Review: Coca Cola Life

Bovenaan

Ik zie (en hoor) de laatste steeds meer over Coca Cola Life. Een variant van Coca Cola die de fabrikant overduidelijk een gezond imago heeft meegegeven. Dit blijkt niet alleen uit de groene verpakking, maar ook uit verschillende quotes die te vinden zijn op de fles. Vandaag nam ik dit product onder de loep voor jullie. Ik vertel wat ik ervan vind.

Ik gebruik voor mijn review de vaste kopjes die jullie van me gewend zijn. Zodat je gemakkelijk verschillende producten kunt vergelijken.

Het product
Cola dus :). Een drankje dat je op elk gewenst moment van de dag zou kunnen drinken.

Claims

Wat belooft de fabrikant
Ik heb de verpakking eens grondig bekeken. De twee claims die erop staan zijn de volgende: ‘Minder calorieën**’ en ‘Gezoet met ingrediënten van NATUURLIJKE OORSPRONG’. Als we verder gaan kijken naar wat de twee sterretjes achter de eerste claim betekenen, vind ik het volgende: 33% minder calorieën vergeleken met het gemiddelde van cola’s met suiker in de Benelux, dankzij Stevia extract. Dit klinkt best ok, ik ben alleen nieuwsgierig geworden naar die ingrediënten ‘van natuurlijke oorsprong’. Het woordje ‘oorsprong’ doet mij namelijk vermoeden dat er nog wel iets met die ingrediënten is gebeurt, zodat ze niet meer helemaal 100% natuurlijk zijn.

Ingredienten

De ingrediënten
Dan kijken we verder naar de ingrediënten. Het tweede ingrediënt is suiker, vervolgens de kleurstof karamel om het drankje de kenmerkende zwarte kleur te geven. Vervolgens natuurlijke aroma’s, waaronder de andere zoetstof die in dit drankje zit: stevioglycosiden. Dit is een zoetstof gewonnen uit de steviaplant. Hier kun je er meer over lezen.

De voedingswaarde
Coca Cola Life bevat 68kcal per glas van 250ml tegenover 105kcal in een glas normale Coca Cola. Datzelfde glas Coca Cola Life bevat 17g suiker, tegenover 26,5g in normale Coca Cola.

De prijs
De prijs van een fles Coca Cola Life ligt gelijk aan die van normale Coca Cola. Ik geloof dat ik bij de Albert Heijn €1,89 betaalde voor een fles van 1,5 liter.

De smaak
Tjah, wat kan ik daarvan zeggen. Het smaakt gewoon naar cola. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik zo iemand ben die ook niet echt een duidelijk verschil proeft tussen normale cola en cola light, tenzij je het naast elkaar drinkt. Voor mij een prima smaak dus.

Mijn conclusie
Ik vind het leuk dat Coca Cola wil inspelen op de trend om ‘natuurlijk’ te eten. Maar naar mijn idee slaan ze toch een klein beetje de plank mis. In deze cola zit voor een groot deel nog normale suiker (dat overigens van oorsprong ook natuurlijk is! Want het komt gewoon uit een biet). De stevioglycosiden die ze hebben toegevoegd, verlagen de hoeveelheid calorieën in het drankje inderdaad met ongeveer 33%, dit betekent in mijn ogen echter niet dat cola daardoor gezond is geworden! Het bevat nog steeds 17g suiker per glas, wat ik een flinke hoeveelheid vind. Als je regelmatig deze cola drinkt, zul je gemakkelijk aankomen.

Mijn advies is dan ook om dit drankje met mate te drinken, eigenlijk net als gewone cola en alle andere suikerrijke dranken. Qua hoeveelheid calorieën kun je beter kiezen voor cola light of cola zero, die bevatten namelijk 0 calorieën. Een nadeel is dat deze de synthetische zoetstof aspartaam bevatten. Hoe ik daar over denk, lees je hier.

Naar mijn idee dus niet echt een hit, deze Coca Cola Life.

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van dit product, na het lezen van mijn review?

8 reacties

 1. Dat cola veel suikers/zoetstoffen bevat, is het ook heel slecht voor het gebit.
  Qua zuurgraad kan cola zich meten met citroensap en azijn…
  Vroeger was het zo dat beugeldragers geen cola mochten, dit zou het lijm oplossen…
  Voor mij geen cola..!!!

 2. helemaal eens! Veel mensen vroegen mij al wat ik van deze variant vond “want dit was wel gezond”.. nope was mijn mening. Blij dat ik niet de enige bent die in deze claims “trapt”!

 3. Sja, ik wist inderdaad dat er wel suiker in zit. En bijna niets kun je natuurlijk onbeperkt drinken of eten. Toch vind ik hem wel lekkerder dan de cola light en ik vind suiker en stevia toch een fijner gevoel dat aspartaam o.i.d. Dus voor die enkele glazen cola die ik drink ga ik toch voor de Life. Ik vind dit een typisch gevalletje van “niet gezond, maar een tikkeltje minder ongezond” en ik vind het prima voor af en toe.

 4. Ik heb deze nog niet geprobeerd en ben het ook niet van plan.
  Pakweg een half jaar geleden de stevia cola van het AH-huismerk geprobeerd. Nadat de fles 2 weken geopend in de koelkast stond hebben we de inhoud maar weggegooid. Biede 1 glas gehad. Wat smerig, zeg! Ik houd het mooi bij mijn 1-3 glaasjes cola light per week.
  De enige stevia drank die ik wel lekker vind is Holy Soda.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram