Review yes it's pizza
| 21 april 2018

Review: Dr Oetker Yes, it’s PIZZA


Wat houd ik toch van mijn baan! Ik werd gevraagd door Dr. Oetker of ik hun nieuwe Yes, it’s pizza wilde proberen. Euuhh….ja! Zoals je misschien weet, ben ik niet de grootste pizza-addict ter wereld. Ik vind het lekker, maar eet het alleen als ik er echt zin in heb. Deze pizza’s hebben een bodem die voor een groot deel bestaat uit groenten! Door het gebruik van bieten, spinazie en bloemkool heb je ineens een groene, gele of roze pizza voor je neus. Ik kan me voorstellen dat dit de voedingswaarde positief beïnvloedt. Daarnaast belooft hij lekker crunchy te zijn en vol van smaak. Kijk….nu heb je me! Ik was nieuwsgierig en onderwierp de ‘Yes, it’s pizza’s’ aan een grondige test.

Disclaimer: Ik schrijf dit artikel in samenwerking met Dr. Oetker. Dat zal echter nooit mijn mening beïnvloeden. Ik zal altijd 100% open en eerlijk blijven. 

Dr Oetker yes it's pizza

Het product

We hebben het hier dus over kant en klare pizza’s, die vanaf nu te vinden zijn in het vriesvak van de supermarkt. 13-14 minuten in de oven en deze jongens zijn klaar. De bodem van deze pizza’s bestaan deels uit groenten, wat ik super leuk vindt! Je ziet tegenwoordig veel meer producten op de markt die verrijkt zijn met groenten. Dat Dr. Oetker hierop inspringt met groentepizza’s, kan ik alleen maar toejuichen. Er is een Yes, it’s pizza variant met rode biet, eentje met bloemkool en eentje met spinazie.

Wat belooft de fabrikant

De verpakking ziet er super vrolijk uit, met gekleurde teksten. Er staan vrij weinig claims op wat betreft de gezondheid. Alleen de percentages aan groenten staan erop (spinaziepizza 42%, bloemkoolpizza 46% en bietenpizza 36%). Verder zou hij ‘100% delicious’ zijn. Achterop lees ik nog: ‘krokante bodem vol groente en vol van smaak’. Zoals je weet, word ik er altijd vrolijk van als fabrikanten niet te veel beloftes doen over de gezondheid van een product. Dat voorkomt naar mijn idee een hoop onrealistische verwachtingen.

Bloemkool pizza gezond

De ingrediënten

We gaan eens iets verder kijken. Wat zit er eigenlijk in deze pizza’s!? Ik geef de ingrediënten per smaakvariant:

Yes, it’s PIZZA spinaziebodem: tarwebloem, 19% mozzarella kaas, 17% spinazie, 11% gezeefde tomaten, 8,6% broccoli, 8,6% champignons, 5,2% tomatenconcentraat, raapzaadolie, bakkersgist, suiker, zout, knoflook, basilicum, olijfolie extra vergine, gemodificeerd zetmeel, oregano, peper.

Yes it’s PIZZA bietenbodem: tarwebloem, 18% rode biet, 15% creme fraiche, 9,1% kaas (mozzarella, edammer), 9,1% gegrilde courgette, 6,1% paprika, 6,1% gerookte ham (varkensvlees, zout, specerijen-extract, stabilisator (natriumnitriet), rook), raapzaadolie, 3% uien, bakkersgist, suiker, zout, gemodificeerd zetmeel, peterselie, knoflook, specerijen.

Yes, it’s PIZZA bloemkoolbodem: tarwebloem, 19% bloemkool, 14% kaas (mozzarella, edammer), 13% gezeefde tomaten, 9,2% gebraden kippenborst (kippenborst, zout, kippenbouillon, dextrose), 8,4% gegrilde paprika, 5,7% tomatenconcentraat, zure room, raapzaadolie, bakkersgist, gemodificeerd zetmeel, suiker, zout, ingemaakte ananasstukjes (ananas, water, suiker), sojasaus (water, sojabonen, zout, tarwebloem), peterselie, tijm, specerijen, knoflook, chili extract.

Laten we allereerst even duidelijk maken dat deze pizza’s echt geen prijs gaan winnen voor gezondheid. Ze bevatten bijvoorbeeld veel zout en volvette kaas. Ik vind het echter super leuk om in de ingrediëntenlijst te zien dat Dr. Oetker wel degelijk iets bewuster bezig is. Zo zie ik in alle varianten veel verschillende soorten groenten terugkomen in relatief grote hoeveelheden. Ook wordt gebruik gemaakt van mager vlees (kip en ham), de spinaziepizza is vegetarisch.

Pizza groentebodem

De voedingswaarde

Ik vind het altijd leuk om de vergelijking te maken met de ‘normale’ variant van het product. Deze keer vergelijk ik de voedingswaarden van de Yes, it’s pizza varianten met die van Sven zijn favoriete Dr. Oetker pizza, de Big Americans Texas.

voedingswaarde yes it's pizza

Zoals je ziet, scheelt het best flink in calorieën en vet. De hoeveelheid verzadigd vet in de yes it’s pizza varianten is natuurlijk nog steeds vrij hoog, maar ongeveer half zo veel als in de Big Americans pizza!

De prijs

Voor een pizza betaal je ongeveer €3,39, wat ik zeker geen gekke prijs vind voor een kant en klare pizza. De meeste varianten zitten tussen €2,50 en €3,-, sommigen iets hoger. Yes it’s pizza is dus een klein beetje duurder dan een normale pizza uit de supermarkt, maar het verschil is zeker niet groot.

Pizza bietenbodem

De smaak

Dan misschien wel het meest belangrijk: Hoe smaakt ie!? Ik was ontzettend benieuwd. Vooral voor de bietenpizza was ik een beetje bang, want ik houd niet van een overheersende bietensmaak. Ik ben echter enthousiast! Alle drie de pizza’s hebben een hele eigen smaak, maar ik vind ze allemaal super lekker! Mijn favoriet is denk ik die met spinazie, vervolgens de biet en tenslotte de bloemkoolpizza. Deze laatste is licht zoet door de ananas, wat ik nooit zo fijn vindt op een pizza.

Niet helemaal eerlijk deze manier van testen, ik ben namelijk meestal wel enthousiast over variaties met meer groente. Laten we DE ultieme smaaktest doen: de-ultra-pizza-freak-vriendlief-sven-test! Ontzettend benieuwd wat hij van deze bijzondere pizza’s vindt. Hij is mega kritisch qua eten…zeker als hij het idee heeft dat het te ‘gezond’ wordt. Tot mijn grote vreugde was hij blij verrast! Zijn favoriet was juist de variant met bloemkool. Dat had ik stiekem wel verwacht, maar zo zie je maar weer dat smaken verschillen.

Mijn conclusie

Ik ga echt niet zeggen dat deze pizza’s gezond zijn. Toch word ik er vrolijk van! Ik vind het super als een fabrikant nadenkt over hoe de voedingswaarde van zijn producten verbeterd kan worden. De echte pizzafanaten zoals Sven, zullen waarschijnlijk evengoed voor hun vertrouwde favoriet gaan. Persoonlijk zou ik veel eerder een ‘Yes, it’s pizza’ in de oven gooien dan een normale kant en klare ovenpizza. Ze bevatten meer groenten en minder slechte vetten, bovendien vind ik ze erg lekker en de prijs prima. Ik zeg een grote YAY! Niet als dagelijks kost, maar wel heerlijk als treat in het weekend.

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van deze yes, it’s pizza’s??

30 reacties

  1. Zaterdag is patat dag bij ons. Ik heb toevallig donderdag deze pizza gekocht om te proberen ipv de patat. Ik had eerst de bloemkoolpizza in mijn kar maar ben terug gegaan om spinazie variant te halen. Ben erg benieuwd.

  2. Dat ziet er goed uit ? bij de voedingswaarde ga je uit van een hele pizza denk ik en niet van de gelijke hoeveelheid? Want missschien zijn de groente-pizza’s wel kleiner? Net als andere diepvriespizzas als je ze vergelijkt met de BIG American door hun kleinere formaat beter uit de calorie-vergelijking komen. Maar aan de andere kant, de meesten eten toch die hele pizza op ?

  3. Kijk, dit is interessant! Qua calorieën vergelijking kan ik het zelf ook snel doen in de supermarkt, maar een smaaktest vind ik altijd prettig. Soms dan is het totaal niet wat je ervan zou verwachten en dan is het wel fijn dat de pizza’s toch echt goed te eten zijn! Ik ga het zeker eens proberen, misschien wel alle 3 de smaken als de eerste goed bevalt die ik probeer.

    1. De suikers komen in dit geval grotendeels door de grote hoeveelheid groenten! Groenten bevatten van nature suiker. Niet veel…maar wel een beetje. Als je een heleboel groenten gebruikt, zit er dus ook meer suiker in :). De bloemkoolpizza bevat bovendien ook ananas.

  4. Ik zou de test eerlijker vinden als de pizza wordt vergeleken met Dr Oetker Ristorante pizza ipv de Big American ;-). De ristorante pizza heeft ook veel minder vet dan de Big American waardoor het verschil met de groentepizza’s minimaal is.

  5. Net gisteren de spinazie pizza gehad. Ik vond hem erg lekker. Zelfs lekkerder dan de funghi variant van ristorante. De bodem is smaakvoller. Zelf had ik er nog wel een ui bij opgedaan maar dat deed ik ook al op die van ristorante. Ben erg nieuwsgierig naar de andere twee varianten.

  6. Hi Marloes,

    En wat als je helemaal zelf de pizza maakt? Evt. wel met “zelfmaakbodem” uit een pak van Koopmans? Maakt het dan nog wat uit met vetten en zoutgehalte? Of kun je dan net zo goed voor deze groentevariant pizza gaan?

    Leuke blogs altijd trouwens 😉

    1. zelf maken en vers is veel gezonder. die dingen, net zoals magioni, liggen al een tijdje in de winkel. de micronutrienten zijn mogelijk al vervlogen door oxidatie dus de gezonde beweringen trekt ik dan ook ernstig in twijfel. je kan net zo goed een normale bodem maken/halen en een lekkere verse salade eten.

  7. Ik kreeg te horen dat dr Oetker pizza had met groentebodem . Hierdoor was ik zeer enthousiast en ben gaan kijken in de supermarkt.
    Ik dacht gelijk aan een gezonde groente pizza. Ik was zeer verbaasd/ teleurgesteld toen ik de ingrediënten bekeek..
    Er zit namelijk nog steeds veel koolhydraten in. Bijna evenveel als andere pizza’s.
    Dit heeft te maken met de tarwebloem, gist, zetmeel en suiker.
    Erg jammer! Ik had gehoopt op een koolhydraatarm/ beperkte bodem.

  8. Inderdaad een feit! Héél geslaagd die nieuwe pizza’s van Dr. Oetker. Totaal onverwacht, maar veel smaak en mooie kleuren. Een échte aanrader als je van pizza houdt, maar graag eens iets anders wil. Fijne review!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram