Dag 4 van de 60 Dagen Challenge, tijd voor een recept! Ik heb dit gerecht al eens op facebook geplaatst, maar nog niet op de website. De zilvervliesrijst en de groentes bevatten veel voedingsvezels en langzaam werkende koolhydraten. De tonijn en het ei zitten boordevol eiwit. Dit maakt dat dit gerecht een lang verzadigd gevoel geeft. Daarnaast bevat het door de verschillende ingrediënten een grote variatie aan vitamines en mineralen. Een perfect voedzame maaltijd dus, ook prima na (of vóór) het sporten!
Ingredienten (2 personen)
- 150g zilvervliesrijst
- 250g (diepvries) sperziebonen
- 125g tonijn uit blik
- 2 eieren
- 1 kleine (rode) ui
- 4 kleine tomaten (of 2 grote)
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- Handje basilicumblaadjes
Zet 2 pannetjes water op het vuur. Kook daarin de rijst en de eieren gaar. De rijst zal ongeveer 12 minuten nodig hebben (kijk eventueel op het pak) en de eieren 6 á 7 minuten.
Snijd ondertussen de ui in dunne reepjes, de tomaten in blokjes en halveer de olijven.
Pers de knoflook of snijd hem in hele kleine stukjes. Snijd ook de basilicum zo klein mogelijk. Als je geen verse basilicum hebt, kun je ook gedroogde gebruiken.
Zet een koekenpan op het vuur en bak daarin de sperziebonen en de ui even kort gaar. De sperziebonen mogen nog best een bite hebben!
Voeg op het laatste moment de tonijn (druk goed alle olie uit de tonijn, of gebruik tonijn in water), tomaat,olijven en de knoflook toe en verwarm het geheel nog even door.
Meng de rijst met het groente- en tonijnmengsel. Voeg de basilicum en eventueel zout naar smaak toe.
Pel de eieren en snijd deze in parten. Verdeel het gerecht over de borden en leg de parten ei erop.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Ga jij dit gerecht maken? Laat me weten wat je ervan vond!
Hey Marloes,
Top recept hoor! Was lekker 🙂
Groet,
Elwin
Wouter en ik vonden het ook erg lekker! wel met meergranenrijst gegeten 😉
Groetjes
Leuk dat jullie het hebben gemaakt! Helemaal mooi dat het ook nog lekker was 😉
We gaan het maken! En de 12 minuten workout staat ook voor vandaag. Groetjes Anneke Nieuwenhuis en ook van Piet
Leuk Anneke! Eet smakelijk en succes. Groetjes van ons
Dit hebben we deze avond genuttigd . Ikzelf was een beetje wantrouwig of het wel goed zou smaken omdat ik niet zo een voorstander ben van tonijn en van olijven .Het was voor mij de eerste keer dat ik zwarte olijven at en ja hoor Marloes het heeft me echt gesmaakt . Dit recept komt zekers op mijn menu lijstje staan . Dank je wel Marloes voor dit heerlijk recept .
Heerlijk!
heeft iets weg van Risotto lijkt wel, daar hou ik van!
De boontjes en de basilicum niet in huis, maar ook zonder die twee was het zalig!
🙂 Leuk!!
lekker recept 🙂
Dank je!