Recept: Simpele Maaltijdsalade met Linzen

Klaar

Linzen worden niet heel veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Langzamerhand zie ik ze echter steeds vaker terugkomen in tijdschriften, boeken, in recepten en op blogs. Niet voor niets, ze zijn namelijk super voedzaam! Ik laat jullie vandaag een recept met linzen zien dat past binnen onze ‘clean eten challenge’. Bovendien vind ik het perfect voor de lente, een maaltijdsalade met iets meer ‘body’ dan de zomerse varianten.

Linzen zijn een perfecte aanvulling voor een gezond voedingspatroon. Naast koolhydraten bevatten ze eiwitten, B-vitamines, ijzer, calcium en voedingsvezels. Ze bevatten relatief weinig calorieën en geven je lang een verzadigd gevoel. Je kunt linzen in een gerecht gebruiken als vervanging van aardappelen of rijst, al bevatten ze meer eiwitten dan deze laatste twee.

Voor mensen die liever niet teveel koolhydraten eten, is dit dus ook een prima recept! Bovendien is het vegetarisch.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g linzen
  • 100g geitenkaas
  • 1 appel
  • 4 halfgrote of 2 grote tomaten
  • 1/3 van een komkommer
  • 1/2 paprika
  • 2 handen sla
  • Voor de dressing honing en mosterd (Niet 100% clean, I know!)

Bereiding
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op het pak. Ik had zoals je op de foto ziet een pak van Hak, waarop stond dat ik ze 30-35 minuten moest laten koken. Na 20 minuten vond ik ze al gaar genoeg!

P1050708

Snijd de tomaat, de komkommer, de appel en de paprika en brokkel de geitenkaas in stukjes.

P1050711

Maak de dressing van een flinke theelepel honing en een flinke theelepel mosterd. Voeg hier een scheutje koud water aan toe en roer goed door. Mosterd is niet 100% clean, maar ik vind dat helemaal geen probleem. Vind je dat wel, dan kun je dit beter weglaten en bijvoorbeeld gaan voor een natuurlijke azijn.

Dressing

Verdeel de linzen over de borden, doe op elk bord een hand sla en verdeel alle andere ingrediënten. Roer het door elkaar en sprenkel de dressing over het gerecht.

Klaar

Klaar is Kees! Een super simpele voedzame salade. Super lekker als lunch of als avondmaaltijd. Je kunt deze salade zowel lauwwarm als koud eten, dus je kunt hem prima meenemen naar je werk. Doordat er geen vis of vlees in zit, zal het ook buiten de koelkast best een tijdje goed blijven.

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens linzen? Ga je dat doen na dit artikel?

9 reacties

  1. Ik ben linzen gaan eten sinds ik optimavita hebt ontdekt .
    Voorheen had ik zelfs nog nooit over linzen gehoord .
    Dus de linzen staan nu met regelmaat op ons menu en we vinden het een mooie afwisseling op ons eetpatroon en we vinden het ook supper lekker.

    1. Ga eens aan de gang met verschillende soorten olie, azijn, kruiden, knoflook, limoensap, citroensap, honing etc. Gewoon lekker experimenteren en proeven!

  2. Vandaag dit recept gemaakt! De linzen hebben van zichzelf niet zoveel smaak, dus de combinatie met o.a. de geitenkaas en appel vond ik heel lekker!

  3. Erg lekker en heel simpel ! Zojuist gemaakt, linzen iets te lang gekookt :(. Lekker met gebakken spekjes. Tomaat vervangen door gedroogde tomaatjes. Dressing was niet nodig. Gaan we zeker nog vaker in meerdere varianten klaar maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram