Review: Breaker High Protein

Schermafbeelding 2015-06-04 om 13.55.43
Door Anneloes: Een tijdje geleden kreeg ik een vraag of ik de Breaker High Protein wilde testen. Dit is een nieuw product van Breaker en is verkrijgbaar in de supermarkten. Proteïnen, oftewel eiwitten, staan tegenwoordig erg in de picture. Zeker als je een koolhydraatarm dieet volgt, is het belangrijk om veel eiwitten te eten. Ook  staat de eiwitinname in combinatie met sporten heel erg centraal. In dit artikel vergelijk ik de high proteïn variant van Breaker, met de normale variant en geef ik mijn mening over dit product.


Het product
Breaker staat bekend om de knijpzakjes met zuivel erin. Vaak is dit yoghurt met de smaak van vanille of fruit. In sommige varianten zitten ook zonnebloempitten. De High Protein variant is nieuw in de schappen. Er zijn vier smaken verkrijgbaar: vanille, kokos, mango/passievrucht en banaan/bosbes. De varianten banaan/bosbes en kokos zijn suikervrij. Ik bekijk vandaag de varianten kokos en mango/passievrucht.

Wat belooft de fabrikant?
Op de verpakking van de suikervrije kokos variant staat: Yoghurt 0.9%vet, rijk aan eiwit, geen suiker toegevoegd, slechts 1.5% vet (inclusief vet uit kokos, lactosevrij*. Omdat er een sterretje staat bij ‘lactosevrij’ ben ik meteen opzoek gegaan naar de informatie waar het sterretje naar verwijst. Ik zie achter op de verpakking dat er een lactosegehalte van <0.01g per 100g in zit, heel weinig dus. Naar mijn mening kan dit positief zijn voor de mensen die lactose-intolerant zijn, om toch eens een “normaal product”  te kunnen nemen.

Op de verpakking van de mango/passievrucht Breaker zie ik staan: Yoghurt, rijk aan eiwit, slechts 0.9% vet. Op deze variant staan dus minder claims.

De ingrediënten
In de ingrediëntenlijst van de suikervrije Breaker kokos staat het volgende: Yoghurt (0.9%vet), melkeiwit, 1.0% kokos, aroma, zoetstof: sucralose.

De ingrediënten van de  Breaker mango-passiefrucht zijn: Yoghurt 1,0% vet, suiker, melkeiwit, 7% fruit (6% mango, 1% passiefruit), natuurlijke aroma’s.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 13.22.10

De voedingswaarde
Hieronder heb ik een vergelijking gemaakt tussen beide soorten Breaker High Protein, de reguliere Breaker en normale halfvolle yoghurt. Hierin kun je goed zien dat de Breaker High Protein inderdaad veel meer eiwitten bevat dan de rest. Daarnaast is de suikervrije Breaker qua voedingswaarde ongeveer vergelijkbaar met halfvolle yoghurt. De andere twee Breakers, dus de niet-suikervrije en de reguliere, bevatten veel (toegevoegd)suiker. Schermafbeelding 2015-06-04 om 12.11.17

De prijs
Voor een zakje Breaker High Protein betaal je €1,39 bij de Albert Heijn. Ik vind dit best prijzig, maar het is wel redelijk vergelijkbaar met een normale Breaker.

De smaak
Ik heb dus de kokos en de mango/passievrucht varianten van de Breaker High Protein geproefd. In de Breaker met kokos zitten daadwerkelijk kleine stukjes kokos, wat het erg fris maakt. Van de smaak van de yoghurt ben ik persoonlijk niet zo weg. Ik vind dat er een hele kunstmatige smaak aan zit. De mango/passievrucht variant vind ik wel erg lekker. Ook hierin zitten stukjes fruit en de yoghurt heeft een lekkere smaak.

Marloes was over de kokos smaak heel erg enthousiast. De mango/passievrucht variant was volgens haar veel te zoet. Zo zie je maar weer, smaken verschillen! Qua smaak heb je dus niet zoveel aan ons oordeel, we raden je aan om zelf eens te proeven ;).

Mijn conclusie
Naar mijn idee is de suikervrije variant van de Breaker High Proteïn heel goed te gebruiken als tussendoortje! Ik ben hier enthousiast over. De variant met suiker zou ik niet zo snel aanraden. Het klopt dat de eiwitwaarde hoger is dan in halfvolle yoghurt. Ik kan me goed voorstellen dat dit handig is voor onderweg of even snel als tussendoortje. Het is lekker fris en het zal door de hoeveelheid eiwitten goed vullen.

Ik vond het erg leuk om dit product te testen op smaak en gezondheid, bedankt voor de tip.

Groetjes, Anneloes

Heb jij de nieuwe Breaker al een keer geproefd? Hoe vond jij deze? 

4 reacties

  1. Ik heb alleen de banaan-bosbes nog niet geproefd. Eerst had ik de vanille en mango-passievrucht per twee gekocht, omdat ze in de anbieding waren. Nadat ik thuis o de verpakking keek zag ik dat er inderdaad nog best wel wat suiker in zat. Toen ik gisteren mijn lunch moest halen in de supermarkt was ik dus blij dat ik de kokos variant zag! Ik heb er nog wel met veel gepruts en een trechter zelf zonnebloempitjes in gepropt. Zo vind ik breaker toch het lekkerste.

  2. De voedingswaarde is iets beter dan, maar toch redelijk vergelijkbaar met, die van halfvolle yoghurt. Het verschil in prijs tussen beiden is echter wel heel groot, daarom zou ik niet zo snel Breaker High Protein halen.. al is het natuurlijk wel handig als je ergens bent (bijvoorbeeld gestrand op een station) en je niks te eten mee hebt. Kun je hem bij de AH to go halen 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram