| 24 januari 2016

Review: Alpro Naturel Yoghurt Kokos en Amandel

Alpro kokos en amandel

Mijn liefde voor kwark kan jullie niet zijn ontgaan. Vrijwel elke ochtend start ik met een bakje kwark. Ik weet echter dat er veel van jullie zijn, die geen producten met lactose kunnen (of willen) eten. Sojaproducten zijn dan een uitkomst! Het grote nadeel is dat aan veel soorten sojayoghurt, aardig wat suiker is toegevoegd. Daar wordt het natuurlijk niet veel gezonder van. Ik zag ineens deze nieuwe producten in de supermarkt, naturel sojayoghurt met kokos en amandelsmaak! Ik was benieuwd en nam ze voor jullie onder de loep.

Het product
We hebben het hier dus over een sojayoghurt. Een yoghurt gemaakt van de boon van de sojaplant. Sojaproducten zijn ideaal voor mensen die geen normaal melk kunnen verdragen, of die het liever niet drinken. Dit product bevat geen lactose, een stofje dat voor veel mensen niet goed verteerbaar is. Ook bevat het geen dierlijke producten, daarmee is het geschikt voor veganisten. In deze cups van 500ml zit naturel yoghurt met de smaken kokos en amandel.

De yoghurt is dikker dan normale magere yoghurt en licht geel van kleur. Zoals je hieronder ziet, zien ze er vrijwel exact hetzelfde uit. Links zie je de kokos variant en rechts die met amandel.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking staat ‘plant based alternative to yoghurt’. Verder staat er dat de structuur zacht is en de smaak verfijnd. Tenslotte dat het product rijk is aan plantaardige eiwitten en van nature arm aan vet en laag in suikers.

Alpro yoghurt

De ingredienten
De lijst met ingrediënten is langer dan ik had verwacht. Ik licht de moeilijke woorden even toe. Ten eerste valt me op dat beide varianten suiker bevatten, jammer! Ik ben benieuwd hoe veel….dat zien we straks. Verder bevatten ze tricalciumcitraat, een voedingszuur met calcium erin. Zo wordt extra calcium toegevoegd. Natriumcitraat is ook een voedingszuur. Pectine komt van nature voor in planten, het helpt de structuur te verbeteren. Tocoferol is een ander woord voor vitamine E en ascorbinezuur is een benaming voor vitamine C. De yoghurtculturen die worden genoemd, zijn goede bacteriën die onze darmen helpen gezond te blijven.

De ingrediëntenlijst lijkt dus uitgebreid met veel moeilijke woorden, maar er zitten echt geen rare dingen in! Ik ben dus alleen benieuwd naar de hoeveelheid suiker…

Ingrediënten alpro

De voedingswaarde
In de tabel hieronder zie je de voedingswaarde van deze yoghurtjes in het paars. Ik heb ze vergeleken met naturel sojayoghurt, normale magere yoghurt en met magere kwark. Zoals je ziet valt de hoeveelheid suiker ontzettend mee. In normale yoghurt zit lactose (melksuiker). In sojayoghurt zit dit niet, maar er is een klein beetje suiker toegevoegd. Deze varianten zijn qua voedingswaarde vrijwel gelijk aan normale Alpro sojayoghurt! Top dus.

Sojayoghurt bevat iets meer vet dan normale magere yoghurt, dat is een klein nadeel. De hoeveelheid eiwit is iets lager, ook dat vind ik jammer. Ik wacht nog steeds op een sojaproduct met veel eiwit! In vergelijking met magere kwark bevatten ze ook meer vet en véél minder eiwit.

Voedingswaarde

De prijs
Ik betaalde €2,29 voor een bakje van 500ml. Helaas wel veel duurder dan nromale yoghurt of kwark. Voor 500ml normale sojayoghurt van Alpro, betaal je ongeveer €1,89. Dat verschil valt dus wel mee.

De smaak
Ik houd niet van de smaak van sojamelk, ik proefde dus met een lichte angst. Geheel onnodig, want beide varianten vind ik heerlijk!! Mijn favoriet is absoluut de kokossmaak, want ik houd nu eenmaal ontzettend van kokos. Ook de variant met amandel vind ik echter heerlijk! De yoghurt is licht zoet, duidelijk veel milder van smaak dan normale magere yoghurt.

sojayoghurt

Mijn conclusie
Ik vind deze sojayoghurtjes een hele goede keuze voor mensen die geen normale melkproducten kunnen of willen gebruiken. Ze hebben een lekker smaakje, maar zijn qua ingrediënten en voedingswaarde niet minder dan naturel sojayoghurt. Veel varianten sojayoghurt met een smaakje bevatten veel suiker, dat is bij deze niet het geval. Top dus, zeker voor de veganisten en lactose-intoleranten onder ons.

Ik ga persoonlijk liever voor normale magere yoghurt, of nog liever voor magere kwark. De grote hoeveelheid eiwit is goed voor mijn spieren en zorgt ervoor dat ik langer een vol gevoel houd. Ik heb nooit last van melkproducten, dus zie geen reden om ze te vermijden.

Groetjes, Marloes

Ik ben benieuwd of jij dit product kent!? Ga je het gebruiken na mijn review? 

16 reacties

 1. Ze zijn niet heel erg nieuw (zeker een half jaar) maar ik vind ze beide erg lekker! Zeker de amandel smaak (mijn lievelings)! Ik vind het wel altijd jammer dat Alpro nog best veel suiker (je merkt dat het zoet is) bevat dus ik wissel ze af met de producten van Provamel die sommige smaken suikervrij hebben! 🙂

  Mooi review!

 2. Hoe denk jij over soja producten? Je hoort toch altijd dat het slecht is?!? Wat is hier nou van waar….. Ik zie door de bomen het bos niet meer.

 3. Ik kan ook geen lactose verteren. Meestal neem ik de lactofree yoghurt van arla. Smaakt veel meer naar ‘normale’ yoghurt. Misschien kan je daar ook een keer een review over schrijven?

 4. Ik heb ze ook beiden geprobeerd, maar vind ze eerlijk gezegd helemaal niet lekker.. Denk dat dat ook komt omdat ik zelf nooit soja producten eet.. De amandel was naar mening nog enigszins ‘te doen’, maar de kokos vond ik gewoon zó vies dat ik de rest weggegooid heb 😮 (Best zonde voor die prijs eigenlijk, hihi)
  Maar ik ken veel mensen die veganistisch of lactose-intolerant zijn en dit wél heel lekkere yoghurtjes vinden! Dus smaken verschillen 🙂

 5. Even een vraagje, heb jij de ‘basis voor smoothie’ van de Albert Heijn al geprobeerd? Ligt sinds kort in het vriesvak, is een kant en klare mix voor (groene) smoothies. Was erg benieuwd naar jouw mening!

 6. Hai, leuke en nuttige site heb je!

  Persoonlijk begin ik niet aan de soja, wat is jouw kijk op soja?
  En, wat zijn je ervaringen met Stevia?

 7. De soya-yoghurt van Alpro is inderdaad erg zoet. Sinds kort heeft AH een eigenmerk soja-yoghurt, die smaakt veel minder zoet.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram