Recept: Zelf Pindakaas Maken!

Veel van jullie weten dat ik een ontzettende pindakaas-freak ben. Je ziet regelmatig pindakaas in verschillende van mijn recepten terug komen. Ik vergeleek ook al eens Calvé pindakaas met pindakaas uit de natuurwinkel. Een aantal van jullie hebben me de tip gegeven om eens zelf pindakaas te maken. Dat probeerde ik en ik nam het op voor jullie!



Even een disclaimer, pinda’s bevatten veel goede voedingsstoffen, maar ook ontzettend veel calorieën. Regelmatig een boterham pindakaas eten is geen probleem, maar let een klein beetje op de portie die je gebruikt!

Ingrediënten (klein potje pindakaas)

  • 250g ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels olie naar keuze (ik ging voor olijfolie)
  • 1/2 theelepel zout, dit kun je ook heel goed weglaten.

Bereiding
Het is super simpel, je doet namelijk de ingrediënten in een mixer of keukenmachine en mixen maar! Ik gebruikte een staafmixer, dit bleek niet echt een succes. Het duurt namelijk ontzettend lang voordat je de pinda’s fijn hebt gekregen.
Je kunt je pindakaas zo fijn maken als je zelf wilt. Van mij mogen er best nog flinke stukjes noot in zitten, dat vind ik super lekker!

Pindakaas

Natuurlijk heb ik de pindakaas geproefd, ik vind hem heerlijk! Ik denk dat hij zeker zo’n twee weken goed moet blijven, maar binnen die tijd is hij al lang op denk ik ;). Het kost een klein beetje meer werk dan een pot pindakaas kopen, maar ik denk dat ik dit zeker vaker ga doen!

Dank jullie wel voor de tip!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens zelf pindakaas gemaakt?

18 reacties

  1. Klinkt goed! En het is ook nog eens erg gemakkelijk! 🙂
    Ik maak wel regelmatig zelf notenpasta, ook heel lekker! Het enige dat je nodig hebt is 150 gram hazelnoten, 150 gram amandelen en wat zout. 20 minuutjes roosteren in de oven op 180 graden, af laten koelen en vervolgens alles in de blender net zo lang tot je notenpasta krijgt!

  2. Leuk! Ik heb dit laatst met amandelen gedaan. Dat is ook heel erg lekker.
    En je hoeft trouwens niet eens perse olie te gebruiken. Maar wanneer je dat weglaat krijg je wel een hele dikke pasta.

  3. Lekker hè Marloes!
    Als je nu eens een potje fabriekspasta koopt,proef je pas hoe zoet of zout deze smaakt.
    In de blender gaat het super met een klein beetje zonnebloemolie (ik gebruik geen zout,krijg je dagelijks al genoeg binnen).

  4. Nee nog nooit gedaan, zou ook niet weten hoe ik de pinda’s fijn moet krijgen, dat gaat miin blender nooit trekken :-P. Ik zou dan eerder zelf een gezonde variant op chocoladepasta maken, dat kan natuurlijk met boven de 70% chocolade, smelten en misschien iets (wat?) toevoegen, maar dat blijft natuurlijk niet smeerbaar. Tenzij, bedenk ik me nu, je er olie doorheen doet, dan moet het lukken, denk ik……:-) Maar eens proberen. Mijn dochtertje vind pasta erg lekker en ookal is het maar 1 boterham per dag ermee en dan ook nog een dun laagje, toch zou ik het gezond willen hebben en aangezien zij de puurste chocolade nog lekker vind!

      1. Maar 70% + chocolade met mate gaat nog wel voor gezond door. De cacao in die chocolade helpen zelfs van je vet af te komen, dus een stukje per dag….. En dat kleine stukje per keer als pasta op een boterham, klaar! 🙂

  5. He Marloes,
    Nog even een tip voor de pindakaasfan die je bent: bij de Albert Heijn is er pindakaas met crunchy stukjes en honing, so jummy! Eerst was dit een jubileumartikel, maar nu in het assortiment opgenomen.
    Echt een aanrader!
    Groetjes Marieke

  6. Ziet er lekker uit ik weet nog niet of ik het ga proberen alhoewel ik dol op pindakaas ben. Mij lijkt het wel lekker als er honing Door zit. Maar ik hou van honing.

  7. Mijn oudste zoon van zeven en ik hebben het gisteren samen gemaakt. Makkelijk en zo klaar. Helaas vindt hij het niet lekker zegt ie. Ik wel! Dank voor de tip

  8. Pindakaas is inderdaad zelfgemaakt véééééééél lekkerder en gezonder (je weet immers wat je gebruikt). De pinda’s eerst wat roosteren geeft een heel ander effect. Eventueel wat bloemsuiker (naar smaak) toevoegen maakt het af.
    Chocoladepasta kan je gemakkelijk zelf maken met warme hele stijve chocoladepudding (max 25 cl (koffie)melk met 1 pakje pudding) gezoet met zoetstof naar keuze, daarna mengen met gesmolten donkere Callebaut chocoladedcallets (80%) -ik gebruik ong 100 g, maar smaken verschillen natuurlijk-en tot slot 250 gr sojamargarine erdoor mengen met een kleine klopper. In bakjes een nachtje laten opstijven en bewaren in de frigo (kan min. 1week!) – heerlijk!!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram