Recept: Rijst met kerriekip en spitskool

Klaar

Het wordt weer koud, dat betekent andere producten in de groentenschappen. Ik laat me tijdens het boodschappen doen graag inspireren door producten die ik zie liggen, ik bedenk dan ter plekke wat ik die week wil eten. Deze keer was het Mr. Spitskool die m’n aandacht trok! Ik combineerde het met kip, kerrie en rijst tot dit lekkere gerecht. Wij hebben ervan gesmuld!

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g (ongekookt) zilvervliesrijst
  • 150g kip
  • +- 1/2 spitskool
  • 1 ui
  • 40g cashewnoten
  • 50ml kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Een klein beetje sambal (kun je ook weglaten!)
  • Olijfolie
  • Eventueel zout en peper naar smaak

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes, leg deze in een kom en doe het kerriepoeder, het komijnzaad, de sambal en een klein scheutje olie erbij. Meng alles goed door elkaar en laat even intrekken. (Liefst meer dan 10 minuten, maar dit hoeft niet perse)

Collage1

Snijd de ui en de spitskool in stukken.

P1030750

Bak de gemarineerde kipstukjes even kort aan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, deze zit al op de kip! Als de kip een klein beetje wit wordt aan de buitenkanten, voeg je de ui en de spitskool toe. Roer regelmatig even door.

Collage2

Als het geheel bijna gaar is, voeg je de kokosmelk toe en verwarm je het nog even goed door. Let op! Voeg niet teveel kokosmelk toe, anders wordt je gerecht een stuk calorie- en vetrijker.

P1030754

Giet de rijst af en verdeel het over de borden. Doe het kip en spitskoolmengsel erover en strooi een paar cashewnoten over het gerecht.

Klaar

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Welke producten inspireren jou in deze tijd van het jaar?

16 reacties

  1. Gisteren heerlijk rode kool met draadjesvlees van moeders gegeten. Hmmm laat de herfst en winter maar komen hoor. Dit ga ik ook zeker proberen, als mijn man niet thuis is dan want die houdt niet van de koolsoorten 🙂

  2. Ik maak ookeen gerecht met spitskool,
    Ik neem daarvoor:
    1spitskool
    4 teentjes knoflook
    1 grote ui
    1 flink bosje selderie
    Ongeveer 400 . Magere varkenslapjes.
    150gr. Mie.
    2eetl. Olijfolie.
    Ik snijd het vlees in kleine blokjes, de ui klein, de knoflook klein, de selderie fijn en de spitskool in hele smalle reepjes.
    Ik braad het vlees tot het licht is dan de ui glazig en dan de knoflooker bij even mee bakken dan de kool en selderie erbij en als het nog knapperig is even aanmengen met maizena. De mie beet gaar in kokend water ong.4min. Wij vinden het heerlijk. De groenten is voor ons voor twee keer.

  3. Jeetje..deze site komt als geroepen! Wat ben ik blij dat ik jullie site heb gevonden.
    Ik was echt motivatieloos en van 3x per week sporten naar 0 keer ben ik nu weer echt gemotiveerd. Super handige tips, ik blijf jullie volgen!

  4. Ik heb een vraagje omtrent de kokosmelk: uit dit artikel maak ik op dat dit best vettig en calorierijk is ?
    Ik heb speciaal kokosolie gekocht om mee te bakken omdat ik overal las dat die goede vetten bevat, klopt dit of is dit niet veel beter dan gewone olijfolie ?

  5. Elke maandag ga ik zwemmen direct na mijn werk en als ik thuis kom heeft mijn man het eten klaarstaan
    Deze morgend had dit recept klaargelegd.
    Toen ik thuis kwam waren zijn eerste woorden : hmmm dit was echt heel lekker hoor.
    Dus Marloes je hebt mijn man ook overtuigd van jou heerlijke receptjes . En ik heb ook genoten van mijn avondmaal.
    Laat de volgende receptjes maar komen hé .
    Bedankt Marloes !!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram