Gezonde producten Voeding

Review: 100% Fruit – Toetje of Gezond Tussendoortje

Door

100-fruit-albert-heijn

Zoals jullie weten, neus ik regelmatig door de supermarkten naar leuke nieuwe producten. Een tijdje terug vond ik deze bakjes in het koelschap van mijn lokale Albert Heijn. De verpakking beweert dat dit 100% fruit is, verpakt in 4 porties van 100g. Dat lijkt me ideaal als toetje of als gezond tussendoortje! Ook voor kinderen zou dit best wel eens een ideale snack kunnen zijn. Ik nam dit product eens goed onder de loep.

Het product
Het is een verpakking met daarin 4 bakjes. In elk bakje zit 100g moes van fruit. Ik koos de varianten mango-perzik met passievrucht en peer-appel, je hebt ook nog een variant met bosvruchten. Je kunt het gebruiken als toetje, maar ook als tussendoortje of als snack voor mee naar school is werk. Ik zou het ook lekker vinden door mijn yoghurt, kwark of in een smoothie! Je kunt het zelfs verwerken in muffins of in koekjes die je gaat bakken, of je kunt het gebruiken als broodbeleg. Veel mogelijkheden dus. Ik vond dit product in het koelschap van de Albert Heijn.

gezond-tussendoortje

Wat belooft de fabrikant
Op de verpakking vind ik alleen ‘met stukjes fruit’ en ‘van nature een bron van vezels’. Ook staat er op de verpakking dat er geen toevoegingen in dit product zitten. Ik ben heel benieuwd naar de ingrediëntenlijst!

De ingrediënten
Mango-Perzik met passievrucht: 49% appelpuree, 25% mangopuree, 20% perzik, 6,5% passievruchtensap en citroensap.
Peer-Appel: 40% perenpuree, 30% peer, 30% appelpuree en citroensap.

Heel opvallend dat de variant met Mango-Perzik vooral appelpuree bevat! Zelfs nog meer dan de variant Peer-Appel. Dit gebeurt heel veel bij fruitproducten, omdat appel nu eenmaal goedkoper is dan mango en perzik. Verder gewoon een keurige ingrediëntenlijst. Geen toevoegingen, geen extra suiker, gewoon citroensap als conserveermiddel en geen kleurstoffen of smaakstoffen. Zelfs geen vruchten uit concentraat, echt puur fruit dus!

De voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde van deze producten, per 100g (= 1 bakje).

voedingswaarde

Bijna volledig suiker, maar dat is logisch omdat fruit voornamelijk uit suiker bestaat. Het zijn dus natuurlijke suikers (wat trouwens voor je lichaam niet veel uitmaakt, ook van fruitsuiker moet je niet teveel binnen krijgen).

De prijs
Ik betaalde per pakje van 4 bakjes €1,69. Dit betekent ongeveer €0,42 per bakje, oftewel per toetje/tussendoortje. Niet slecht vind ik! Al blijft een appel kopen natuurlijk wel voordeliger…

gezond-toetje

De smaak
Ik vind beide varianten lekker! Vooral heel fijn dat het niet volledig moes is, maar dat er ook wat stukjes in zitten. De peer-appel variant bevat duidelijk meer stukjes dan die met mango-perzik. Bij de laatste proef ik trouwens vooral mango en niet echt perzik. Ik vind dat persoonlijk niet zo erg, mango smaakt heerlijk zoet en fris! De peer-appel variant is iets normaler, ik proef vooral de peer. Wel heel fijn dat er veel stukjes in zitten dus.

Mijn conclusie
Ik vind dit best een leuk product! Persoonlijk zou ik het niet opnieuw kopen, omdat ik veel liever gewoon een stuk fruit eet. Ik vind het lekker om te moeten kauwen op mijn snack. Bovendien eet ik eigenlijk nooit een toetje na mijn maaltijd, dus ik zie voor mezelf het nut van dit product niet echt in.

Voor mensen die moeilijke fruiteters zijn of die eens iets anders willen als tussendoortje, is dit wel perfect. Ook voor kinderen vind ik het een hele leuke snack. Je kunt deze bakjes prima meenemen naar school of naar werk zonder dat ze bederven. Als vervanger van een toetje is het ook een goed idee, toetjes bevatten vaak veel toegevoegd suiker en vet. Ik denk dus zeker dat dit product voor veel mensen van pas kan komen! Ik zou wel altijd de voorkeur geven aan vers fruit, maar als afwisseling is dit prima.

Ik hoop dat jullie iets gehad hebben aan mijn review. Als jij ook een product hebt waarvan je graag een review zou willen zien, dan kan je dat altijd hieronder aangeven!

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen na mijn review? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Dionne 6 jaargeleden

  Dit vind ik een leuk review. Ik ben zelf een moeilijke eter dus dit zou echt een uitkomst voor mijn zijn. Ik had ze al een paar keer gezien, maar ik was bang dat het ongezond zou zijn. Nu ik weet dat ze ‘goed’ zijn voeg ik het meteen toe aan mijn boodschappenlijstje.

  Reageer
 2. Vera 6 jaargeleden

  Fijne review! Heel duidelijk.
  Ik ga ze zeker eens kopen. Mijn vriend eet wel graag een toetje en soms vind ik het heel moeilijk om zonder toetje op de bankte zitten 🙂 Dan lijkt dit me ideaal….het voelt als toetje maar het is een stuk gezonden.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ja dan is het zeker een goede oplossing!

   Reageer
 3. Mirjam 6 jaargeleden

  Nuttige review! Ik heb deze bakjes zelf pas ontdekt en zowel de bosvruchten als de mango/perzik-variant al geprobeerd. Vond deze beiden erg lekker; niet veels te zoet en ook lekker dat er nog wat stukjes inzitten! Heb trouwens wel bewust de appel/peer variant nog niet gehad, aangezien ik dan voor mijn gevoel net zo (goedkopere) cupjes appelmoes zonder toevoegingen kan kopen 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Daar heb je wel een beetje gelijk in…al vind ik de stukjes wel echt een toevoeging hoor!

   Reageer
 4. Roos 6 jaargeleden

  Fijne review! Ik wist niet van deze producten af, dus ik vind het wel leuk om te weten wat er in zit en wat jij ervan vindt. Het is denk ik alleen niet echt iets voor mij, dan eet ik idd ook liever een lekker stuk fruit.

  Reageer
 5. AJ 6 jaargeleden

  Deze combineer ik wel eens door de kwark. 500 gram AH kwark en dan deze er doorheen. Ideaal om mee te nemen.

  Reageer
 6. Nancy 6 jaargeleden

  Leuke review!
  Even een vraagje: zou je misschien eens een keer een artikel willen schrijven over honger hebben? Naar mijn gevoel bestaan er namelijk meerdere soorten hongergevoel bv. het echt rammelen van je maag of wat ik vaak hebeen heel slap gevoel net alsof je suiker te kort hebt.

  Reageer
 7. Lynn 6 jaargeleden

  Deze koop ik inderdaad wel eens voor de kinderen, voor in het weekend of op woensdagmiddag.
  De oudste van 4 krijgt altijd fruit mee naar school en krijgt thuis dus af en toe deze. Hij is er helemaal gek op. Ik kon zelf al geen vreemde ingrediënten vinden, en ik ben blij dat ik dus niet iets over het hoofd gezien heb. Fijne review, bedankt! Ook bedankt voor al je fijne recepten. Heerlijk om een iets anders te maken dan waar je zelf vaak op terug valt. En het is gezond. Bedankt!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.