Feiten en fabels Gezonde producten Voeding

Review: Eat Natural Ontbijtgranen

Door

Eat natural ontbijtgranen
Deze review staat al een hele tijd op mijn to do list. Jullie hebben me namelijk al vaker de vraag gesteld of ik de ontbijtgranen van Eat Natural eens wilde testen. Vandaag is het zo ver. Ik ging naar mijn favoriete supermarkt en haalde twee verschillende soorten van deze ontbijtgranen Ik ging voor die met amandelen en abrikozen en voor die met noten en zaden. Ik nam ze voor jullie onder de loep en beoordeel vandaag wat ik ervan vind.

Het product
Het zijn dus ontbijtgranen van het merk ‘Eat Natural’. Dit merk gebruikt alleen natuurlijke producten. De ontbijtgranen kun je mengen met yoghurt, kwark of met melk of melkvervangers. Je kunt het dus eten als ontbijt, maar ook als lunch of als snack. Ik koos de smaken amandel/abrikoos (hieronder links) en zaden en noten (hieronder rechts). Je hebt ook nog een glutenvrije variant met boekweit en een glutenvrije met rankfruit, tenslotte is er een variant met paranoten en sultanarozijnen en een ‘supergranola’. Lang niet alle supermarkten hebben alle varianten.

Eat natural ontbijtgranen2

Wat belooft de fabrikant
Het bedrijf gebruikt de slogan ‘Zo lekker…kan verantwoord zijn’. Op de verpakkingen staat: vezelrijk, volkoren haver en laag zoutgehalte. Ook staat er op de dozen dat ze boordevol smaakvolle en voedzame ingrediënten zitten. Tenslotte staat er specifiek op dat de muesli niet 100% natuurlijk is, omdat de producten een beetje bewerkt moeten worden (schoongemaakt, gedroog en/of geroosterd). Ze voegen echter nooit iets onnatuurlijks toe.

Ingredienten

De ingrediënten
Hierboven zie je de ingrediëntenlijsten van de twee pakken ontbijtgranen. Links die met amandelen en abrikoos en rechts die met zaden en noten. Wat me opvalt is dat de variant met abrikoos alleen abrikozenjam bevat, geen stukjes abrikoos. Deze miste ik al! Verder is de haver inderdaad volkoren, maar de rest van de granen niet. Volkorengranen bevatten meer vezels, vitamines en mineralen.

De ingrediëntenlijst is duidelijk, er zitten inderdaad geen onnatuurlijke producten in. Wel wat extra suiker, Eat Natural legt op hun site uit dat dit is om de ontbijtgranen knapperig te houden. Daarom wordt er minimaal extra suiker toegevoegd.

De voedingswaarde
Ik heb de voedingswaarde hieronder in een tabel gezet. De getallen zijn per 100g ontbijtgranen.

Voedingswaarde

Om te kunnen vergelijken, hier een tabel van verschillende ontbijtgranen die ik eerder plaatste.

Ontbijtgranen

Ik vind het altijd heel lastig om een product precies in een categorie te plaatsen. Je wilt namelijk niet teveel suiker, maar ook liever niet teveel verzadigd vet en juist graag veel vezels. De eat natural ontbijtgranen doen het best goed wat betreft de hoeveelheid suiker, vooral de variant met noten en zaden (De suiker dit in de variant met abrikoos zit, is overigens wel grotendeels natuurlijk). De hoeveelheid vezels had ik echter graag wat hoger gezien, dan houd je langer een vol gevoel. Bovendien vind ik de hoeveelheid verzadigd vet aan de hoge kant. Dit komt echter waarschijnlijk door de kokos, waarvan de vetten bewezen niet heel slecht zijn.

Ik ben geneigd de variant met noten en zaden nog net in de gezonde categorie te plaatsen en de varianten met amandel en abrikoos net in de middenweg. Ik vind vezels in mijn ontbijtje nu eenmaal heel belangrijk!

De prijs
Ik betaalde voor beide varianten €3,65 voor 500g. Dit is iets duurder dan de gemiddelde mueslisoorten, maar er zit ook vrij veel in de verpakking. Ik vind deze prijs helemaal niet gek!

Eat natural ontbijtgranen4

De smaak
Ik vind ze beide heerlijk. Inderdaad lekker krokant. De variant met noten en zaden is iets te licht naar mijn smaak, er zit erg veel gepofte rijst in. Die met amandel en abrikoos is inderdaad duidelijk iets zoeter. Voor mij zijn dit soort ontbijtproducten echt té aantrekkelijk. Als ik ze in huis heb, snoep ik er constant een beetje van uit de pot.

Mijn conclusie
Een matig enthousiaste beoordeling van mijn kant. De ingrediënten vind ik goed! Lekker natuurlijk met weinig suiker. De smaak is perfect, voor mij zelfs haast té lekker ;). De voedingswaarde maakt me helaas een klein beetje minder enthousiast. Ik had vooral heel graag meer vezels gezien, door meer volkoren granen toe te voegen, of bijvoorbeeld wat haverzemelen. Ik merk dat dit veel mensen helpt om langer een vol gevoel te houden tijdens de ochtend. De kans op snoepen is dan veel kleiner.

Ik vind dit zeker wel een leuk product. Leuk om eens mee af te wisselen, maar geen dolenthousiaste Marloes dit keer.

Groetjes, Marloes

Heb jij deze ontbijtgranen wel eens geproefd? Ga je het doen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Marvin 7 jarengeleden

  Heb die met noten & zaden wel eens gehad, smaakte me erg goed! Lekker door een bakje yoghurt of kwark, met een schepje eiwitpoeder erbij. Ben het wel met je eens wat betreft de voedingswaarden!

  Reageer
 2. Jessica 7 jarengeleden

  Leuk dat je deze hebt gereviewd, ik vroeg me toevallig van de week nog af wat jij hiervan zou vinden!

  Reageer
 3. Desiree 7 jarengeleden

  Ik ben sinds de gezondheidsbeurs waar ik een pak heb gekocht heel enthousiast over Malsovit Vezel Muesli. Zonder suiker (of honing, of andere suikers), zonder zout en zonder vet. Met 18% vezels. Ik doe het in yoghurt met kwark en meestal een banaan. Het is een heel fijne muesli, dus je hebt het gevoel dat het goed vult en dat je geen grote taaie stukjes eet. Daar houd ik niet zo van. De rozijntjes hebben een lekkere bite. 294 kcal per 100 gram. Helaas niet overal verkrijgbaar. Ik geloof bij sommige drogisten en via internet. Echt een aanrader denk ik.

  Reageer
 4. Florence Vlogt 7 jarengeleden

  De abrikoos amandel is echt mijn favoriet! Liefs xx

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: