder zullen er niet ontzettend veel waardevolle voedingsstoffen in zitten. De zoetstoffen in dit product zijn schadelijk, maar pas bij hele hoge hoeveelheden. Af en toe zo’n puddinkje eten kan dus zeker geen kwaad.

De voedingswaarde

Hieronder zie je de voedingswaarden van deze pudding, berekend per 100g product. Een bakje bevat 200g, dus voor een normale portie moet je de getallen hieronder verdubbelen.

Zoals je ziet, zijn de waarden van de Ehrmann pudding duidelijk positiever dan die van normale pudding. Het bevat minder calorieën, suiker en verzadigd vet en een stuk meer eiwit!

De prijs

Per toetje van 200g betaalde ik €1,39. Dit is prijzig, maar wat mij betreft vergelijkbaar met andere luxere toetjes.

De smaak

Natuurlijk heb ik ook kritisch geproefd! Tamarah en twee collega’s waren zo lief om me te helpen 😉 ;). We waren het er anoniem over eens dat dit gewoon een heel lekker toetje is. Dik, romig en heerlijk smaakvol. Mijn persoonlijke favoriet is vanille, Tamarah kon niet kiezen en een van mijn collega’s ging liever voor chocolade. Kortom, smaken verschillen! Beiden zijn gewoon ontzettend lekker hoor, ik zou de choco-variant zeker niet afslaan :).

Mijn conclusie

Ik ben enthousiast over dit product! Naar mijn idee kun je niet zeggen dat het mega gezond is, maar ook zeker niet ongezond voor af en toe. Ik weet vrijwel zeker dat ik deze pudding af en toe in mijn winkelmandje zal mikken als alternatief op een minder gezond toetje. (Zo veel mogelijk) onbewerkte producten hebben altijd mijn voorkeur, maar ik vind het helemaal prima om dit af te wisselen met bewerkte alternatieven :).

Naar mijn idee is het gewoon super lekker! Daarnaast bevat het minder slechte vetten en een stuk meer eiwit, dus ik ben om :). Mocht jij willen afvallen of minder suiker willen gebruiken? Dan is dit product zeker een leuke aanvulling op je patroon.

Groetjes, Marloes

Zou jij deze pudding kopen na mijn review?

10 reacties

  1. Dat klinkt goed! Ik moet nu ivm het risico op zwangerschapsdiabetes koolhydraat-arm eten. En ik mis het om af en toe ergens van te smullen. Dit klinkt als een toetje dat echt een traktatie Is.
    Hoe kan het trouwens lactosevrij zijn als er melk en room in zit?

  2. Stiekem moet ik een beetje lachen om: “we zijn het er anoniem over eens”, haha. Maar ik heb de vanille gekocht, inderdaad heel lekker!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram