| 22 december 2015

Review: Drinkyoghurt van de Albert Heijn

Yoghurt drink AH

Lezeres José vroeg me laatst of ik deze drinkyoghurt van de Albert Heijn eens onder de loep kon nemen. Natuurlijk kan dat! Super leuk om producten te testen die jullie in de winkel vinden. Ik weet dat veel mensen niet zo van melk of karnemelk houden, dus altijd op zoek zijn naar lekkere vervangers. Ik was dus zelf ook wel benieuwd naar deze drankjes. Ik geef ze in dit artikel een review  en geef je mijn mening.

Het product
Kleine flesjes (330ml) drinkyoghurt. Ze zijn er in de smaken ananas/kokos, vanille delight en aardbei. Ik koos voor de eerste twee varianten. Voor zover ik weet zijn er geen grote verpakkingen, dit product is dus echt bedoeld voor een melkvervanger ‘on the go’.

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking staat ‘0% fat’. Geen vet in dit product dus. Dat belooft wat. Verder zie ik geen claims staan wat betreft de gezondheid van dit product.

Ananas kokos

De ingrediënten
Hierboven en hieronder zie je de ingrediënten van de beide soorten. De drankjes zijn gemaakt van magere yoghurt, waar inderdaad geen vet in zit. Het valt me op dat het tweede ingrediënt in allebei de varianten suiker is, dat is jammer! Verder zit en vruchtensap in, aroma en in de vanille-variant natuurlijk kleurmiddel en gemalen vanillestokjes.

Vanille

De voedingswaarde
We zijn er dus al achter dat dit product redelijk wat suiker bevat. Om je een goede vergelijking te geven, heb ik ook de voedingswaarde van halfvolle melk, karnemelk en Optimel Puur erbij gezet. Optimel Puur is een product waar ik een tijd geleden en review over schreef. Ik verwachtte toen niet zo veel, maar was heel enthousiast!

Voedingswaarde drinkyoghurt

De prijs
Per flesje betaal je €0,69

Yoghurt drink AH2

De smaak
Ik vind de drankjes wel lekker, met de nadruk op wel. Ik vind ze niet heel bijzonder, maar smaken verschillen natuurlijk. De kokos variant vind ik lekkerder dan de vanille, maar ook dat is compleet persoonlijk. Ik heb de drankjes niet helemaal opgedronken, ik vond ze gewoon niet zo heel lekker. Geef me dan toch maar Optimel Puur!

Mijn conclusie
Ik laat dit drankje liever staan! Er zit relatief veel suiker in, veel meer dan in vergelijkbare producten. Daarnaast vind ik het niet echt lekker. De 0% vet claim kan de klant op een verkeerd spoor zetten. Je denkt hierdoor misschien dat dit product helemaal gezond is. Er zit inderdaad geen vet in, maar wel suiker. In je lichaam wordt een teveel aan suiker omgezet in vet. Ik ontbijt vrijwel altijd met kwark of havermoutpap, waardoor ik mijn zuivel wel binnen krijg. Bovendien neem ik tussendoor vaak ook nog wel een beetje kwark. Aan mij is dit product dus helaas niet besteed.

Groetjes, Marloes

Lijkt dit drankje jou iets? Of laat je het ook liever staan?

4 reacties

  1. Ik zou ze inderdaad ook laten staan! Sowieso hou ik niet zo van “drink zuivel” maar als het dan ook nog eens zoveel suiker bevat dan is het voor mij helemaal klaar!

  2. Hey Marloes!

    Ik zie vaak op je site terugkomen dat je zowel vlees als zuivel eet, en het lijkt me super interessant om een keer een artikel te lezen over veganisme, wat het precies inhoudt en hoe jij daar tegenover staat! Het is maar een suggestie, maar ik denk dat veel mensen er nu vanuit gaan dat vlees, vis, eieren en zuivel goed voor een lichaam zijn terwijl ik er steeds vaker bij stil sta wat voor schade het nou daadwerkelijk zou kunnen opleveren. Ik zou het in ieder geval tof vinden om er een expert over te horen praten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram